Užtruksite 30 min
Ar atsimenat laikus, kai apelsinai ir mandarinai atsirasdavo tik gruodį ir būdavo tik keletą mėnesių, po to vėl dingdavo beveik metams? 🙂 Tais laikais, apelsinus nešdavo dovanų ir Seniai Šalčiai. Kai kas apelsinus arba mandarinus kabindavo ant eglučių. Ir skonis jų buvo visai kitoks nei dabar.. Dar atsimenu ieškodavau mandarinų ar apelsinų su juodais mažiukais lipdukais “Maroc” 🙂
Tuo tarpu mūsų seneliams, gyvenusiems tarpukario Lietuvoj, apelsinai buvo dar didesnė prabanga. Nesenai Verslo klasėje buvo straipsnis kaip tik apie tai. Apelsinai, buvo viena iš labiausiai kontrabandininkų mėgiamų prekių po spirito ir cukraus 🙂 Apelsinams galiojo didžiuliai muitai, dėl ko legaliai įvežti vaisiais Lietuvoj buvo labai brangūs. Todėl žmonės visaip mėgindavo juos nelegaliai įvežti į Lietuvą. Ir parduodami jie buvo vienetais, nes kilogramas jų nieks nepirkdavo — neįpirkdavo:)
O dabar mes apelsinų turime ištisus metus, valgome kiek norime ir kaip norime. Net sumastom dėti į patiekalus 🙂 Žemiau aprašytas labai skanus ir užtikrintai galiu pasakyti, kad skaniausias šios grupės patiekalas 🙂
- 0,5 kg vištienos krūtinės;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 1 kiaušinis;
- 4 v.š. miltų;
- 4 v.š. krakmolo;
- 1 v.š. aliejaus;
Padažui- sauja smulkintų svogūno laiškų;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 a.š. tarkuoto imbiero;
- 2 apelsinų sultys;
- 1 apelsino žievelė;
- 100 gr. vandens;
- 1 v.š. krakmolo;
- 5 v.š. rudojo cukraus;
- 5 v.š. sojos padažo;
- 5 v.š. ryžių acto.
Atkreipkit dėmesį šį kartą pasiklausęs patarimo naudoju rudąjį cukrų 🙂
Supjaustome vištą. Suplakam kiaušinį, sudedam vištieną, miltus, krakmolą, įpilam sojos, aliejaus. Viską išmaišome. Jei norisi traškiau, arba matosi, kad vištiena labai sulipusi įdedam dar krakmolo. Keptuvėje aliejaus negailime, dalimis paskrudinam vištieną. Iškepusius gabaliukus dedame į lėkštę su popierine servetėle, kad sugertų riebalus.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Keliuose lašeliuose aliejaus pakepam česnaką, ir sudedam visus likusius ingridientus (krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir tik po to pilkite į keptuvę).
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Palaukiame kol padažas sutirštės. Jei per padažas būtų per tirštas, tai įpilkite truputį vandens.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į padažą sudedame vištieną, svogūnų laiškus, viską gerai sumaišome ir dedame į lėkštes.
Skanaus
Komentuoti: Aurimas Atšaukti atsakymą