Užtruksite ~30 min.
Dar vienas lietuviškos virtuvės patiekalas mano bloge. Labai mano mėgstami miltiniai skryliai (beje, gal kada nors įdėsiu ir bulvinių skrylių receptą 🙂 ). Receptas paprastas kaip 3 kapeikos 🙂 Ilgai netruksite, skaniai, sočiai ir sveikai pavalgysite. Skryliai gali būti valgomi su uogiene, su grietine, su spirgučiu padažu arba su mirkalu. Man skaniausiai ir aš visados valgau būtent taip — su mirkalu, taip pat siūlau ir jums.
Kadangi skryliai tokie paprasti, kad daugiau apie juos nelabai ką ir parašysi, tai prie to pačio norėčiau dar labai papasakoti apie TV realybės šou “Maisto revoliucija” su Jamie Oliveriu. Turbūt pastebėjote, kad rašydamas apie skrylius paminėjau, kad pavalgysite sveikai 🙂 Tikrai taip, net jei valgytumėte su grietinės-spirgučių padažu. Taigi trumpai papasaskosiu apie TV laidą. Jamie’is išsirinko vieną nedidelį Amerikos miestelį, kuriame pabandys žmones paskatinti maitintis sveikai. Reikia paminėti, kad miestelis, pats nesveikiausias Amerikoje — daugiausiai nutukusiu, diabetu sergančių žmonių. Nuo ko pradėti? Nuo vaikų. Jamie’is pradeda ruošti sveiką ir šviežią maistą vienoje pradinių mokyklų, po to perduoda idėją kitoms mokyklos, gyventojams ir t.t. Svarbiausias tikslas, kad mokyklose būtų atsisakyta šaldyto, greito maisto. Ir tada jau prasideda visas įdomumas. Ar įsivaizduojat, kad visoje klasėje pirmokų neatsiranda nė vieno vaiko, kuris žino kaip atrodo bulvė ar pomidoras? Bet puikiai žino, kas yra ketčupas ir fri bulvytės 🙂 Ar žinote, kad amerikoje, privaloma vaikams per peitus duoti tam tikrą kiekį daržovių. Neskubėkite džiaugtis 🙂 Mikrobangėje pašildytos fri bulvytės puikiai tam tinka. Ar įsivaizduotumėte, kad dauguma tevų savo vaikams į priešpiečių krepšelį deda ne sumuštinius, o bulvių traškučius. Tai tik keletas linksmybių apie maistą, tiksliau apie visišką maisto nesupratimą. Rekomenduoju, kaip ir šiandieninius skrylius 🙂
3 porcijos:
- 1 kiaušinis;
- 1 stiklinė vandens;
- ~3 stiklinės miltų;
- mirkalas.
Išplakame kiaušinį.
Į plakinį pilame vandens, dedame žiupsnį druskos, ir sudedam miltus — pradžioje dedame 2 stiklines, o po to po truputį dedame miltus, kol tešla nebelips prie rankų. Išminkome tešlą. Gautą tešlą padaliname į tris dalis.
Iškočiojame vieną dalį. Tešlos storis neturi būti nei plonas nei labai storas, gal kokie 4–5 mm. Iškočiotą blyną supjaustome rombukais. Greičiausiai tai atliksite su apvaliu picos pjaustymo įrankiu 🙂 Skrylius verdame pasūdytame vandenyje ~7 min (priklausys kaip iškočiosite tešlą; skrylius dėkite į verdantį vandenį).
Valgome su mirkalu arba kitais priedais.
Skanaus
Parašykite komentarą