Užtruksite 15 min.
Greitukas svečiams. Žinoma maisto blogerių šis receptas visai nenustebins, bet gal atsiras tokių, kuriems tai pasirodys negirdėta, nematyta, neskanauta. Labai tinakantis dalykas pavaišinti netikėtą svečią arba patiems sunaudoti mėsos ir daržovių likučius. Ir šį kart namie buvo kokie 200 gr. faršo, iš kurio nieko normalaus nepadarysi, buvo visokių daržovių, ir buvo svetys, ir nebuvo laiko 🙂 Trūko tik lavašo, kurį reikėjo nupirkti parduovėje 🙂
- 200 gr. faršo;
- 1 didelis lavašas;
- 100 gr. sūrio;
- 5 salotų lapai;
- 2 nedideli pomidorai;
- trečdalis ilgo agurko;
- sovgūno laišku;
- majonezo;
- prieskonių.
Su druska ir pipirais pakepiname faršą. Ant stalo klojame ilgą gabalą folijos (ilgesnį negu lavašą), ant jos klojame lavašą.
Lavašą patepame majonezu arba majoneziniu padažu, užklojam salotų lapais. Per lavašo vidurį paberiam keptą faršą. Ant viršaus tolygiai paskirstom smulkiai pjaustytą pomidorą, per burokinę tarką tarkuotą agurką. Užberiame prieskoninių žolelių, tarkuoto sūrio.
Lavašą suvyniojame išilgai ir susukam į apačioje buvusią foliją. Dedame į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.
Iškeptą suktinį supjaustome į tiek dalių, kiek reikia porcijų ir valgome 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
skaniai atrodo 😉
seilė nutįso net 😀
pastebėjau jau kelinta savaitgalio pabaiga prasideda “aš savaitgalį dariau iš “kasuvalgyti”, o aš dariau tą… ” 😀 it’s a movement!
gal ir toli iki judėjimo, nu bet malonu 🙂
Ir aš savaitgalį kepiau Audriaus picą :-D. Pavyko super.Tik niekaip nesugalvoju,kam tie manai tešloje… Bet nepagadino skonio tikrai.
Dabar apsižiūrėjau,kad šaldiklyje turiu labai daug grybų. Audriau, duok idėjų, ką skanaus pasigaminti iš šito miškų turto. Jau nusibodo pakepinti su spirgučiais ir grietine, ir grybų blyneliai nebeįdomu…Gal mėginti vietoj faršo šitame lavaše sudėti?
Manai padaro tešlą puresnę ir lengvesnę.
Grybai čia nelabai tiks, nebent ir daržovių nenaudot. O su grybais galima bandyt sriubą tirštą daryt arba su silke, arba kibinus, arba koldūnus arba … 🙂 man skaniausiai šalti su grietine ir svogūniuku 🙂
Ooo, lavašas be paprikos (nemaloni patirtis..), nuostabu! 🙂 Užskaitau šimtu procentų 😀
Bučiau turėjęs papriką, būti ji čia suėjus 🙂
O, labai ačiū už idėją apie kibinus ir koldūnus su grybais. Mėginsiu būtinai.
Klausimas: o saloto lapas irgi susikepa? Pasidaro glėžnus ir ptyžės 🙁 gal galima ji geriau kaip nors atskirai pateikt nekepant lavaše?
Matai, nereikia lava6o kepti, tereikia jį pašildyti, kad išsilydytų sūris. Kepant neilgai salota nespėja ištižti.
Geras…nežinojau. Bet man keista, kaip gali neišsikepti saloto lapas, jeigu sūris išsilydo? Na bet reikės bandyt, gal aš anksčiau per karštai buvau orkaitė užkaitinus 🙂
Paziurek į paskutinę nuotrauką: sūris išsilydęs, o salota– kaip salota 🙂
Tai vat ir svarstau, kad gal į per karštą orkaitę dėdavau sušildymui 😉 arba per ilgai kepdavau, arba pernelyg sunkiai besilydanti sūrį naudodavau 🙂 Žodžiu, jegu įmanoma-reiks bandyt 8)
As taip pat darau toki panasu patiekala su lavasu 🙂 bet as ji vadinu “Rapas” ;D Vietoj farso dedu vistienos krutinele, o pasildau ji sumustiniu keptuveje. Tikrai labai skanu, butinai ismeginsiu pasigaminti ir is farso! Super! 🙂
Nu va ismeginau ir as pagal sita pasigaminau, gavosi super ir net sakyciau skaniau nei kur as darydavau su vistiena. 😉 Aciu uz skanias idejas 😉
🙂 ačiū už atsiliepimus
Koki lavasa naudojat?visus kuriuos pirkau, suplysta, normaliai nesusivynioja
VISI RECEPTAI TOKIE PUIKŪS, TAIP SKANIAI ATRODO, IR GRAŽIAI PATEIKTI, KAD NEŽINAU NUO KO PRADĖT 🙂
Sakykit, jei aś noriu patiekti kaip šaltą užkandį svečiams, ar galiu jį iš vakaro išsikepti, o kitą dieną tik supjaustyti. Ar jis ištiš?