Užtruksite 60 min. Puikus patiekalas Kalėdoms!!!
Ogi šiandien kepsime kiaulienos nugarinę dar kitaip žinomą kaip karbonadą (kodėl taip vadinama??? ) Nugarinė — nugaros raumuo. Mėsa liesa, nors ir minkšta turi mažai jungiamojo audinio ir riebalų, todėl iškepta gali būti labai sausa. Kad šitaip neatsitiktų reikia tinkami kepti ir neperkepti 🙂
Taigi apie kepimą. Kepant nepjaustytą nugarinės kepsnį svarbu jį iš pradžių apkepti iš visų pusių — taip mėsa tarsi pasidengs plėvele ir viduje uždarys visas sultis. Labai svarbu nenaudoti šakutės vartant ar keliant mėsos kepsnio. Apkepusį kepsnį kepti orkaitėj ir žinoma jo neperkepti. Neperkti padės termometras. Mėsą kepti, kol jos viduje bus 68–70 laipsnių. Ir trečias dalykas, iškeptą mėsą “pailsinti” 10–15 min. Per tiek laiko raumenų skaidulos atsilaisvins ir mėsos sultys neišbėgs, prapjovus kepsnį. Taip iškepus mėsą ji bus labai sultinga ir minkšta. Tuo tarpu jei žalią nugarinės gabalą paprastai kepsite orkaitėj, tai turėsite sausą, sprangų mėsgalį 🙂
Žinoma, nugarinę galime kepti su majonezu, sūriu ar kitais priedais, kurie neleis mėsai išdžiūti. Čia yra vienas iš nepjaustytos nugarinės kepimo būdų, o apie kitus — vėliau 🙂
Beje spanguolės pasirodo tinka, ne tik prie paukštienos, bet ir prie kiaulienos. Prie šio kepsnio tiks bulvės, paruoštos kaip čia.
- 500 gr. kiaulienos nugarinės;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 v.š. balzaminio acto;
- 3 v.š. spanguolių uogienės;
- 200 gr. vištienos sultinio;
- 50 gr. sviesto;
- 1 v.š. smulkinto rozmarino.
Jei reikia apipjaustome mėsą. Mėsą trumpai apkepame iš visų pusių — uždarome mėsos sultis 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkeptą mėsą dedame į skardą, kurią kišame į jau iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Nepamirštam mėsos termometro, nes jis padės neperkepti ir per mažai iškepti mėsą. Mėsą kepsime iki 68–70 laispnių. Priklausomai nuo kepsnio dydžio, tai užims 30–45 min.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Baigiant kepti mėsą pradedame daryti padažą. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, pakepinam svogūną,česnaką.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Sudedam likusius ingridientus, išskyrus sviestą, pakaitinam, kol nugaruos maždaug pusė skysčio.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Mėsa jau iškepė, bet ją uždengiame folija ir ilsinam. Į baigiamą daryti padažą įdedame šaltą sviestą, ugnį sumažiname iki minimumo ir maišome kol sviestas ištirps.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Padažas turi būti tokio tirštumo, kad praskleidus su mentele iškart nesusiskleistų:).
Pjaustome, mėsą, užsipilam padažu ir skanaus 🙂Labai skanu 🙂
Parašykite komentarą