Ilgai sukau galvą kaip pavadinti patiekalą, tai nieko gudriau ir geriau nesugalvojau už tą, kurį perskaitėte. Žinoma, pavadinimas nėra svarbu, svarbu — ar skanu 🙂 Šis — labai skanus. Pabandykite. Ir paprastas, o kaip kitaip, gi vasara, todėl jei jau gaminti, tai reikia greitai iri paprastai.
Jau turbūt pastebėjote, kad retai be parašau, bet tai ne dėl to, kad apleidau šį savo pomėgį, o dėl to, kad vasara, vis daugiau savaitgalių ne namie. O dar ir futbolas 🙂 Ši vištiena kaip tik futbolui 🙂
Beje, pirmą kartą vištieną marinavau tik acte. Valgyti ją skanu su keptomis bulvėmis, apie kurias jau greitai 🙂
Nepykit už tokį trumpą parašymą 🙂
- 6 vištos šlaunelės ir 6 vištos blauzdelės;
- 100 ml raudonojo vyno acto;
- 3 valgomieji šaukštai medaus;
- druska, pipirai.
Pirmiausia pamarinuojam raudonojo vyno acte vištieną (prieš marinuojant vištą pabarstykite druska).
Tik nelaikykite per ilgai, maždaug 30min bus pats tas. Actas suteiks vištai skonio, bet ji nebus rūgšti.Jei turimas medus pernykštis ir kietas, tai jį pakaitiname kol suskystės, jei šviežias — tai įpilame šlakelį vandens ir išmaišome — bus papraščiau užtepti ant vištos.
Ant grotelių sudedam vištieną, ir užtepame medų. Nepagailėkite 🙂 Pabarstome pipirais ir kišame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame ~30 min.
Skanaus
Parašykite komentarą