Ir vėl sunku parinkti tinkamą pavadinimą patiekalui. Nei tai bulvės, nei tai traškučiai. Bet labai skanu 🙂 Dviese suvalgėm 7 bulves, nors jei būtų buvusios virtos niekaip tiek nebūtume įveikę. Rekomenduoju išbandyti visiems, nustebinsit daug ką 🙂 Bulves valgėme su vištiena. Kepiau vienu metu tik kitoje skardoje ir ilgiau.
- 7 šviežios bulvės;
- ~70 gr. sviesto (1/3 pakelio);
- 1 a.š. česnakinės druskos;
- 1 a.š. čiobrelio;
- 1 a.š. citrininių pipirų;
- druskos pagal skonį.
Iškart perspėju — užtruksit 🙂 Pirmiausia švariai nuplauname bulves. Šviežių bulvių odelė plona, todėl jų neskutame.
Imame patį aštriausią peilį, apsišarvuojam kantrybe ir įpjauname bulves 2–3 mm storio griežinėliais. Žinome sunkiausia čia neperpjauti bulvės iki pat galo, palikite neperpjovę ~0,5–1 cm. Man visas bulves pavyko supjaustyti sėkmingai ir nė viena nesulūžo 🙂
Dabar reikia ištirpinti sviestą. Ištirpusiu sviestu patepame skardą, kurioje kepsime bulves. Į likusį ištirpintą sviestą sudedame prieskonius, druską, pipirus ir viską išmaišome.Vėl atsakingas momentas 🙂 Imame kiekvieną bulvę ir bandome pertepti sviestu kiekvieną griežinėlį. Svarbu nesulaužyti bulvės ir gerai pertepti. Kuo atsakingiau ir geriau sutepsite tuo bus skaniau. Aš paskutines 2 bulves patingėjau gerai pertepti ir tiesiog pamirkiau skystam svieste — tai valgant jautėsi, kad ne tokios skanios kaip likusios.
Suteptas bulves dedame į skardą dar apibarstome druska ir kepame ~60 min 200 laipsnių temperatūroje. Jei dar truputį paskrudinsite — bus skaniau.
Skanios ir vienos 🙂
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
oooo nice. rytoj būtinai išbandysiu. sako atvės oras, nes kitaip orkaitės jungti neįmanoma 😀
aha, orkaitės vasarą jungti tikrai nesinori 🙂
Oooo… Hasselback potatoes… Super užkandis ir garnyras 😉
užkandis tikrai vykęs
šitą… turiu tokį patarimą girdėtą kažkur, kaip pjauti, kad iki galo neįpjauti. o gi dėti bulvę i panašaus dydžio šaukštą ir šnai šnai peiliuku. išbandžiau — bulvės gavosi tabulo įpjovimo 🙂
o cia tai puikybe nuostabioji… jau isivaizduoju kaip skanu:) reiks isbandyti 😉
žiauriai skanu 🙂
egidija,
as irgi sita patarima kazkur skaiciau, tik ten patarimas naudoti medi sauksta (gaila juk astraus peilio…)
Vat su mediniu saukstu verta pabandyti, bet bulves turetu buti nelabai dideles, arba sausktas turetu buti didelis 🙂
begam i turgu pirkti bulviu! 😀
kūrybinga ir skanu 🙂 ačiū už receptą !
jau svajoju kaip pjaustysiu ir grausiu sitas bulvytes!
😀
jau kepa 🙂 laukiu nesulaukiu kas gausis. 🙂 tarp kitko, laabai greit jas supjausciau, pasinaudojau patarimu idet i sauksta– turiu toki didesni samtuka sauksto formos 🙂 tai labai greitai ir kokybiskai gavosi 😀
(ir veiduko as noreciau geranoriskesnio, o tai irgi uzdejo kazkoki nepatenkinta.. 🙂
JAU!
superines bulvytes! Man, bulviu myletojai, laabai patiko! Aciu uz receptuka!
Galcoju prie ju dar koki graikiska tsadziki padaziuka susikurt gal tiktu 🙂
Tzatziki receptas čia yra http://kasuvalgyti.lt/2010/01/tzatziki/
Tikrai tiktų 🙂
Bulvės nepakartojamo apskrudimo… niam niam. Tik mes dar valgydami pasibarstėm papildomai druskos tarp kiekvieno griežinėlio, šiek tiek trūko 🙂
Mmm švediškosios bulvikės. Nam nam. Anyta jas pasakiškai skanias gamina.
Visda galvojau, kad bulve yra bulve … artoju maistas, nors as jas ziauriai megstu. Tik kad iskilmingesnems progoms vis nepavykdavo is bulviu kazka ispudingesnio patiekti. Zinoma, orkaiteje keptos bulvytes, apslakstytos aliejumi, super. Na, bet tokio sedevro tai dar nemaciau ir butinai isbandysiu prie jautienos ispjovos steiko. Manau, bus laaabai prabangus patiekalas, nes bulvytes atrodo super, o ir skonis isvaizdai, tikiu, nenusileidzia. Aci uuz receptuka !
Jos ne tik, kad atrodo gerai, bet jos dar yra žiauriai skanios. Labai skaniai valgosi ir vienos 🙂
Maciau per tv (Danijoje) kaip sias bulves kepe. Bet netepe kiekvieno ipjovimo, o uzdejo storoka sviesto gabaliuka ant virsaus, pabarste druskos ir pipiru, ir i orkaite.. :))
[…] čia. Priskirta prie Bulvių valgiai, Pietums, Svečias | Žymos: […]
Palikite komantarą čia…bulves “paremkite” is abieju pusiu pagaliukais susiui valgyti arba tarp dvieju pjaustymo lenteliu, tiks ir piestukai. 😀 jie neleis peiliui nu
slysti iki pat dugno.
Puiku. Ačiū už patarimą!