Kiek tik save atsimenu, visada valgiau ir valgau krienus 🙂 Kai buvau mažas krienus valgiau, nes senelis sakydavo, kad būsiu tikras vyras. Buvo garbės reikalas suvalgyti krienų, tokių kurių reikia vos vos, bet burną ir nosį išgraužia kaip reikia :)Ir dabar sriubas valgau su duona, o ant jos užsitepu krienų — vyrai kitaip ir nevalgo 🙂
Kodėl dariau krienus? Kodėl nenusiperku? Todėl, kad prie parduotuvės pamatėme sėdintį senolį, kuris pardavinėjo savo daržo gėrybes. Senukas buvo toks, pro kurį sunku praeiti nieko nenupirkus :)Vat kaip krienai atsidūrė ant mūsų stalo. Jei nesate valgę naminių krienų, tai žinokite, kad naminiai yra smarkiai stipresni už tuos kuriuos rasite parduotuvėje 🙂
Tarkuodami krienus būkite atsargūs ir pasiruoškite žiaupčioti ir verkti. Jei sergate sloga, tai labai geras būdas pravalyti kvėpavimo takus, bet reiktų užsidėti plaukimo akinius arba akvalangą. Mano močiutė tarkuoti krienus rekomenduoja lauke, kad vėjas išsklaidytų aitrų kavapą. Pati krieno šaknis, kol ji nėra prapjauta, neskleidžia jokio kvapo, bet kai ją pažeidi išsiskiria aliejus, kuris ir erzina akis, burną, nosį. Tas pats aliejus yra ir garstyčiose, bei wasabi krienuose.
- krienų šaknų;
- vandens;
- druskos;
- acto;
- cukraus.
Nuskutame krienus ir sutarkuojame per bulvinę tarką. Aš norėjau būti gudresnis ir pabandžiau krieną susmulkinti su virtuviniu kombainu. Gavosi nelabai 🙂 Kitą kart tarkuočiau.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į tarkuotus krienus dedame druskos, truputį cukraus (pagal skonį), šaukštą acto (sako, kad actas stabilizuoja krienų aitrumą, t.y. neležia, jam visam išgaruoti). Vandens pilame tiek, kad krienus būtų galima tepti, bet kad neplūduriuotų jame. Viska sumaišome, ir tepame ant duonos 🙂
Parašykite komentarą