Užtruksite — greitai 🙂 20 min
Dar vienas tradicinis, žinomas, ne vieno ragautas ir mėgstamas, tikras Vienos šnicelis. Kas yra tikras Vienos šnicelis? Tikras jis bus tada, kad bus pagamintas iš veršienos, kuri mušama skambant Mocarto muzikai, bei užgeriamas Zipfer alumi. Juokauju juokauju 🙂 Užtenka tik vieno vienintelio punktelio, t.y. mėsa turi būti veršiena.
Veršiena — liesa, skani, lengvai virškinama mėsa. Veršiukai būna maitinami tik pienu, todėl ir pati mėsa kvepia pienu. Ji yra labai šviesi (panašiai kaip kiauliena). Riebalų beveik nėra. Veršiena nerekomenduojama tik kūdikiams, nes gali kilti alergija dėl karvies pieno. Ir aišku pirkite turguj — gausite ir šviežesnę, o svarbiausia, galėsite rinktis 🙂 Šniceliui labai tiks veršienos kumpis.
Receptas ypatingai lengvas ir nereikalaujantis didelių pastangų. Siūlau visiems pabandyt ir tikrai nustebsite, kaip lengva paruošti Vienos šnicelį, lygiai tokį patį kaip duoda geriausiuose Vienos restoranuose 🙂
- ~0,5 kg veršienos;
- 2 nedideli kiaušiniai;
- ~50 gr. miltų;
- ~100 gr. duonos džiūvėsių;
- druskos, pipirų;
- kelios citrinos skiltelės;
- petražolių, svogūno laiškų, sviesto, pieno bulvių košei.
Mėsą supojaustome maždaug 1,5–2 cm storio kepsneliais. Juos išmušame. Mėsą muškite mėsos plaktuku, bet lygiąja puse (nemuškite ta puse, kur yra dantukai). Mėsą muškite vienodo storio, pradėkite nuo centro ir eikite link kraštų. Nepersistenkite 🙂
Išmuštus kepsnelius pabarstome druska ir pipirais. Į atskiras lėkštes suberiama miltus, džiūvėsius, išplaktą kiaušinį. Ir dabar jau kiekvieną kepsnelį mirkome kiaušinio plakinyje, tada miltuose ir galiausiai džiūvėsiuose.
Dedame kepsniuką į įkaitintą keptuvę su sviestu ir trupučiu aliejaus. Kepame kol gražiai paruduoja (3–4 min iš kiekvienos pusės) ant vidutinės ugnies. Iškeptus kepsnelius dedame į lėkštę, uždengiame folija ir kepame kitus.
Valgome su bulvių ir žalumynų koše. Išverdame bulves, nusunkiame, sudedame pjaustytas petražoles, svogūno laiškus, dedame šaukštą sviesto ir sugrūdame.
Pilame pieno, dar pamaišome ir valgome 🙂
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Viskas genialu,kas paprasta…Kaip tik toks receptukas.…Ačiū Audriui ir skanaus visiems,kas gamins.….
Aha, paprasta, greita ir skanu 🙂
Va, kaip tikras Vienos šnicelis turi atrodyti:
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/32/5d/c0/figlmuller-schnitzel.jpg
Jis toks didelis, kad salotas atneša ant kitos lėkštės 😀
Labai skanu ir verta 🙂
Va butent 😀 tikrasis Vienos sniceliukas per visa didele lekste..
Labai skaniai atrodo, kaip tik šią savaitę ruošiausi kepti.
Savitgalį išbandyta, tikrai skanu 🙂
Man jis geriau nei su citrina, skaniausia valgosi su brukniu uogiene.
Labai skaniai atrodo 🙂
Žiauru žudyti veršiuką. Žvėrys.
🙂
Šiaip jau kiek mačiau šnicelio receptų, tai jis iš maltos mėsos… O čia labiau panašu į veršienos muštinį…
Rėmiausi Jūsų receptu norėdama išgauti šviesų, gana storą kepsnių “apvalkaliuką”. Anksčiau paprasčiausiai mirkydavau kiaušinyje, o po to išvoliodavau džiūvėsėliuose. Esu bandžiusi ir kiaušinyje / miltuose (nelabai patiko toks variantas). Tačiau šį kartą nepavyko, nes išvoliojus miltuose džiūvėsėliai nebelipdavo. Gal galėtumėte patarti, ką galėjau blogai padaryti? (per mažai kiaušinio, per daug miltų?)
pamėginkit tada dar į kiaušinį ir į džiuvėsius
Pamėginau ir esu labai patenkinta!
Eiliškumas toks: miltai, PLAKTAS kiaušinis, gausiai džiuvėsėlių ir virti aliejuje
tikras Vienos snicelis turi buti labai plonai ismusamas, nerasite Vienoje originalaus Vienos snicelio 2 cm storio, ji reikia atsargiai iki 3mm storio ismusti, butent tas plonumas ir yra svarbu. Ir dar vienas pastebejimas: pirmiausiai reikia i miltuose apvolioti tada i kiausinius ir tik tada i dziuveselius ir jokiu budu dziuveseliu negalima prispausti prie mesos. kepti reikia karstoje keptuveje su daug aliejaus arba kiauliu taukuose ir snicelis turi taukuose “plaukioti”.
Šaunu, tikro šnicelio receptas, nes dažniausias internete sovietinio pailgo kotleto receptai iš valgyklos 😉