Užtruksite — greitai 🙂 20 min
Dar vienas tradicinis, žinomas, ne vieno ragautas ir mėgstamas, tikras Vienos šnicelis. Kas yra tikras Vienos šnicelis? Tikras jis bus tada, kad bus pagamintas iš veršienos, kuri mušama skambant Mocarto muzikai, bei užgeriamas Zipfer alumi. Juokauju juokauju 🙂 Užtenka tik vieno vienintelio punktelio, t.y. mėsa turi būti veršiena.
Veršiena — liesa, skani, lengvai virškinama mėsa. Veršiukai būna maitinami tik pienu, todėl ir pati mėsa kvepia pienu. Ji yra labai šviesi (panašiai kaip kiauliena). Riebalų beveik nėra. Veršiena nerekomenduojama tik kūdikiams, nes gali kilti alergija dėl karvies pieno. Ir aišku pirkite turguj — gausite ir šviežesnę, o svarbiausia, galėsite rinktis 🙂 Šniceliui labai tiks veršienos kumpis.
Receptas ypatingai lengvas ir nereikalaujantis didelių pastangų. Siūlau visiems pabandyt ir tikrai nustebsite, kaip lengva paruošti Vienos šnicelį, lygiai tokį patį kaip duoda geriausiuose Vienos restoranuose 🙂
- ~0,5 kg veršienos;
- 2 nedideli kiaušiniai;
- ~50 gr. miltų;
- ~100 gr. duonos džiūvėsių;
- druskos, pipirų;
- kelios citrinos skiltelės;
- petražolių, svogūno laiškų, sviesto, pieno bulvių košei.
Mėsą supojaustome maždaug 1,5–2 cm storio kepsneliais. Juos išmušame. Mėsą muškite mėsos plaktuku, bet lygiąja puse (nemuškite ta puse, kur yra dantukai). Mėsą muškite vienodo storio, pradėkite nuo centro ir eikite link kraštų. Nepersistenkite 🙂
Išmuštus kepsnelius pabarstome druska ir pipirais. Į atskiras lėkštes suberiama miltus, džiūvėsius, išplaktą kiaušinį. Ir dabar jau kiekvieną kepsnelį mirkome kiaušinio plakinyje, tada miltuose ir galiausiai džiūvėsiuose.
Dedame kepsniuką į įkaitintą keptuvę su sviestu ir trupučiu aliejaus. Kepame kol gražiai paruduoja (3–4 min iš kiekvienos pusės) ant vidutinės ugnies. Iškeptus kepsnelius dedame į lėkštę, uždengiame folija ir kepame kitus.
Valgome su bulvių ir žalumynų koše. Išverdame bulves, nusunkiame, sudedame pjaustytas petražoles, svogūno laiškus, dedame šaukštą sviesto ir sugrūdame.
Pilame pieno, dar pamaišome ir valgome 🙂
Skanaus
Parašykite komentarą