Žinot dėl ko man patinka varškės sūris? O dėl to, kad jis labai universalus. Su juo galima daryti paprastus sumuštinius, galima valgyti vieną ar su alumi, vynu, džiovinti, galima kepti orkaitėj arba keptuvėj. Beje, ar esat bandę varškės sūrį valgyti su medumi? Labai skanu, labai lietuviška.
Keptas varškės sūris labai tinka pusryčiams, kai apparasta kiaušinienė ar dešrelės yra atsibodusios, arba lengvai greitai vakarienei. Šitaip keptą sūrį daro mano mama, darė jos mama, matyt ir jos mama ir t.t. senas, kaimiškas patiekalas. Labai skanus ir sotus 🙂
- ~300 gr. varškės sūrio;
- 3–4 kiaušiniai;
- 100 gr. grietinės;
- žiupsnelis kmynų;
- žinoma — čiobrelis.
Varškės sūrį reikia supjaustyti riekelėmis. Išplakti kiaušinius.
Į plakinį įdėti druskos, pipirų, kitokių prieskonių pagal skonį. Įkaitinti keptuvę su trupučiu sviesto ar aliejaus. Į keptuvę sudėti sūrį ir pakepti pusę minutės, užpilti plaktą kiaušinį.
Kepti kaip kiaušinienę — pakepti vieną pusę, apversti, pakepti kitą pusę. Nesudeginti ir neperkepti 🙂 Jau kai matote, kad kiaušiniai iškepė, sūris apsilydė, sumažinam ugnį ir dedame grietinę. Palaukiame, pamaišome, kol grietinė išsilydo.
Svarbu, kad grietinė neperkaistų. Kol tirpsta grietinė, užtepam sviestu porą batono riekelių.
Porcija dviems.
Parašykite komentarą