Labai ilgai galvojau, kaip reikia pavadinti šį patiekalą, nes daug kur jis vadinamas eskalopais, langetu. Matyt visi šie pavadinimai jam tinka 🙂 Tiek eskalopai, tiek langetas yra gaminami iš veršienos arba jautienos kumpio. Veršiena — tai jauna jautiena 🙂 Nors ir turėtų būti labai panaši mėsa, bet yra gan skirtinga nuo jautienos — šviesesnė, neriebi ir svarbiausia minkštesnė.
O šį patiekalą aš žinau turbūt visą savo gyvenimą. Jį dažnai daro mano mama. Ir ypač jis skaniai valgosi su makaronais ir raugintais agurkais. Beje, mėsa gaunasi labai labai minkšta. Pabandykite.
- 0,5 kg veršienos (jautienos) kumpio;
- 2–3 v.š. miltų;
- 200 gr. grietinėlės;
- 2 stiklinės sultinio (arba vandens);
- 1 v.š. džiovinto raudonėlio;
- druskos, pipirų.
Kaip ir visada — pradedam nuo mėsos. Supjaustom ją maždaug 1 cm storio kepsniukais ir mėsos plaktuku išmušame. Mušame lygiuoju galu, kad labai neišdarkyti mėsos. Kadangi aš nemoku mušti mėsos taip, kad ji nesitaškytų, tai aš užsidedu plėvelę ir taip mušu — po to sienos būna švarios 🙂
Išmuštą mėsą pasūdome, papipirinam. Įsidedame į lėkštę miltus ir juose apvolioję kiekvieną mėsos gabaliuką dedame į keptuvę ir apkepame kol mėsa apskrus, .
Kol kepa mėsa puode užverdame sultinį. Apkeptą mėsą dedame į sultinį, įberiam raudonėlio. Pakeptą mėsą troškiname sultinyje 30–45 minutes. Kuo ilgiau troškinsim, tuo mėsa bus minkštesnė.
Baigus troškinti įpilame grietinėlę ir dar paverdame ~10 min. Padažas bus tirštas nuo miltų su kuriais apkepėme mėsą, todėl papildomai tirštinti nebereikia.
Skanaus 🙂
Parašykite komentarą