Užtruksite ~30 min, neatsidžiauksite visą dieną 🙂
Skiriu, mano blogą skaitantiems vegetarams 🙂 bei visiems žuvies mėgėjams ir visiems likusiems 🙂
Taigi, galiu pasakyti, kad IKI su savo akcija pripratino prie žuvies valgymo 🙂 Nors akcija baigėsi, bet žuvies norisi. Todėl šiandien papasakosiu apie skanią žuvienę arba žuvies troškinį — brazilišką Moqueca (tariasi mo’keka). Tuo pačiu ir vėl gausis kulinarinė kelionė. Man labai patinka gaminti kitų šalių nacionalinius patiekalus. Na tokius, kurie yra stipriai nacionaliniai, pvz. kaip chatčapuri — Gruzijoje, quesadilla — Meksikoje, ar moqueca — Brazilijoje. Po kiek laiko reikės pažiūrėti, kiek šalių taip pavyks aplankyti 🙂 Džiugu, kad ir Vilniuje yra nemažai vietų, kur galima paragauti kitų nacionalinių virtuvių (beje, moqueca’os tikrai galėsite paragauti Grill Brazil, pats neragavau, bet esu matęs, kad ten yra :). Jei kas ragavote, parašykite įspūdžius)
Moqueca’os pagrindinai ingridientai — žuvis, kokosų pienas, daržovės (pomidorai, paprikos, svogūnas). Bet kokios žuvies filė turėtų tikti šiai sriubai. Aš naudojau šviežios menkės filė. Beje dar vienas džiugus dalykas Vilniuje 🙂 Ūkininkų turgeliuose jau galima nusipirkti šviežios menkės, kurią veža iš Klaipėdos. Nors aišku, Klaipėdoj ji bus visada skanesnė 🙂
Braziliška sriuba:
- 2 menkės filė (~300 gr.);
- 1 svogūnas;
- pusė žalios paprikos;
- pusė raudonos paprikos;
- 2–3 pomidorai;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 400 ml kokosų pieno;
- 2 a.š. saldžios paprikos miltelių.
Supjaustome apydidžiais gabalais filė, ją padruskinam, papirinam, pašlakstome citrinos sultimis (keliais lašeliais kiekvieną gabaliuką). Taip žuvį paliekame, kol ruošime kitką.
Supjaustome svogūną, papriką, pomidorus. Svogūną kitą kartą pjaustysiu pusžiedžiais, o jūs — kaip jums patinka. Ir viską pakepsim — pirmiausia pakepam svogūną, po to sudedam paprikas ir dar vėliau pomidorus.
Viską patroškinam maždaug 10 min. Tada pusę daržovių išimam, likusias tolygiai paskirstome, ant viršaus sudedam žuvies gabaliukus, o ant jos viršaus — likusias daržoves.
Supilam kokosų pieną, sudedam paprikos miltelius. Viską užvirinam, o po to sumažinam ugnį, uždengiame ir paliekame troškintis.
Po ~15 min paragaujame, įspaudžiame dar citrinos sulčių, įdedam druskos — visko pagal skonį, nei rūgštu nei sūru neturi būti. Valgome su ryžiais arba balta duona.
Parašykite komentarą