Kadangi esu vandenis, tai taip jau gaunasi, kad vasarį būna gimtadienis 🙂 jau praėjo 😛 Kadangi gavau Yspūdingų dovanų, tai negalėčiau apie tai nepasigirti savo bloge 🙂 Tokia trumpa įžanga.
Pirmoji dovana, tai knyga, kurią gavau iš Tyto Alba leidyklos. Ir ši dovana visai ne su gimtadieniu, tiesiog taip išpuolė, bet vistiek pasigirsiu.
Taigi gavau dar dažais kvepiančią Pauliaus Jurevičiaus knygą “Staltiesės ritmu”. Knygos recenzijoje rašoma:
tai kelionė po gero ir blogo skonio Europą, šmaikštūs praktiniai patarimai geros virtuvės ieškotojams ir teoriniai gastronomijos kaip bendrosios kultūros dalies pagrindai.
Aprašymas maloniai nuteikia gomurį:) Kol kas knygos neskaičiau, tik permečiau akimis, perskaičiau pora vietų iš belenkur (aš visada taip darau renkantis knygą) ir pirmasis įspūdis buvo geras. Patinka vyriška mąstysena, rašysena. Patinka taiklūs, ironiški pastebėjimai ir palyginimai. Ar esat pastebėję, kad žmonės valgo picas su majonezu? Bet kodėl? Arba, kokį mineralinį vandenį užsisakyti restorane? Arba kaip gyvena Italijos sūrininkai ir mėsininkai? Temų daug ir apie viską 🙂
Mokytis ir smalsiai žvalgytis, lygiuotis į šaunesnius ir daugiau pasiekusius – tikrai verta. Kad nacionaliniai virtuvės ypatumai būtų be konservantų, kad vynas vėl taptų ne alkoholio laipsnių suma, o krikščioniškosios Vakarų kultūros simboliu, kad virėjai būtų vadinami kūrėjais. Kad vėl grįžtų staltiesės ritmas ir prarasta gastronominė atmintis. Kas žino, galbūt iš baltojo varškės sūrio. Ar iš stiklo drumsto naminio alaus. Juk net prancūzui Marceliui Proustui prarasto laiko beieškant austrių ir moliuskų skonis kažkodėl netikdavo…
Nors laisvo laiko pas mane ypatingai mažai, bet knygą tikrai perskaitysiu ir aišku parašysiu, kaip ji man patiko 🙂
O jūs dar neskaitėte jos?
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Su praėjusiu, kolega vandeni 😉 Būk toliau toks sumanus virtuvėj ir laimingas.
Didelis ačiū 🙂
oho, nematyta negirdėta šita knyga, bet būtinai perskaitysiu, būtinai būtinai.
tikiuosi, ligi vasaros atsiras bibliotekoje ‚)
Baltas pavydas 🙂 Knyga vis gi. niam niam
[…] (baltai, žinoma ), nes dovana buvo gauta iš leidyklos! Apie dovaną galite paskaityti čia. Žinoma, aš labai džiaugiuosi, kad kiti gauna dovanų, bet aš irgi noriu , todėl visų […]
[…] skaitė — tas atsimena, kas neskaitė — dar perskaitys, kad rašiau, jog gavau daug dovanų (ir dar čia). Nors praėjo jaubeveik trys mėnesiai, bet dar vieną dovaną panaudojau […]
Skaiciau,parsisiunciau is Lietuvos i JAV, esu lb patenkinta ja.Patariu kiekvienam rasti laiko siai knygai.Ir as vandenis;]