Ar esate kada valgę KFC vištieną? Aštrius sparnelius? Jei patiko, tai šis receptas kaip tik jums, o jei nebandėt ar nepatiko, tai bus puiki proga šį patiekalą pasidaryti patiems, taip kaip jūs norėtumėte. Beje, nors mano nuomonė čia negali būti labai objektyvi, bet man šie vištienos sparneliai pasirodė labai panašūs į tuos kuriuos pardavinėja KFC, tik žinoma, skanesni 🙂 Beje, tiek ir prie aštrumo, tiek ir prie keptų sparnelių spalvos puikiai tiks šviesus alus.
- 0,5 kg vištienos sparnelių;
- 5–6 v.š. miltų (pilni šaukštai su kaupu);
- ~1/4 a.š. maltų kajeno pipirų (labai aštrūs);
- ~0,5 a.š. maltų čili pipirų (jei norite aštrumo);
- 3–6 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 3 a.š. mairūno;
- 3 a.š. raudonėlio;
- lauro lapų;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Nuplaukite vištienos sparnelius, ir juos supjaustykite į tris dalis. Mažiausiųjų dalių nenaudosime, iš jų galite išsivirti puikų sultinį. Paimkite dubenį, sudėkite supjaustytus sparnelius ir užpilkite šaltu vandeniu.
Ten dar įdėkite porą gerų žiupsnių druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių. Viską palaikome šaldytuve bent 3–4 valandas, o dar geriau per naktį. Taip vandeny pamarinuoti sparneliai bus ne tik kad sultingesni, bet ir skanesni, nes druska spės įsigerti į mėsą, o ne bus tik ant apvalkalo.
Kai sparniukai pasimarinuos, paimkite miltus. Į juos suberkite visus prieskonius ir dar gerą žiupsnį druskos, gerai išmaišykite. Iš marinato išimkite lauro lapus (juos išmeskite) ir mėsą, marinato neišpilkite. Kiekvieną sparniuko dalį gerai apvaliokite miltų ir prieskonių mišinyje, tada trumpam panardinkite į marinatą, ir vėl gerai apvoliokite miltų mišinyje. Taip paruoštą sparniuko dalį dėkite į lėkštę. Tą patį padaryti su visom likusiom dalimis.
Kepkite įkaitintame aliejuje apie 7–9 minutes (iškepus pirmąją partiją patikrinkite ar mėsa iškepus, pagal tai pasireguliuokite kepimo laiką). Sparniukai tiks puikiai tiks tiek vieni, tiek su keptomis bulvytėmis ir žinoma šaltu alumi.
Skanaus!
Parašykite komentarą