Kepta vištiena medaus odelėje

Ilgai sukau gal­vą kaip pava­din­ti patie­ka­lą, tai nie­ko gud­riau ir geriau nesu­gal­vo­jau už tą, kurį per­skai­tė­te. Žino­ma, pava­di­ni­mas nėra svar­bu, svar­bu — ar ska­nu 🙂 Šis — labai ska­nus. Paban­dy­ki­te. Ir papras­tas, o kaip kitaip, gi vasa­ra, todėl jei jau gamin­ti, tai rei­kia grei­tai iri paprastai.

Jau tur­būt paste­bė­jo­te, kad retai be para­šau, bet tai ne dėl to, kad aplei­dau šį savo pomė­gį, o dėl to, kad vasa­ra, vis dau­giau savait­ga­lių ne namie. O dar ir futbo­las 🙂 Ši viš­tie­na kaip tik futbolui 🙂

Beje, pir­mą kar­tą viš­tie­ną mari­na­vau tik acte. Val­gy­ti ją ska­nu su kep­to­mis bul­vė­mis, apie kurias jau greitai 🙂

Nepy­kit už tokį trum­pą parašymą 🙂

  • 6 viš­tos šlau­ne­lės ir 6 viš­tos blauzdelės;
  • 100 ml rau­do­no­jo vyno acto;
  • 3 val­go­mie­ji šaukš­tai medaus;
  • drus­ka, pipirai.

Pir­miau­sia pama­ri­nuo­jam rau­do­no­jo vyno acte viš­tie­ną (prieš mari­nuo­jant viš­tą pabars­ty­ki­te druska).

Tik nelai­ky­ki­te per ilgai, maž­daug 30min bus pats tas. Actas suteiks viš­tai sko­nio, bet ji nebus rūgšti.Jei turi­mas medus per­nykš­tis ir kie­tas, tai jį pakai­ti­na­me kol suskys­tės, jei švie­žias — tai įpi­la­me šla­ke­lį van­dens ir išmai­šo­me — bus papraš­čiau užtep­ti ant vištos.

Ant gro­te­lių sude­dam viš­tie­ną, ir užte­pa­me medų. Nepa­gai­lė­ki­te 🙂 Pabars­to­me pipi­rais ir kiša­me į 200 laips­nių įkai­tin­tą orkai­tę. Kepa­me ~30 min.

Ska­naus

Komentarai

Atsakymų į “Kepta vištiena medaus odelėje”: 14

  1. astyte

    Ačiū už nau­ją receptuką.Reiks ban­dyt ir skanaut.…..Gero futbo­lo fina­li­nio reginio!

  2. j

    Šiaip esu dariu­si su medu­mi — be galo ska­nu — bet medu tep­da­vau pries gala, nes jis labai dega. o cia ziu­riu — 30 min žarin­ti 220 C orkai­tej — ar nepa­juo­dos ir nesu­degs tos slau­ne­les? nes man jau po 15 min deg­ti medaus ple­ve­le pradejo

    1. kepiau 200 C tem­pe­ra­tu­roj. Beto pas­ku­ti­nes 10 min buvau dar ijun­ges gri­liu, kad paskrus­tu vir­sus. Tai nesu­de­ge 🙂 Jei gri­lio nebu­ciau jun­ges, tai dar maziau butu sukepus

  3. inesa

    Atro­do labai ska­niai. Ir papras­ta paga­min­ti. Aciu uz ideja!

  4. Giedre

    pana­siai gami­nu, tik mari­nuo­ju sojos pada­ze, medu­je ir dar pasmul­ki­no ces­na­ko su imbie­ru ir cili pipi­ro, is pra­dziu kepu uzden­gus foli­ja, i pabai­ga ati­den­giu kad apskrus­tu, o liku­si mari­na­ta uzver­du ir sumai­sau su ryziu maka­ro­nais, gau­na­si ala kinie­ti­skas patiekalas 🙂

  5. […] įvei­kę. Reko­men­duoju išban­dyti visiems, nuste­bin­sit daug ką Bul­ves val­gėme su viš­tiena. Kepiau vie­nu metu tik kito­je skar­doje ir […]

  6. Remis

    Į visą šitą rei­ka­lą įdė­jus porą šaukš­tų gars­ty­čiu (nela­bai ašt­rių) ir šla­ke­lį vor­čes­te­rio pada­žo, bus dar ska­niau. Gali­ma įber­ti tru­pu­tį kmy­nų. Tik­rai super!

  7. Ką jūs čia meluo­jat , koks čia sko­nis, vakar gami­nau ir net neska­nu . Atro­do kad mesa be prie­sko­niu val­giau fuuu …

    1. Tai jei norit prie­sko­nius val­gy­ti, tai juos ir val­gy­ki­te, kam tada jums mėsa? 🙂

  8. Pata­riu nie­kas nega­min­kit , neska­nu . Nebent esat debi­lai ;DDD Ska­niau­se kaip vis­tie­na pasi­ma­ri­nuo­ji su majo­ne­zu , ces­na­ku, pipi­rais ir taip t.t.t 😛

  9. Aš irgi gami­nau , mūsų šei­mai nepa­ti­ko. Simo­na tei­sin­gai sakai kad vis­tie­na ska­niau­siai gami­nas su majo­ne­zu . Pri­ta­riu Simo­na visapusiškai 😛

  10. Nu aš gami­nau puse vel­ne , bet nėra jau taip ska­nu kaip čia visi komentuoja 🙂

    1. Asme­ny­bės susi­tre­ji­ni­mas? 🙂 nuo krei­vų ran­kų vais­tų nėra

  11. Gami­nau , ir man labai patiko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.