Kažkada Mes buvome Druskininkuose. Ten yra (bent tuo laiku tai tikrai buvo) labai geras nedidelis viešbutukas Regina, su įspūdingai skania virtuve. Taigi, per vienus pietus kaip užkandį užsisakėme prancūziškos duonos. Atnešė kelis gabalėlius kepto prancūzižko batono (baguette) su česnakais, o šalia buvo ypatingas padažas. Užkandome labai skaniai. Aišku antrieji patiekalai irgi buvo nepakartojami 🙂 Taigi tada ragauta duona, labai priminė šią mano keptą česnakinę duoną. Skirtumas toks, kad aš naudojau itališką duoną čiabatą (ciabatta) (kurią tikrai ir pats kepsiu 🙂 ).
Kai šaldytuve nieko nėra (beveik nieko), o norisi ko nors prie alaus ar vyno, arba pavaišinti draugus, kurie nevalgo mėsos, arba šiaip patriauškinti ką nors žiūrint filmą, tokiais atvejais galima labai lengvai prasisukti su česnakine duona. Skanu ir labai greit pagaminama 🙂
- Itališka duona čiabata (ciabatta);
- pusė pakeli0 sviesto;
- 3–4 skiltelės česnako;
- rozmarino;
- žinoma čiobrelio 🙂
Įjungiam orkaitę, nustatom ant 180 laipsnių, tegu kaista.
Duoną reikia perpjauti per pusę horizontaliai. Sviestą reikia patirpdyti, geriausia kad jis būtų toks kaip košė. Į šią košę sudėti susmulkintą česnaką, rozmariną, čiobrelį — kaip visada kam kas patinka. Mišinį tepam ant duonos ir į orkaitę. Kepti 10 min. Ir tada dar 2–3 min paskrudinam (tik nesudeginkit 🙂 ) ant aukšiausios lentynos ir aukščiausios temperatūros. Prieš pabaigą galima uždėti sūrio, o galima ir nedėti, arba galima ant vienos pusės dėti ant kitos ne 🙂
Baigus kepti, duoną reikia supjaustyti piršto storio gabalais ir atsidaryti alaus 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Jo,sitas geras. Valgau tokia duona prie Cezario ar panasiu salotu, jei nededami skrebuciai
Labai skanu…paprasta…greita…ir norisi dar 🙂 net ir be alaus gerai 🙂
Niam Niam Niam =D
Išbandėm. Labai skanu. Tik pasirodė šiek tiek rieboka. Ar taip ir turi būti?
Labai skanu, svečiams patinko. Būtinai reikės kartoti 🙂
Išbandžiau labai patiko!!! Bet jei dar ant viršaus uždėsi fermentinio sūrio ir palaikysi karštoje orkaitėje bus puikus užkandis svečiams prie vyno pavaišinti 🙂
Labas.geriau šviežia duona ar šiek tiek padžiūvusi?
Man atrodo,kad kuo duona šviežesnė,tuo ji mažiau įgers riebalų.Ar aš teisus?
Na,patarkit kas nors…