Veršienos muštinukai

Labai ilgai gal­vo­jau, kaip rei­kia pava­din­ti šį patie­ka­lą, nes daug kur jis vadi­na­mas eska­lo­pais, lan­ge­tu. Matyt visi šie pava­di­ni­mai jam tin­ka 🙂 Tiek eska­lo­pai, tiek lan­ge­tas yra gami­na­mi iš ver­šie­nos arba jau­tie­nos kum­pio. Ver­šie­na — tai jau­na jau­tie­na 🙂 Nors ir turė­tų būti labai pana­ši mėsa, bet yra gan skir­tin­ga nuo jau­tie­nos — švie­ses­nė, nerie­bi ir svar­biau­sia minkštesnė.

O šį patie­ka­lą aš žinau tur­būt visą savo gyve­ni­mą. Jį daž­nai daro mano mama. Ir ypač jis ska­niai val­go­si su maka­ro­nais ir rau­gin­tais agur­kais. Beje, mėsa gau­na­si labai labai minkš­ta. Pabandykite.

  • 0,5 kg ver­šie­nos (jau­tie­nos) kumpio;
  • 2–3 v.š. miltų;
  • 200 gr. grietinėlės;
  • 2 stik­li­nės sul­ti­nio (arba vandens);
  • 1 v.š. džio­vin­to raudonėlio;
  • drus­kos, pipirų.

Kaip ir visa­da — pra­de­dam nuo mėsos. Supjaus­tom ją maž­daug 1 cm sto­rio keps­niu­kais ir mėsos plak­tu­ku išmu­ša­me. Muša­me lygiuo­ju galu, kad labai neiš­dar­ky­ti mėsos. Kadan­gi aš nemo­ku muš­ti mėsos taip, kad ji nesi­taš­ky­tų, tai aš užsi­de­du plė­ve­lę ir taip mušu — po to sie­nos būna švarios 🙂

Išmuš­tą mėsą pasū­do­me, papi­pi­ri­nam. Įsi­de­da­me į lėkš­tę mil­tus ir juo­se apvo­lio­ję kiek­vie­ną mėsos gaba­liu­ką deda­me į kep­tu­vę ir apke­pa­me kol mėsa apskrus, .

Kol kepa mėsa puo­de užver­da­me sul­ti­nį. Apkep­tą mėsą deda­me į sul­ti­nį, įbe­riam rau­do­nė­lio. Pakep­tą mėsą troš­ki­na­me sul­ti­ny­je 30–45 minu­tes. Kuo ilgiau troš­kin­sim, tuo mėsa bus minkštesnė.

Bai­gus troš­kin­ti įpi­la­me grie­ti­nė­lę ir dar paver­da­me ~10 min. Pada­žas bus tirš­tas nuo mil­tų su kuriais apke­pė­me mėsą, todėl papil­do­mai tirš­tin­ti nebereikia.

Ska­naus 🙂

Komentarai

Atsakymų į “Veršienos muštinukai”: 13

  1. jau einu pirkt versienos…

    1. ir kaip gavos?

  2. Eimis

    Kaip tik namie yra švie­žios ver­šie­nos ;D
    Ryt bus išbandyta 🙂

    1. na ir kaip? 🙂

  3. Eimis

    Labai ska­nu, minkš­ta ir.. ir nebėra 🙂

  4. einu pjaus­tyt mesy­tes. dar reik paskam­bint vyrui, kad grie­ti­ne­les par­vez­tu. jau sei­le tista 🙂

  5. knyguziurkeL

    Aud­riau, dabar daz­nai tur­guj nusi­per­ku triu­sie­nos. gal koki gera recep­ciu­ka, ka? 🙂

    1. Tai kad as jos neper­ku 🙂 tai ir recep­tu nera 🙂

  6. astyte

    Ver­šie­nos neturėjau,bet labai minkš­tu­čiai ir ska­nu­čiai gavo­si jau­tie­nos muštinukai.O gar­ny­rui-bul­vių ir mor­kų piurė.….Skanuuuuuu!

    1. Bet su ver­šie­na išmė­gin­ti irgi verta 🙂

  7. svogerka

    Sian­dien vel sita darau. niam

  8. Vaida

    kaip tik sita dabar val­gau 🙂 tik su kiauliena.…ziaaaaaaauuuriai skanu !!! 🙂

  9. Pui­kus recep­tas. Labai mėgs­tu ver­šie­ną tik, kad retai išei­na pasi­ga­min­ti kaž­ką, nes šei­mo­je mėgė­jų mažai, rei­kia tai­ky­tis prie visų… 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.