Tęsiu dovanų temą 🙂 Gal ji bus naudinga renkantis dovanas kitiems. Šiais metais, kaip niekad daug dovanų susijusių su kulinarija, maisto gaminimu. Draugai ir artimieji pagaliau suprato, kad aš moku gaminti, ir kaip susitarę nutarė mane palepinti 🙂 Su tokiais dovanų tempais, virtuvę jau dabar reikėtų perkelti į didįjį kambarį, ir pristatyti dar dvigubai tiek spintelių, kad viskas tilptų:)
Dovana, kuria norėčiau pasidalinti tai duonkepė (ačiū draugams 🙂 J&L). Nedidelė dėžė, kuri viską padaro už tave — sumaišo, išminko, kildina, kepa duoną (gaila, kad dar nesupjausto ir neužtepa sviesto 🙂 ). Daiktas labai patogus. Visas duonos kepimo procesas užtrunka maždaug 4 valandas. Galima kepti bet kokią duoną (balta, juodą, saldžią, prancūzišką), taip pat galima kepti pyragus, maišyti ir kildinti tešlą (pvz. picai). Nepamainomas daiktas kai nėra laiko arba tingi. Šiaip, ar dėl genetikos, ar ne, bet minkyti tešlą man patinka. Tai vienas iš gaminimo malonumų, ir savęs patenkinimo momentų 😀 (ypač kai tešla būna nusisekus, t.y. beveik visada :)). Todėl rankinio darbo tikrai neatsižadu ir nepamiršiu 🙂 Nors duonos tokios purios, kokia gaunasi duonkepėje, man niekad dar nėra pavykę iškepti.
Na ir aišku duonos receptas 🙂
Prancūziška duona (skonis lygiai toks pat, kaip senovinės “forminės” duonos):
- 365 ml šilto vandens;
- 2 a.š. druskos
- 620 gr. kvietinių miltų;
- 1,5 a.š. sausų mielių.
Viską sudedame į duonkepės indą, paspaudžiame mygtuką.
Po 4 valandų valgome dar karštą su sviestu 🙂
Skanaus.
Parašykite komentarą