Pipirinės česnakinės krevetės

Įspū­din­gos.

Grei­ta. Labai grei­ta. Ska­nu. Ypa­tin­gai ska­nu. Labai geras užkan­dis ir prie alaus ir prie vyno. Nuste­bin­si­te, net didžiau­sius gur­ma­nus. Beje, pir­ma­sis kre­ve­čių recep­tas, tikiuos ne pas­ku­ti­nis. Kre­ve­tes šiam recep­tui pir­kau lukš­ten­tas (tik su uode­gė­lėm) ir šal­dy­tas. Nors buvo para­šy­ta, kad tai Kara­liš­ko­sios kre­ve­tės, bet mano many­mu iki jų netem­pė, bet žino­ma, buvo daug dides­nės negu tos pačios mažo­sios. Ir dar, neiš­si­gą­s­ki­te pama­ri­nuo­ti bren­dy­je — pui­kus marinatas 🙂

Būti­nai išmėginkit 🙂

  • 0,5 kg šal­dy­tų krevečių;
  • 1 v.š. citri­nų sulčių;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 a.š. švie­žiai grūs­tų pipirų;
  • 3–4 skil­te­lės česnako;
  • 2 v.š. brendžio;
  • 2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus.

Ati­tir­pi­nam kre­ve­tes šal­ta­me van­de­ny­je. Nusau­si­na­me jas.

Visus liku­sius ingri­di­en­tus: smul­kin­tą čes­na­ką, drus­ką, pipi­rus, sul­tis, alie­jų ir bren­dį supi­la­me į dube­nė­lį ir gerai išmaišome.

Sude­da­me nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­še­lį, užpi­la­me mari­na­tu ir lai­ko­me bent valan­dą arba per nak­tį šaldytuve.

Į įkai­tin­tą kep­tu­vę pila­me aly­vuo­gių alie­jaus ir suver­čiam visą mai­še­lio turi­nį. Kepa­me mai­šy­da­mi apie 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­na­to pasi­da­rys padažiukas.

Ska­naus!

Komentarai

Atsakymų į “Pipirinės česnakinės krevetės”: 13

  1. saulius

    spren­dziant pagal van­dens kie­ki beke­pant kre­ve­tes, man jos dau­giau atro­do tro­skin­tos nei kep­tos. Nera ka lygin­ti prie svie­ziu kreveciu 😉

    1. tai žino­ma nėra ką lygin­ti. Bet pas mus švie­žių gau­ti sun­ku, todėl šal­dy­tos irgi sueina 🙂

  2. Sarune

    mmmm kre­ve­tes buvo nere­a­lios :)Aciu Aud­riui 🙂 tas ces­na­kiu­kas ir pipiriukai…kazkas toookio. super 🙂

  3. sviesele

    jooo kre­ve­tes geris 🙂 man prie ju dar labai tin­ka ciber­zo­les tru­pu­tu­kas, bei, jei megsta­te seza­mo sek­los (jos pri­duo­da ido­mu skoni).
    aisku situ su svie­ziom nepa­ly­gin­si, bet LT juk dziau­gia­mes tuo, ka turime 🙂

  4. astyte

    Marinuoju.…paliksiu per nak­tį šaldytuve.O jau ryt skanausim.…

  5. Paulius

    Ooo:) Paga­liau jūros gėry­bės.. Gal grei­tu metu pasi­ro­dys ir kas “rim­tes­nio” su kito­kiu jūros maistu??

    1. o čia nerimta? 🙂

  6. Atro­do, kur pasi­su­ku — ten kre­ve­tės. Čia kaip užuo­mi­na kokia 😀

  7. astyte

    Ska­nu nepaprastai!Dar laše­lis sojos padažiuko.…mmmmmmm

  8. Kreveciu megeja

    mari­nuo­ju daz­niau­siai su imbie­ru ir ces­na­ku, sko­nis garan­tuo­tas visa­da, bet sikart susi­gun­dziau pagal jus, gal del to brendziuko 😉

  9. Dzastina

    na tokių daly­kų aš nevalgau,man jūros gėry­bės tai brrr.….…bet ren­ku recep­tus mamos 50mečiui..vietoje dova­nos pla­nuo­ju ”iškel­ti” balių,nuosavae sode..ji jūros gėry­bes dievina,tad manau šitas turė­tų irgi susivalgyti,kaip manote?:)

  10. mais­tas klai­kus aptar­na­vi­mas is viso paty­liu kre­ve­tes kaz­ko­kios nezi­nau krei­di­nes sko­nis kaip mui­lo kokio zodziu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.