Užtruksite ~30 min.
Senai begaminau užkandį, todėl nusprendžiau kokį ir sumeistrauti. Patinka man užkandžiai prie alaus arba stipresnių gėrimų. O šis užkandis kaip tik toks ir yra. Puikiai derantys pipirų, sezamų aliejaus ir žaliųjų citrinų skoniai (esat ragavę Lays traškučius su pipirais ir žaliąja citrina? — panašus skonis 🙂 ). Jei dar neturite sezamų aliejaus, o kiniškus patiekalus mėgstate — tai būtinai įsigykite. Net keli lašeliai šio aliejaus patiekalui duoda nuostabų skonį ir kvapą. Ypač tinka kiniškų sriubų bei makaronų pagardinimui. Šiam užkandžiui šis aliejus irgi labai tiko.
Svarbiausia darant šį patiekalą susipjaustyti vištienos krūtinėlę kuo ilgesniais šiaudeliais — taip skaniau. Taip pat svarbu kepant vištienos juosteles nesuversti į krūvą, o kiekvieną juostelę atskirti ir mesti į karštą aliejų. Gal ir truputį užknisantis reikalas, bet einasi greitai, o vėlesnis rezultatas viską atperka.
Ir galiausiai, atsargiai su čili pipirais 🙂 Pirma, nepadauginkit, antrą supjaustę čili, su rankomis nekrapštykite akių ar nosies. Aš netyčia pasikrapščiau, tai vėliau gerą valandą jaučiau kaip degina:) Nors rankas po pjaustymo ploviau su muilu, bet nepadėjo. Kažin kas padeda? 🙂
- 2 vištos krūtinėlės (dvi puselės);
- 2 kaiušinių baltymai;
- 2 v.š. krakmolo;
- 1 v.š. sezamų aliejaus;
- 1,5 a.š. pipirų;
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. saldžios paprikos miltelių;
- 1 a.š. raudonėlio;
- 1 čili pipiriukas be sėklų;
- 0,5 žaliosios citrinos.
Kuo ilgesnėm juostelėm supjaustome krūtinėlę. Išplakame baltymus.
Į juos sudedame druską, pipirus, krakmolą, aliejų, prieskonius — viską, išskyrus čili ir citriną. Viską gerai išmaišome. Ten pat sudedame ir supjaustome vištieną, viską pamarinuojame apie valandą.
Geriausia juosteles kepti kiniškoje keptuvėje (wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet reikės daugiau aliejaus. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemptų juostelę ir jos nereiktų versti.
Taigi, gerai įkaitiname aliejų, ir dedame po vieną juostelę. Kepame dalimis po 3–4 min. Man gavosi trys keptuvės. Iškeptas juosteles dedame ant servetėlės, kad aliejus turėtų kur susigerti. Iškeptas juosteles sudedam į dubenį, ant viršaus užberiam griežinėliais supjaustytą čili, bei plonomis skiltelėmis pjaustytą žaliają citriną. Ant dubens uždedam lėkštę, ir viską paėmę į rankas gerai pakratome.
Tai darome, kol juostelės dar neatvėsusios, taip lengviau pasiskirstys ir susimaišys skoniai. Tada juosteles sudedam į lėkštę arba į stiklinę ir vaišinamės.
Skanaus
Parašykite komentarą