Ką Suvalgyti?

Aštrūs amerikietiški vištienos sparneliai
Publikuota 21. Rgp, 2013, autorius - kategorija 30min, Amerikietiški, Pagrindinis patiekalas, Tradicinė Kolekcija, Užkandžiai, Vištiena

KFC sparniukai

Ar esate kada valgę KFC viš­tieną? Aštrius spar­ne­lius? Jei patiko, tai šis recep­tas kaip tik jums, o jei neban­dėt ar nepa­tiko, tai bus puiki proga šį patie­kalą pasi­da­ryti patiems, taip kaip jūs norė­tu­mėte.  Beje, nors mano nuo­monė čia negali būti labai objek­tyvi, bet man šie viš­tie­nos spar­ne­liai pasi­rodė labai pana­šūs į tuos kuriuos par­da­vi­nėja KFC, tik žinoma, ska­nesni :) Beje, tiek ir prie aštrumo, tiek ir prie keptų spar­ne­lių spal­vos pui­kiai tiks švie­sus alus.

IMGP5204

  • 0,5 kg viš­tie­nos sparnelių;
  • 5–6 v.š. miltų (pilni šaukš­tai su kaupu);
  • ~1/4 a.š. maltų kajeno pipirų (labai aštrūs);
  • ~0,5 a.š. maltų čili pipirų (jei norite aštrumo);
  • 3–6 a.š. sal­džio­sios papri­kos miltelių;
  • 3 a.š. mairūno;
  • 3 a.š. raudonėlio;
  • lauro lapų;
  • drus­kos, pipirų;
  • alie­jaus kepimui.

Nuplau­kite viš­tie­nos spar­ne­lius, ir juos supjaus­ty­kite į tris dalis. Mažiau­siųjų dalių nenau­do­sime, iš jų galite išsi­virti puikų sul­tinį. Paim­kite dubenį, sudė­kite supjaus­ty­tus spar­ne­lius ir užpil­kite šaltu vandeniu.

IMGP5172 IMGP5175 IMGP5176

Ten dar įdė­kite porą gerų žiups­nių drus­kos, juo­dųjų pipirų, lauro lapų, porą šaukš­te­lių sal­džio­sios papri­kos mil­te­lių. Viską palai­kome šal­dy­tuve bent 3–4 valan­das, o dar geriau per naktį. Taip van­deny pama­ri­nuoti spar­ne­liai bus ne tik kad sul­tin­gesni, bet ir ska­nesni, nes druska spės įsi­gerti į mėsą, o ne bus tik ant apvalkalo.

IMGP5177 IMGP5178 IMGP5179 IMGP5180

Kai spar­niu­kai pasi­ma­ri­nuos, paim­kite mil­tus. Į juos suber­kite visus prie­sko­nius ir dar gerą žiupsnį drus­kos, gerai išmai­šy­kite. Iš mari­nato išim­kite lauro lapus (juos išme­s­kite) ir mėsą, mari­nato neiš­pil­kite. Kiek­vieną spar­niuko dalį gerai apva­lio­kite miltų ir prie­sko­nių miši­nyje, tada trum­pam panar­din­kite į mari­natą, ir vėl gerai apvo­lio­kite miltų miši­nyje. Taip paruoštą spar­niuko dalį dėkite į lėkštę. Tą patį pada­ryti su visom liku­siom dalimis.

IMGP5182 IMGP5184

Kep­kite įkai­tin­tame alie­juje apie 7–9 minu­tes (iške­pus pir­mąją par­tiją patik­rin­kite ar mėsa iške­pus, pagal tai pasi­re­gu­liuo­kite kepimo laiką). Spar­niu­kai tiks pui­kiai tiks tiek vieni, tiek su kep­to­mis bul­vy­tė­mis ir žinoma šaltu alumi.

Ska­naus!

IMGP5192

Žymos: , , , , , , , , ,



9 komentarai straipsniui “Aštrūs amerikietiški vištienos sparneliai”

  1. justas2013.09.01.

    Is esmes, mari­na­tas yra neska­nus, pagal pateik­tas nor­mas — ast­rumo man jokio nesi­gavo. Bet pati min­tis skani, atei­ciai pasi­to­bu­lin­siu pagal savo sko­nio receptorius :)

  2. Arminas2013.09.17.

    jus­tai tai čia yra kaip kfc — traškiai/crispy. jei norisi butent aštriai, tai yra buf­falo wings — aštrūs spar­ne­liai, šalia patei­kiant mor­kas, salie­rus su blue-cheese dres­sing (kaip tik­roj ame­ri­koj arba @route66 vil­niuje) :) visiš­kai kita tech­nika ir be jokio marinavimo.

  3. justas2013.09.20.

    Tai tada man nepa­tinka ame­ri­kie­ti­skas maistas :))

  4. Vaida2013.12.17.

    Labai skanu :) Ir vyrui labai patiko :) Tik dariau šiek tiek savaip — į mari­natą dar įdė­jau kalend­ros, nedė­jau kajeno ir sal­džio­sios papri­kos mil­te­lių, o vie­toj mai­rūno ir rau­do­nė­lio — roz­ma­riną su čiob­re­liais. Prieš kepimą po visų apvo­lio­jimų dar apvo­lio­jau džiu­vė­sė­liuose su prie­sko­niais. Itin tinka su alumi ir aštriu heinz kečupu :)

  5. Ricka2014.02.01.

    na, kiek teko gaminti pagal šio pus­la­pio recep­tus, nei karto neteko nusi­vilti. matyt, visada turi būti tas pir­mas kar­tas. trum­pai pasa­kius — pro­duktų gadi­ni­mas. sorry auto­riau, bet čia mano gru­biai sub­jek­tyvi nuomone

  6. Misteeq2014.02.04.

    Gami­nom šį savait­galį ir visiems labai patiko!

  7. Marius2014.02.21.

    Kaip tik rytoj dary­sim kijevo kot­le­tus ir nie­kaip nesu­gal­vo­jau ką dar pada­ryti. Labai gera idėja su pačiu apvo­lio­jimu mil­tuose, bet spar­ne­lių mari­natą dary­siu su medum, imbieru ir soja…

  8. Darius2014.11.23.

    Kaip kfc spar­ne­liai– sutinku, bet buf­falo tai jokiu budu. Buf­falo spar­ne­lius rie­ba­luose verda dviem eta­pais, kad geriau isi­gertu prie­sko­niai, o padazo vinis yra tabasco padazas.

  9. Gabriele2016.03.11.

    Man be galo patinka Jusu gami­nami patie­ka­lai! Ati­tinka visus mano norus :)

Palikti komentarą

 

Naujausi Komentarai

Populiariausi

      

hipster.lt

Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!

5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“

1a

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