Tęsiame kulinarines keliones. Į dar vieną šalį, kurią norėčiau aplankyti.
Nesu buvęs Gruzijoj, todėl negalėčiau pasakyti, ar ši duona tokia pat kaip Gruzijoj. Bet esu ją valgęs čia Lietuvoj, tai galiu pasakyti, kad labai panaši net ir skanesnė 🙂 Labai soti, tinka vakarienei arba kaip karštas užkandis prie alaus ar vyno 🙂 Labai ilgai galvojau ir ieškojau kuom pakeisti gruzinišką sūrį suluguni. Kadangi tai yra sūrus baltas karvės pieno sūris, tai galvoju, kad jį tiks pakeisti mozarella ir ricotta mišiniu. Dar jaučiu tiktų į šį rinkinį ir feta, bet aš jo nedėjau.
Taigi gavosi puikiai, nors ir negaliu pasakyti, kiek panašumo į tikrą gruzinišką khatchapuri 🙂
Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 250 ml. kefyro;
- 50 gr. sviesto;
- 500–600 gr. miltų;
- kepimo miltelių;
- druskos;
Įdarui:
- 1 kiaušinis;
- 50 gr. sviesto;
- 200 gr. rikotos sūrio;
- 200 gr. mocarelos sūrio;
- 3 v.š. čiobrelio;
- druskos.
Ištirpinam sviestą iš sumaišome jį su kiaušiniu, kefyru, druska ir kepimo milteliais (arba actu ir soda). Išplakam. Dedame miltus ir minkome tešlą.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Aš tešlą minkiau tik su mentele, nes ji vistiek būtų lipus prie rankų. Tešla turi būti minkšta, lipni, todėl nepadauginkite miltų 🙂 Išmaišytą tešlą paliekame pastovėti.
Per tą laiką pasidarome įdarą. Išplakame kiaušinį, sutarkuojame mocarelą ir viską sumaišome. Gauname sūrio košę.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Ir dabar svarbiausia dalis 🙂 ant stalo pabarstome miltų, bet taip gerai, kad tešla nepriliptų. Ant miltų dedame tešlą ir ant jos vėl užbarstome miltų. Ranka iš tešlos padarome blyną maždaug 2cm storio. Žiūrime, kad ant stalo būtų miltų, kad tešla nepriliptų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į padaryto blyno vidurį dedame sūrio masę ir suimdami tešlą už kraštų uždengiame sūrį. Šį daiktą dedame į blieką su kepimo popierium.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tada iš turimo daikto 🙂 padarome vėl blyną, spausdami tolygiai tešlą iš vidurio link kraštų. Svarbu neperspausti, kad tešla neplyštų. Duoną aptepam kiaušinio tryniu ir kišame į orkaitę, kuri jau turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių. Kepame ~20 min, kol duoną bus gražiai auksinė 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Duona keturiems — tikrai nepasigailėsit 🙂
Parašykite komentarą