Užtruksite 5 min.
Pirmiausia visus sveikinu su Naujaisiais metais 🙂 Linkiu visiems daug daug geresnių ir šviesesnių metų. Ir aišku skanesnių 🙂
O aš grįžtu po neilgų atsotogų su virtais kiaušiniais 🙂 Bet ne su bet kokiais, o virtais be lukšto vandenyje. Šis patiekalas labai tinka Naujųjų metų pirmiesiems pusryčiams. Pusryčiai atrodo labai prabangiai, karališkai. O, be to ir kiaušinis labai tinka, naujai pradžiai — tabula rasa.
Taigi, norite pusryčių kaip aukščiausios klasės restorane? 🙂 Prašom. Pamokinsiu. Man šis bandymas buvo antrasis jau, nes per pirmąjį prieš kelis mėnesius sugadinau 4 kiaušinius, kuriuos visus teko išmesti, ir maniau, kad daugiau tokiais žaidimais neužsiimsiu 🙂 Bet šįryt, kažkaip pamiršau nesėkmingus bandymus ir nutariau pabandyt iš naujo. Beje, šį kartą dar išmėginau ir kitą būdą kiaušiniams virti, kuris pasirodo labai lengvas ir geras:) Taigi du metodai kaip kiaušinius išvirti be lukšto.
- kiaušinių.
1 būdas. Šis būdas man atrodo sudėtingas, nes kiaušiniai nebūtinai gausis:) jam reikia kantrybės ir sėkmės.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Paimam podidį puodą, kuriame užvirinam vandenį. Įpilam kelis šaukštus acto. Kiaušinį iškulam į kavos puodelį, svarbu nesugadinti trynio 🙂 Vanduo turi būti ant virimo ribos, bet neverdantis. Pasiekus tokią stadiją vandenį reikia pradėti maišyti šaukštu taip, kad viduryje susidarytų sūkuriukas. Kiaušinį iš puodelio pilame atsargiai tiesiai į tą sūkuriuką. Kiaušinio baltymai turėtų apsivyti trynį, dalis jų liks pludūriuoti vandens paviršiuje, tad nenustebkite. Galima šaukštu mėginti dar paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis. Verdame 3 minutes, jei mėgstame minkštą kiaušinį, 4–5 — vidutinį.
Šį kartą, man kiaušinis gavosi, nors ne toks gražus:) šio būdo minusas, kad vienu metu išeis virti tik vieną kiaušinį (nors esu matęs, kad į vieną puodą supila ir kelis 🙂 ).
2 būdas. Šis būdas, labai paprastas, ir man jis labai patiko 🙂 Taigi, paimam maistinės plėvelės, klojame ją į puodelį. Ant plėvelės užlašinam lašelį aliejaus ir pirštu ištepame plėvelę.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Čia, tam, kad išviręs kiaušinis nepriliptų prie plėvelės ir būtų gražus ir lygus. Iškulame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame. Dedame į verdantį vandenį ir verdame 3–4 minutes jei mėgstame minkštai ir 4–5 — vidutiniškai. Į puodą vienu metu galima dėti kiek tik norite kiaušinių. Baigus virti kiaušinį išimam iš vandens ir po to iš plėvelės.
Taip virtą kiaušinį dedame ant baltos duonos riekės ir valgome su majonezu. Skanių šventinių pusryčių.Skanaus!
Parašykite komentarą