Kiek tik save atsimenu, visada valgiau ir valgau krienus 🙂 Kai buvau mažas krienus valgiau, nes senelis sakydavo, kad būsiu tikras vyras. Buvo garbės reikalas suvalgyti krienų, tokių kurių reikia vos vos, bet burną ir nosį išgraužia kaip reikia :)Ir dabar sriubas valgau su duona, o ant jos užsitepu krienų — vyrai kitaip ir nevalgo 🙂
Kodėl dariau krienus? Kodėl nenusiperku? Todėl, kad prie parduotuvės pamatėme sėdintį senolį, kuris pardavinėjo savo daržo gėrybes. Senukas buvo toks, pro kurį sunku praeiti nieko nenupirkus :)Vat kaip krienai atsidūrė ant mūsų stalo. Jei nesate valgę naminių krienų, tai žinokite, kad naminiai yra smarkiai stipresni už tuos kuriuos rasite parduotuvėje 🙂
Tarkuodami krienus būkite atsargūs ir pasiruoškite žiaupčioti ir verkti. Jei sergate sloga, tai labai geras būdas pravalyti kvėpavimo takus, bet reiktų užsidėti plaukimo akinius arba akvalangą. Mano močiutė tarkuoti krienus rekomenduoja lauke, kad vėjas išsklaidytų aitrų kavapą. Pati krieno šaknis, kol ji nėra prapjauta, neskleidžia jokio kvapo, bet kai ją pažeidi išsiskiria aliejus, kuris ir erzina akis, burną, nosį. Tas pats aliejus yra ir garstyčiose, bei wasabi krienuose.
- krienų šaknų;
- vandens;
- druskos;
- acto;
- cukraus.
Nuskutame krienus ir sutarkuojame per bulvinę tarką. Aš norėjau būti gudresnis ir pabandžiau krieną susmulkinti su virtuviniu kombainu. Gavosi nelabai 🙂 Kitą kart tarkuočiau.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į tarkuotus krienus dedame druskos, truputį cukraus (pagal skonį), šaukštą acto (sako, kad actas stabilizuoja krienų aitrumą, t.y. neležia, jam visam išgaruoti). Vandens pilame tiek, kad krienus būtų galima tepti, bet kad neplūduriuotų jame. Viska sumaišome, ir tepame ant duonos 🙂
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
matosi, kad labai rūpiai sutarkuota 🙂
Nu vat, patingėjau 🙂
yummm…
taip ir apėmė nostalgija… mama balkone krienus tarkuodavo 🙂
pati aiškiai nepasiryšiu, tai dar labiau yummmm bežiūrint
Naminiai iš tikrųjų žymiai aitresni, negu tie, iš parduotuvės. Ir, žinoma, sveikesni 🙂
Patarimas, tiems, kas tarkuojate, ar pjaustote svogūnus, ar tarkuojate ką nors kita aštraus:
įjunkite garų surinktuvą ir atidarykite langą, pjaustyti galite ant elektrinės plytelės keraminio paviršiaus pasidėję lentelę.
Sėkmės !!! 😉
ačiū už patarimą. 😉
as tarkuoju uzsidejes kauke su filtrais