Traškios bulvės

Ir vėl sun­ku parink­ti tin­ka­mą pava­di­ni­mą patie­ka­lui. Nei tai bul­vės, nei tai traš­ku­čiai. Bet labai ska­nu 🙂 Dvie­se suval­gėm 7 bul­ves, nors jei būtų buvu­sios vir­tos nie­kaip tiek nebū­tu­me įvei­kę. Reko­men­duo­ju išban­dy­ti visiems, nuste­bin­sit daug ką 🙂 Bul­ves val­gė­me su viš­tie­na. Kepiau vie­nu metu tik kito­je skar­do­je ir ilgiau.

  • 7 švie­žios bulvės;
  • ~70 gr. svies­to (1/3 pakelio);
  • 1 a.š. čes­na­ki­nės druskos;
  • 1 a.š. čiobrelio;
  • 1 a.š. citri­ni­nių pipirų;
  • drus­kos pagal skonį.

Iškart per­spė­ju — užtruk­sit 🙂  Pir­miau­sia šva­riai nuplau­na­me bul­ves. Švie­žių bul­vių ode­lė plo­na, todėl jų neskutame.

Ima­me patį aštriau­sią pei­lį, apsi­šar­vuo­jam kant­ry­be ir įpjau­na­me bul­ves 2–3 mm sto­rio grie­ži­nė­liais. Žino­me sun­kiau­sia čia neper­pjau­ti bul­vės iki pat galo, pali­ki­te neper­pjo­vę ~0,5–1 cm. Man visas bul­ves pavy­ko supjaus­ty­ti sėk­min­gai ir nė vie­na nesulūžo 🙂
Dabar rei­kia ištir­pin­ti svies­tą. Ištir­pu­siu svies­tu pate­pa­me skar­dą, kurio­je kep­si­me bul­ves. Į liku­sį ištir­pin­tą svies­tą sude­da­me prie­sko­nius, drus­ką, pipi­rus ir vis­ką išmaišome.

Vėl atsa­kin­gas momen­tas 🙂 Ima­me kiek­vie­ną bul­vę ir ban­do­me per­tep­ti svies­tu kiek­vie­ną grie­ži­nė­lį. Svar­bu nesu­lau­žy­ti bul­vės ir gerai per­tep­ti. Kuo atsa­kin­giau ir geriau sutep­si­te tuo bus ska­niau. Aš pas­ku­ti­nes 2 bul­ves patin­gė­jau gerai per­tep­ti ir tie­siog pamir­kiau skys­tam svies­te — tai val­gant jau­tė­si, kad ne tokios ska­nios kaip likusios.

Sutep­tas bul­ves deda­me į skar­dą dar api­bars­to­me drus­ka ir kepa­me ~60 min 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­ro­je. Jei dar tru­pu­tį paskru­din­si­te — bus skaniau.
Ska­nios ir vienos 🙂

Komentarai

Atsakymai į “Traškios bulvės”: 24

  1. oooo nice. rytoj būti­nai išban­dy­siu. sako atvės oras, nes kitaip orkai­tės jung­ti neįmanoma 😀

    1. aha, orkai­tės vasa­rą jung­ti tik­rai nesinori 🙂

  2. Oooo… Has­sel­ba­ck pota­to­es… Super užkan­dis ir garnyras 😉

    1. užkan­dis tik­rai vykęs

  3. šitą… turiu tokį pata­ri­mą gir­dė­tą kaž­kur, kaip pjau­ti, kad iki galo neįp­jau­ti. o gi dėti bul­vę i pana­šaus dydžio šaukš­tą ir šnai šnai pei­liu­ku. išban­džiau — bul­vės gavo­si tabu­lo įpjovimo 🙂

  4. j

    o cia tai pui­ky­be nuo­sta­bio­ji… jau isi­vaiz­duo­ju kaip ska­nu:) reiks isbandyti 😉

    1. žiau­riai skanu 🙂

  5. Albertas

    egi­di­ja,
    as irgi sita pata­rima kaz­kur skai­ciau, tik ten pata­ri­mas nau­do­ti medi sauks­ta (gai­la juk ast­raus peilio…)

    1. Vat su medi­niu sauks­tu ver­ta paban­dy­ti, bet bul­ves ture­tu buti nela­bai dide­les, arba sausk­tas ture­tu buti didelis 🙂

  6. inesa

    begam i tur­gu pirk­ti bulviu! 😀

  7. praktikuojantiskulinas

    kūry­bin­ga ir ska­nu 🙂 ačiū už receptą !

