Ir vėl sunku parinkti tinkamą pavadinimą patiekalui. Nei tai bulvės, nei tai traškučiai. Bet labai skanu Dviese suvalgėm 7 bulves, nors jei būtų buvusios virtos niekaip tiek nebūtume įveikę. Rekomenduoju išbandyti visiems, nustebinsit daug ką
Bulves valgėme su vištiena. Kepiau vienu metu tik kitoje skardoje ir ilgiau.
- 7 šviežios bulvės;
- ~70 gr. sviesto (1/3 pakelio);
- 1 a.š. česnakinės druskos;
- 1 a.š. čiobrelio;
- 1 a.š. citrininių pipirų;
- druskos pagal skonį.
Iškart perspėju — užtruksit
Pirmiausia švariai nuplauname bulves. Šviežių bulvių odelė plona, todėl jų neskutame.
Imame patį aštriausią peilį, apsišarvuojam kantrybe ir įpjauname bulves 2–3 mm storio griežinėliais. Žinome sunkiausia čia neperpjauti bulvės iki pat galo, palikite neperpjovę ~0,5–1 cm. Man visas bulves pavyko supjaustyti sėkmingai ir nė viena nesulūžo
Dabar reikia ištirpinti sviestą. Ištirpusiu sviestu patepame skardą, kurioje kepsime bulves. Į likusį ištirpintą sviestą sudedame prieskonius, druską, pipirus ir viską išmaišome.Vėl atsakingas momentas
Imame kiekvieną bulvę ir bandome pertepti sviestu kiekvieną griežinėlį. Svarbu nesulaužyti bulvės ir gerai pertepti. Kuo atsakingiau ir geriau sutepsite tuo bus skaniau. Aš paskutines 2 bulves patingėjau gerai pertepti ir tiesiog pamirkiau skystam svieste — tai valgant jautėsi, kad ne tokios skanios kaip likusios.
Suteptas bulves dedame į skardą dar apibarstome druska ir kepame ~60 min 200 laipsnių temperatūroje. Jei dar truputį paskrudinsite — bus skaniau.
Skanios ir vienos
Komentuoti: Audrius Atšaukti atsakymą