Atostogos baigėsi ir jau norisi naujų.. 🙂
Turbūt pagalvojote, kad buvau Kuboje? Neee 🙂 Šį kartą buvau ne Kuboje, o Turkijoj, o Kuba ir toliau lieka šalimi į kurią labai norisi. Kodėl šis receptas? Todėl, kad jis buvo gamintas dar prieš atostogas, ir jei neparašyčiau dabar, sunku būtų parašyti vėliau. O apie atostogas Turkijoje — pažadu vėliau 🙂
Taigi, congri - kubietiškas plovas. Kaukaziečiai turi plovą, italai — risotto, ispanai — paella. Visi šie patiekalai tie patys, tik kiekvienas jų turi savąjį savo krašto sudėtinę dalį, o šiuo atveju — paprikos ir pupos. Jei patinka plovas arba čili troškinys būtinai išmėginkite ir šį. Prie patiekalo tiks Corona alus, Cuba Libre kokteiliukas ir gera muzika 🙂
- 300 gr. šoninės;
- 2 stiklinės ryžių;
- 4 stiklinės vandens;
- 1 svogūnas;
- 3 puselės paprikos;
- 4 skiltelės česnako;
- 3 a.š. kumino;
- 1 indelis pupų.
Supjaustome mėsą. Galima stambiau, taip kaip aš, galima smulkiau.
Mėsą pasūdome, pakepame puode, kol ji gražiai apskrus, riebalai aptirps. Jei mėsa neriebi įpilame aliejaus. Kol kepa mėsa stambiai supjaustome svogūną, papriką kubeliais, pasmulkinam česnaką.
Mėsai paskrudus, sudedame daržoves, viską gerai išmaišome ir kokias 5 minutes patroškiname. Įdedame kuminą.
Pilame į puodą ryžius, ir viską gerai išmaišome. Ryžiai turi pasidengti riebalais. Tada pilame vandens. Jo reikia pilti dvigubai daugiau nei ryžių, t.y. jei ryžių dėjome dvi stiklines, tai vandens pilsime 4.
Paverdame ant stiprios ugnies, kol ryžiai išbrinks (maždaug 10 min), o po to ugnį sumažiname iki minimumo, sudedame pupeles, puodą uždengiame ir paliekame viską 15–20 min.
Jei trūksta druskos — įdedame. Jei patinka aštriai galite įberti čili ar kajeno pipirų.
Skanaus
Parašykite komentarą