Ar esate kada valgę KFC vištieną? Aštrius sparnelius? Jei patiko, tai šis receptas kaip tik jums, o jei nebandėt ar nepatiko, tai bus puiki proga šį patiekalą pasidaryti patiems, taip kaip jūs norėtumėte. Beje, nors mano nuomonė čia negali būti labai objektyvi, bet man šie vištienos sparneliai pasirodė labai panašūs į tuos kuriuos pardavinėja KFC, tik žinoma, skanesni 🙂 Beje, tiek ir prie aštrumo, tiek ir prie keptų sparnelių spalvos puikiai tiks šviesus alus.
- 0,5 kg vištienos sparnelių;
- 5–6 v.š. miltų (pilni šaukštai su kaupu);
- ~1/4 a.š. maltų kajeno pipirų (labai aštrūs);
- ~0,5 a.š. maltų čili pipirų (jei norite aštrumo);
- 3–6 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 3 a.š. mairūno;
- 3 a.š. raudonėlio;
- lauro lapų;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Nuplaukite vištienos sparnelius, ir juos supjaustykite į tris dalis. Mažiausiųjų dalių nenaudosime, iš jų galite išsivirti puikų sultinį. Paimkite dubenį, sudėkite supjaustytus sparnelius ir užpilkite šaltu vandeniu.
Ten dar įdėkite porą gerų žiupsnių druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių. Viską palaikome šaldytuve bent 3–4 valandas, o dar geriau per naktį. Taip vandeny pamarinuoti sparneliai bus ne tik kad sultingesni, bet ir skanesni, nes druska spės įsigerti į mėsą, o ne bus tik ant apvalkalo.
Kai sparniukai pasimarinuos, paimkite miltus. Į juos suberkite visus prieskonius ir dar gerą žiupsnį druskos, gerai išmaišykite. Iš marinato išimkite lauro lapus (juos išmeskite) ir mėsą, marinato neišpilkite. Kiekvieną sparniuko dalį gerai apvaliokite miltų ir prieskonių mišinyje, tada trumpam panardinkite į marinatą, ir vėl gerai apvoliokite miltų mišinyje. Taip paruoštą sparniuko dalį dėkite į lėkštę. Tą patį padaryti su visom likusiom dalimis.
Kepkite įkaitintame aliejuje apie 7–9 minutes (iškepus pirmąją partiją patikrinkite ar mėsa iškepus, pagal tai pasireguliuokite kepimo laiką). Sparniukai tiks puikiai tiks tiek vieni, tiek su keptomis bulvytėmis ir žinoma šaltu alumi.
Skanaus!
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Is esmes, marinatas yra neskanus, pagal pateiktas normas — astrumo man jokio nesigavo. Bet pati mintis skani, ateiciai pasitobulinsiu pagal savo skonio receptorius 🙂
justai tai čia yra kaip kfc — traškiai/crispy. jei norisi butent aštriai, tai yra buffalo wings — aštrūs sparneliai, šalia pateikiant morkas, salierus su blue-cheese dressing (kaip tikroj amerikoj arba @route66 vilniuje) 🙂 visiškai kita technika ir be jokio marinavimo.
Tai tada man nepatinka amerikietiskas maistas :))
Labai skanu 🙂 Ir vyrui labai patiko 🙂 Tik dariau šiek tiek savaip — į marinatą dar įdėjau kalendros, nedėjau kajeno ir saldžiosios paprikos miltelių, o vietoj mairūno ir raudonėlio — rozmariną su čiobreliais. Prieš kepimą po visų apvoliojimų dar apvoliojau džiuvėsėliuose su prieskoniais. Itin tinka su alumi ir aštriu heinz kečupu 🙂
na, kiek teko gaminti pagal šio puslapio receptus, nei karto neteko nusivilti. matyt, visada turi būti tas pirmas kartas. trumpai pasakius — produktų gadinimas. sorry autoriau, bet čia mano grubiai subjektyvi nuomone
Gaminom šį savaitgalį ir visiems labai patiko!
Kaip tik rytoj darysim kijevo kotletus ir niekaip nesugalvojau ką dar padaryti. Labai gera idėja su pačiu apvoliojimu miltuose, bet sparnelių marinatą darysiu su medum, imbieru ir soja…
Kaip kfc sparneliai– sutinku, bet buffalo tai jokiu budu. Buffalo sparnelius riebaluose verda dviem etapais, kad geriau isigertu prieskoniai, o padazo vinis yra tabasco padazas.
Man be galo patinka Jusu gaminami patiekalai! Atitinka visus mano norus 🙂
oi, mes labai megstame sparnelius. Tiesa, aliejuje nebandziau kepti, nes labai nemegstu to skrudinto aliejaus kvapo. Bet vasara ant lauzo neabejotinas favoritas. Manau ir vakarui prie tv puikiai tiktu. Jei patarsite koki alieju naudoti, kad viskas neprsigertu to valgyklos kvapo, butinai isbandysiu savaitgali. vakaro kinas, skanus uzkandukai po vilnoniu pleduku https://www.lietuviskigaminiai.lt/c40-pledai ko gero geriausias savaites uzbaigimo budas
oi, mes labai megstame sparnelius. Tiesa, aliejuje nebandziau kepti, nes labai nemegstu to skrudinto aliejaus kvapo. Bet vasara ant lauzo neabejotinas favoritas. Manau ir vakarui prie tv puikiai tiktu. Jei patarsite koki alieju naudoti, kad viskas neprsigertu to valgyklos kvapo, butinai isbandysiu savaitgali. vakaro kinas, skanus uzkandukai po vilnoniu pleduku https://www.lietuviskigaminiai.lt/c40-pledai ko gero geriausias savaites uzbaigimo budas