Įspūdingos.
Greita. Labai greita. Skanu. Ypatingai skanu. Labai geras užkandis ir prie alaus ir prie vyno. Nustebinsite, net didžiausius gurmanus. Beje, pirmasis krevečių receptas, tikiuos ne paskutinis. Krevetes šiam receptui pirkau lukštentas (tik su uodegėlėm) ir šaldytas. Nors buvo parašyta, kad tai Karališkosios krevetės, bet mano manymu iki jų netempė, bet žinoma, buvo daug didesnės negu tos pačios mažosios. Ir dar, neišsigąskite pamarinuoti brendyje — puikus marinatas 🙂
Būtinai išmėginkit 🙂
- 0,5 kg šaldytų krevečių;
- 1 v.š. citrinų sulčių;
- 1 a.š. druskos;
- 2 a.š. šviežiai grūstų pipirų;
- 3–4 skiltelės česnako;
- 2 v.š. brendžio;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Atitirpinam krevetes šaltame vandenyje. Nusausiname jas.
Visus likusius ingridientus: smulkintą česnaką, druską, pipirus, sultis, aliejų ir brendį supilame į dubenėlį ir gerai išmaišome.
Sudedame nusausintas krevetes į maišelį, užpilame marinatu ir laikome bent valandą arba per naktį šaldytuve.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir suverčiam visą maišelio turinį. Kepame maišydami apie 4–5 minutes, kol krevetės iškeps, o iš likusio marinato pasidarys padažiukas.
Skanaus!
Parašykite komentarą