Ilgai galvojau kaip pavadinti šį patiekalą. Patiekalas gimė iš itališko patiekalo “chicken marsala”. Šio patiekalo esmė yra stiprus spirituotas raudonas vynas — Marsala.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Stiprus, sunkus, labai sodrus raudonas vynas, kuris vištai priduoda ypatinga skonį (tikrai 🙂 ). Kadangi Lietuvoje tokio vyno neradau, bet radau analogišką portugališką Porto ir ispanišką Jerez (arba Sherry), kurį ir panaudojau 🙂 Taigi patiekalas turėtų vadintis ‘Vištiena cherezo padaže’ 🙂
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 2 raudonieji svogūnai;
- 100 ml sultinio;
- 100 ml vyno;
- 50 gr. sviesto;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnis svogūnų laiškų.
Supjaustome vištos krūtinėlę nedideliais kepsniukais — krūtinėlę pjauname istrižai, kad gautųsi maždaug trys panašaus storio ir dydžio kepsniukai. Juos pabarstome druska ir pipirais.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gerai įkaitiname keptuvę, įpilam šlakelį aliejaus ir apkepame iš abiejų pusių, kol vištiena įgaus gražų auksinį atspalvį. Jei kepsniukų daug, kepame dalimis, kad gražiai apskrustų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Toje pačioje keptuvėje, kur kepėme vištą kepsime svogūnus. Būtinai toje pačioje. Pažiūrėkite, kiek keptuvėje liko daug skonio (visi tie priekepai 🙂 ). Kepdami svogūną keptuvę pagrandome.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkepus svogūnams, supilame vyną. Kaitiname toliau, kol vynas beveik visas nugaruos. Virtuvėje pasklis labai skanus kvapas 🙂 Po to pilame sultinį. Kaitiname kol sultinio nugaruos maždaug pusė. Įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, pagal skonį įberiame druskos, pipirų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Ugnį sumažinom iki minimumo ir maišydami keptuvėje ištirpiname sviestą — sutirštiname padažą. Sudedam vištieną atgal į keptuvę, gerai apvoliojame padaže. Pabarstome svogūnų laiškais ir valgome 🙂
Skanaus.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Yra yra Marsalos Lietuvoj, kaip tik savaitgalį tiramisu gamybai pirkaus maksėj 🙂
Skanus dalykas, toks likerinis vynas, ir desertams, ir, kaip matau, pietums, ir šiaip, kai noris gurkšnelio 🙂
Marsala maximoj???? 🙂 Vyno parduotuvės net galvom kraipė kai klausiau ar turi 🙂 Reiks išmėginti, nors neturėtų nuo Jerez’o skirtis 🙂
Tikrai, žinok 🙂 Tikrų tikriausia itališka, apsižiūrėk, buvo ir sausa, ir saldi (čia akropo maksėj) 🙂
Tikrai mačiau 🙂 bet abu balti. Nežinojau, kad Marsala ir baltas būna .
Labai primena itališką vištieną piccata, kurią nesenai pats gaminau. Tik, tikiuosi, skonis šio patiekalo geresnis, nei kad manojo… Nebuvo prastai, bet galėjo būti ir geriau.
maniškė skani, labai skani buvo 🙂
Šitą gaminome jau kokį kartų ir niekaip neatsivalgome… Begalo skanu 🙂
smagu 🙂
sveiki, toki gal ir kvailoka klausima uzduosiu, bet ar galima po tokio patiekalo vairuoti? 🙂 sorry uz toki klausima:)
Žinoma 🙂 net ir nėščiom galima. Alkoholis pradeda garuoti esant 80 laipsnių temperatūrai, todėl jis išgaruoja greičiau už vandenį (kitaip tariant kitą vyno dalį). Todėl patiekale lieka vyno skonis, spalva, ir gal koks mikrogramas alkoholio.
Tikrai galima :DDDD vynas praktiskai visas isgaruoja :))) ir jo ten tiek.… jei stikline vyno ant kokiu 3 zmoniu padalini tai kas ten lieka… :)))
Esu naujokas virtuvėje,bet šitas patiekalas labai mane sudomino, norisi išmeginti, tikiuosi klausimas neatrodys labai kvailas, bet minėjote sultinį. Iš kur ir kokį sultinį jūs naudojot gamindamas šį patiekalą? 😉