Užtruksite ~30 min.
Senai begaminau užkandį, todėl nusprendžiau kokį ir sumeistrauti. Patinka man užkandžiai prie alaus arba stipresnių gėrimų. O šis užkandis kaip tik toks ir yra. Puikiai derantys pipirų, sezamų aliejaus ir žaliųjų citrinų skoniai (esat ragavę Lays traškučius su pipirais ir žaliąja citrina? — panašus skonis 🙂 ). Jei dar neturite sezamų aliejaus, o kiniškus patiekalus mėgstate — tai būtinai įsigykite. Net keli lašeliai šio aliejaus patiekalui duoda nuostabų skonį ir kvapą. Ypač tinka kiniškų sriubų bei makaronų pagardinimui. Šiam užkandžiui šis aliejus irgi labai tiko.
Svarbiausia darant šį patiekalą susipjaustyti vištienos krūtinėlę kuo ilgesniais šiaudeliais — taip skaniau. Taip pat svarbu kepant vištienos juosteles nesuversti į krūvą, o kiekvieną juostelę atskirti ir mesti į karštą aliejų. Gal ir truputį užknisantis reikalas, bet einasi greitai, o vėlesnis rezultatas viską atperka.
Ir galiausiai, atsargiai su čili pipirais 🙂 Pirma, nepadauginkit, antrą supjaustę čili, su rankomis nekrapštykite akių ar nosies. Aš netyčia pasikrapščiau, tai vėliau gerą valandą jaučiau kaip degina:) Nors rankas po pjaustymo ploviau su muilu, bet nepadėjo. Kažin kas padeda? 🙂
- 2 vištos krūtinėlės (dvi puselės);
- 2 kaiušinių baltymai;
- 2 v.š. krakmolo;
- 1 v.š. sezamų aliejaus;
- 1,5 a.š. pipirų;
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. saldžios paprikos miltelių;
- 1 a.š. raudonėlio;
- 1 čili pipiriukas be sėklų;
- 0,5 žaliosios citrinos.
Kuo ilgesnėm juostelėm supjaustome krūtinėlę. Išplakame baltymus.
Į juos sudedame druską, pipirus, krakmolą, aliejų, prieskonius — viską, išskyrus čili ir citriną. Viską gerai išmaišome. Ten pat sudedame ir supjaustome vištieną, viską pamarinuojame apie valandą.
Geriausia juosteles kepti kiniškoje keptuvėje (wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet reikės daugiau aliejaus. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemptų juostelę ir jos nereiktų versti.
Taigi, gerai įkaitiname aliejų, ir dedame po vieną juostelę. Kepame dalimis po 3–4 min. Man gavosi trys keptuvės. Iškeptas juosteles dedame ant servetėlės, kad aliejus turėtų kur susigerti. Iškeptas juosteles sudedam į dubenį, ant viršaus užberiam griežinėliais supjaustytą čili, bei plonomis skiltelėmis pjaustytą žaliają citriną. Ant dubens uždedam lėkštę, ir viską paėmę į rankas gerai pakratome.
Tai darome, kol juostelės dar neatvėsusios, taip lengviau pasiskirstys ir susimaišys skoniai. Tada juosteles sudedam į lėkštę arba į stiklinę ir vaišinamės.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
“Nors rankas po pjaustymo ploviau su muilu, bet nepadėjo. Kažin kas padeda? “
Padeda tik pjaustymas su vienkartinėmis pirštinėmis 😉 supjausčius čili aš dvi-tris dienas negaliu kontaktinių lęšių įsidėt, nors atrodo po paros ir šimto kartų plovimo, turėtų ieko nelikti.
O vištiena atrodo pasakiškai skaniai. Pabandysim kada prie progos
Nebūtinos pirštinės, pjaustant čili. Ta aitrioji medžiaga netirpi vandenyje, todėl plovimas vandeniu, muilu ir pan. nepadeda — reikia naudoti aliejų. Tik baigus pjaustyt, pašlakstyt paprastu aliejum rankas, gerai patrint ir tada jau nuplaut. Aliejus tinka ir per atsargumą nedegintoms vietoms “pagydyti” — aš buvau lūpas nusideginęs, tai tiesiog išmozojau aliejum, palaikiau keletą minučių ir sudirgimas praėjo 🙂
As dar piene bandziau plauti– nepadejo 🙂
Piene čili netirpsta, bet pienas/kefyras/jogurtas naudojamas nuramint ir atgaivint skonio receptorius. (dažniausiai nuo labai labai aštraus maisto, kai net prakaitas pilt pradeda :DD )
Kažkur skaičiau kad tirpsta 🙂
bet reiks mėgint su aliejum
cia jau visas patiekalas, ne koks uzkandis 🙂 o uzkandziui prie alaus, kai norisi ala kinietiskai, gaminu salotas su kiauliu ausimis. Siaudeliais sutarkuoju daug svieziu morku, ilga agurka (be seklu), paprika, rukytas kiauliu ausis supjaustau plonomis juostelemis ir kaunu karstame vandenyje ismirkytus sojos makaronus. Uzpila ruosiu is sojos padazo, sezamo aliejaus(skrudintas skanesnis), keliu cesnako skilteliu, imbiero ir cili pipiro. Kiek pagaminciau, tiek staigiai nieko nelieka, rekomenduoju 🙂
Ragavau sita geri 🙂 buvo labai skanu 🙂 aisku butu buve geriausiai jei buciau gerusi alu, ir man dar norejosi kazkur imerkti ta juostele 🙂 i koki padaziuka 😉 bet siaip vistiena buvo labai minksta ir su siek tiek astrumo, zodziu uzskaitom :)Aciu Audriui 🙂
Į receptą papildžiau add-in’u — šviežių metų šakelėmis. Sumixavus su čili ir limetom, gavosi gaivesnis ir subtilesnis skonis.
Pys!
Kitą kart atnešk paragauti 🙂 užgėrimu, galėsiu ir aš pasirūpinti :0
giedre, išbandžiau salotas. Tik mes kiaulių ausų neypatingi mėgėjai, tai super nesužavėjo, bet šiaip skanu 🙂
Šita vištiena brangučio buvo laaaabai šiltai sutikta ir staigiai suvartota 🙂 Receptą dedam į favoritus.
Šauniai:-)
kam “taisyti cili pasekmes” jei galima ju isvenkti.. naudingas patikrintas patarimas: pries pjaustant cili pipira rankas siek tiek patepti aliejumi:)) pasekmiu nebuta.. PS skaniu eksperimentu ir dar skanesniu metu:)
ačiū už patarimą ir už palinkėjimą 🙂
Dar vienas nuostabus receptas, aciuuuu! Tik man gal siek tiek truko traskumo, nors tiksliai dariau, kaip nurodyta. Kita karta deti daugiau krakmolo?