  8. Laura Gaja

    jau sva­jo­ju kaip pjaus­ty­siu ir grau­siu sitas bulvytes!

  9. Laura Gaja

    jau kepa 🙂 lau­kiu nesu­lau­kiu kas gau­sis. 🙂 tarp kit­ko, laabai greit jas supjaus­ciau, pasi­nau­do­jau pata­ri­mu idet i sauks­ta- turiu toki dides­ni sam­tu­ka sauks­to for­mos 🙂 tai labai grei­tai ir koky­bi­skai gavosi 😀
    (ir vei­duko as nore­ciau gera­no­riskes­nio, o tai irgi uzde­jo kaz­ko­ki nepatenkinta.. 🙂

  10. Laura Gaja

    JAU!
    supe­ri­nes bul­vy­tes! Man, bul­viu myle­to­jai, laabai pati­ko! Aciu uz receptuka!
    Gal­co­ju prie ju dar koki graiki­s­ka tsa­dzi­ki pada­ziu­ka susi­kurt gal tiktu 🙂

    1. Tzat­zi­ki recep­tas čia yra http://kasuvalgyti.lt/2010/01/tzatziki/
      Tik­rai tiktų 🙂

  11. Kristina

    Bul­vės nepa­kar­to­ja­mo apskru­di­mo… niam niam. Tik mes dar val­gy­da­mi pasi­bars­tėm papil­do­mai drus­kos tarp kiek­vie­no grie­ži­nė­lio, šiek tiek trūko 🙂

  12. Mmm šve­diš­ko­sios bul­vi­kės. Nam nam. Any­ta jas pasa­kiš­kai ska­nias gamina.

  13. Giedre

    Vis­da gal­vo­jau, kad bul­ve yra bul­ve … arto­ju mais­tas, nors as jas ziau­riai megs­tu. Tik kad iskil­min­ges­nems pro­goms vis nepa­vyk­da­vo is bul­viu kaz­ka ispu­din­ges­nio patiek­ti. Zino­ma, orkai­te­je kep­tos bul­vy­tes, apslaks­ty­tos alie­ju­mi, super. Na, bet tokio sedev­ro tai dar nema­ciau ir buti­nai isban­dy­siu prie jau­tie­nos ispjo­vos stei­ko. Manau, bus laaabai pra­ban­gus patie­ka­las, nes bul­vy­tes atro­do super, o ir sko­nis isvaiz­dai, tikiu, nenu­si­lei­dzia. Aci uuz receptuka !

    1. Jos ne tik, kad atro­do gerai, bet jos dar yra žiau­riai ska­nios. Labai ska­niai val­go­si ir vienos 🙂

  14. Maciau per tv (Dani­jo­je) kaip sias bul­ves kepe. Bet nete­pe kiek­vie­no ipjo­vi­mo, o uzde­jo sto­ro­ka svies­to gaba­liu­ka ant vir­saus, pabars­te drus­kos ir pipi­ru, ir i orkaite.. :))

  15. […] čia. Pri­skir­ta prie Bul­vių val­giai, Pie­tums, Sve­čias | Žymos: […]

  16. Laima

    Pali­ki­te koman­ta­rą čia…bulves “parem­ki­te” is abie­ju pusiu paga­liu­kais susiui val­gy­ti arba tarp dvie­ju pjaus­ty­mo len­te­liu, tiks ir pies­tu­kai. 😀 jie neleis pei­liui nu
    slys­ti iki pat dugno.

    1. Pui­ku. Ačiū už patarimą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.