Kažkada Mes buvome Druskininkuose. Ten yra (bent tuo laiku tai tikrai buvo) labai geras nedidelis viešbutukas Regina, su įspūdingai skania virtuve. Taigi, per vienus pietus kaip užkandį užsisakėme prancūziškos duonos. Atnešė kelis gabalėlius kepto prancūzižko batono (baguette) su česnakais, o šalia buvo ypatingas padažas. Užkandome labai skaniai. Aišku antrieji patiekalai irgi buvo nepakartojami 🙂 Taigi tada ragauta duona, labai priminė šią mano keptą česnakinę duoną. Skirtumas toks, kad aš naudojau itališką duoną čiabatą (ciabatta) (kurią tikrai ir pats kepsiu 🙂 ).
Kai šaldytuve nieko nėra (beveik nieko), o norisi ko nors prie alaus ar vyno, arba pavaišinti draugus, kurie nevalgo mėsos, arba šiaip patriauškinti ką nors žiūrint filmą, tokiais atvejais galima labai lengvai prasisukti su česnakine duona. Skanu ir labai greit pagaminama 🙂
- Itališka duona čiabata (ciabatta);
- pusė pakeli0 sviesto;
- 3–4 skiltelės česnako;
- rozmarino;
- žinoma čiobrelio 🙂
Įjungiam orkaitę, nustatom ant 180 laipsnių, tegu kaista.
Duoną reikia perpjauti per pusę horizontaliai. Sviestą reikia patirpdyti, geriausia kad jis būtų toks kaip košė. Į šią košę sudėti susmulkintą česnaką, rozmariną, čiobrelį — kaip visada kam kas patinka. Mišinį tepam ant duonos ir į orkaitę. Kepti 10 min. Ir tada dar 2–3 min paskrudinam (tik nesudeginkit 🙂 ) ant aukšiausios lentynos ir aukščiausios temperatūros. Prieš pabaigą galima uždėti sūrio, o galima ir nedėti, arba galima ant vienos pusės dėti ant kitos ne 🙂
Baigus kepti, duoną reikia supjaustyti piršto storio gabalais ir atsidaryti alaus 🙂
Parašykite komentarą