Maisto gaminimą laikau vienu didžiausių malonumų savo gyvenime. Tačiau turiu ir dar vieną aistrą, kuri mažai kuo nusileidžia eksperimentavimui bei kūrybai virtuvėje. Taip, kalbu apie keliones. Net galėčiau prisipažinti, jog avia bilietai mano kišenėje dažnai atsiduria spontaniškai bei neplanuotai. Tuomet žinau, jog ir vėl leisiuosi į nuostabią ir kupiną netikėtų atradimų kelionę, kurioje mane lydės patys įvairiausi pasaulio skoniai. Manau, jog nėra keliavimo būdo, kuris padėtų pažinti svečią šalį geriau ir maloniau nei mėgavimasis ypatingais jos virtuvės patiekalais. Grįžęs iš kelionių dažnai pastebiu, jog mano kasdien gaminami patiekalai pasipildo naujais bei netikėtais skoniais. Visi jie — įkvėpti kelionių.
Pavyzdžiui, visai nesenai grįžau iš Italijos. Vieną rytą pabudęs supratau, jog jau pats metas pabėgti nuo rutinos ir iškeliauti į naują ir dar neatrastą vietą. Tad, iš karto puoliau tikrinti kelionių pasiūlymus įvairiuose internetiniuose tinklapiuose, tokiuose kaip greitai.lt. Po kelių minučių intensyvios paieškos išsiaiškinau, jog pigiausi skrydžiai tuo metu buvo siūlomi į Italiją. Neilgai trukus jau važinėjome po mažus ir jaukius Italijos kaimelius.
Visų pirma, žinoma, Italijoje reikia paragauti kavos, bent man, ji, Italijoje yra pati skaniausia. Ir tekainuoja 1 EUR 🙂 Tada dar nepamirškite ledų. Ir dar picos, makaronų, jūrų gėrybių..žodžiu Italijoj maistas yra labai skanus ir geras. Net mažiausiame Italijos kaimelyje galima rasti nuostabių restoranų, kuriuose gaminamas tikras naminis ir geras maistas, stalai apkloti baltomis staltiesėmis, o prie maisto siūlomas geras vietinio regiono vynas.
Tai, jog italai nuoširdžiai mėgaujasi maistu akivaizdu jau nuo pirmųjų akimirkų šioje šalyje. Tai — tikra gurmanų tauta. Italai valgo daug, bet ilgai. Valgydami mėgaujasi maistu, bendrauja. Tai ypač pastebima vakarais ir savaitgaliais, kai į restoranus susirenka didelės šeimos ir mėgaujasi maistu. Beje, ar žinojote, kad makaronai italijoje nėra antrasis patiekalas kaip pas mus, ten tai tik pirmas patiekalas po užkandžių ir prieš pagrindinį patiekalą 🙂 Apie picas ir makaronus reiktų rašyti atskirai, ten jie yra visai kitokie negu bet kur kitur. Tikrai verta tai paragauti, o ne apie tai skaityti 🙂
Žinoma, kalbant apie Italiją neįmanoma nepaminėti itališko vyno. Netikėtai įsigyti lėktuvo bilietai man tapo tiesioginiu raktu į vyno pažinimo pasaulį. Italija iš tiesų yra bene geriausia vieta pasaulyje, kurioje galima susipažinti su turtinga vyno istorija. Tai puiki vieta susipažinti su pagrindinėmis vyno ir maisto derinimo taisyklėmis.
Pavyzdžiui, ar žinojote, jog raudona mėsa turėtų būti derinama su raudonu vynu? Tuo tarpu, baltą mėsą tinkamiausia skanauti su baltuoju vynu. Ši vyno bei maisto derinimo taisyklė yra viena iš pagrindinių. Taip pat labai pravartu žinoti, jog raudonas vynas gali užgožti lengvų patiekalų skonį. Dėl šios priežasties rekomenduoju raudonąjį vyną derinti su sotesniais patiekalais, o baltuoju vynu mėgautis kartu su lengvais užkandžiais ar salotomis. Savo viešnagės Italijoje metu įsitikinau, jog keliaujant verta kuo nuoširdžiau domėtis tos šalies virtuve. Tai garantuoja nuostabius kulinarinius atradimus, kuriuos grįžus iš kelionės lengva pritaikyti savo kasdienybėje!
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Tikrai pritariu, o italija apskritai puiki šalis palepinti pilvą. Dar labai įdomi ir gruzijos virtuvė, puikus receptas su baklažanais yra ČIA: https://alkisnedraugas.wordpress.com/2015/08/01/gruziniski-baklazanai-su-graikiniais-riesutai/
seiki, klausimas ne i tema:) gal zinot kokia turetu buti iskepusio elnienos kumpio temperatura ( matuojant maisto termometru)
aciu
lABAI NORECIAU DAUGIAU RECEPTU IS MEKSIKIECIU VIRTUVES.
Mane taip pat itin zavi italu virtuve. Na, nera ko nemegciau. Gaila, kad retai tenka pasimegauti. O pas mus italu restoranelio jokio nera. tad tenka imituoti namuose susedus ant baro kedziu ir pasigaminus patiems
O AR IŠVIS GALIMA GERTI VALGIO METU PAGAL TAISYKLINGOS MITYBOS TAISYKLES?
Po sėkmingos kelionės dažniausiai užsikrečiu tos šalies virtuvės liga kaip pati ją vadinu. Tada savaitgaliais ilgą laiko tarpą bandau atgaivinti atostogų prisiminimus ir perprasti maisto ruošos subtilybes. Gerai, kad įsigyjant būstą, didžiulį dėmesį skyriau erdviai ir patogiai virtuvei, nes eskperimentuojant man labai daug induingridientams prireikia ir vietos jiems surikiuoti
Taip, pritariu, jog kelionese susipazysti ne tik su architektura, gamta, bet ir su virtuve. Ir tai labai svarbus atradimai. Yra ideju, kurias nori kartoti namuose ar vakareliuose