Užtruksite 30 min
Ar atsimenat laikus, kai apelsinai ir mandarinai atsirasdavo tik gruodį ir būdavo tik keletą mėnesių, po to vėl dingdavo beveik metams? 🙂 Tais laikais, apelsinus nešdavo dovanų ir Seniai Šalčiai. Kai kas apelsinus arba mandarinus kabindavo ant eglučių. Ir skonis jų buvo visai kitoks nei dabar.. Dar atsimenu ieškodavau mandarinų ar apelsinų su juodais mažiukais lipdukais “Maroc” 🙂
Tuo tarpu mūsų seneliams, gyvenusiems tarpukario Lietuvoj, apelsinai buvo dar didesnė prabanga. Nesenai Verslo klasėje buvo straipsnis kaip tik apie tai. Apelsinai, buvo viena iš labiausiai kontrabandininkų mėgiamų prekių po spirito ir cukraus 🙂 Apelsinams galiojo didžiuliai muitai, dėl ko legaliai įvežti vaisiais Lietuvoj buvo labai brangūs. Todėl žmonės visaip mėgindavo juos nelegaliai įvežti į Lietuvą. Ir parduodami jie buvo vienetais, nes kilogramas jų nieks nepirkdavo — neįpirkdavo:)
O dabar mes apelsinų turime ištisus metus, valgome kiek norime ir kaip norime. Net sumastom dėti į patiekalus 🙂 Žemiau aprašytas labai skanus ir užtikrintai galiu pasakyti, kad skaniausias šios grupės patiekalas 🙂
- 0,5 kg vištienos krūtinės;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 1 kiaušinis;
- 4 v.š. miltų;
- 4 v.š. krakmolo;
- 1 v.š. aliejaus;
Padažui- sauja smulkintų svogūno laiškų;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 a.š. tarkuoto imbiero;
- 2 apelsinų sultys;
- 1 apelsino žievelė;
- 100 gr. vandens;
- 1 v.š. krakmolo;
- 5 v.š. rudojo cukraus;
- 5 v.š. sojos padažo;
- 5 v.š. ryžių acto.
Atkreipkit dėmesį šį kartą pasiklausęs patarimo naudoju rudąjį cukrų 🙂
Supjaustome vištą. Suplakam kiaušinį, sudedam vištieną, miltus, krakmolą, įpilam sojos, aliejaus. Viską išmaišome. Jei norisi traškiau, arba matosi, kad vištiena labai sulipusi įdedam dar krakmolo. Keptuvėje aliejaus negailime, dalimis paskrudinam vištieną. Iškepusius gabaliukus dedame į lėkštę su popierine servetėle, kad sugertų riebalus.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Keliuose lašeliuose aliejaus pakepam česnaką, ir sudedam visus likusius ingridientus (krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir tik po to pilkite į keptuvę).
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Palaukiame kol padažas sutirštės. Jei per padažas būtų per tirštas, tai įpilkite truputį vandens.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į padažą sudedame vištieną, svogūnų laiškus, viską gerai sumaišome ir dedame į lėkštes.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Atrodo fantastiškai iki negalėjimo, net kvapą jaučiu:)
o kuo galima pakeisti ryžių actą?
citrinų sultim arba mažesniu kiekiu vyno acto, arba dar mažesniu kiekiu paprasto acto 🙂
Ne tik atrodo, bet ir skanu fantastiskai 🙂 Noriu dar!!!
vilioja.Atrodo nuostabiai,savaitgali isbandysiu si patiekala
Niam niam niam 🙂
gera pradzia
ziaaaaaaaaaauriai skanu :))))))))))))
Privargau, nesigavo, gavos tokia lipni tirsta mase nelabai noriai limpanti prie vistienos gabaliuku, ka blogai dariau?
Gal per daug miltų? ar viską kartu maišei?
Skanumėlis 🙂 Tik mano višta buvo su mandarinais 🙂
Receptas tikrai pasakiskas, nieko nesiskiria nuo kinu restorano traskios vistienos, tik vistienos gabaliukus atskirai daziau i pirktini saldziarugsti padaza.
Dariau is vieno nukaulinto vistos ketvircio, dejau 2.5 sauksto krakmolo bei 1.5 sauksto miltu, liuks!
ačiū
Nuostabi tikrai vištiena 🙂 Ačiū už idėją.
Liuks vištytė!Skaniai gavosi laaaaaaabai.…..
O galima padazui vietoj cukraus, krakmolo naudot medu, o vietoj acto citrinos sultis?
+ o kam vistienai reik ir miltu ir krakmolo?
vietoj cukraus medus labai gerai, bet krakmolo vistiek reiks, kad padažas būtų tirštesnis. Vietoj acto — citrina — irgi labai gerai. Vištienai miltai ir krakmolas, kad ji būtų traški. Be jų, vištiena bus tiesiog vištiena 🙂
Buvo labai labai skanu 😉 patiko visiem. Tikrai dar ne karta darysiu ;D
Mums taip pat labai patiko ! Jau ne viena karta daremes 🙂 Labai Aciu uz nuostabu recepta;)
Ismeginkit ir kitus 🙂
Butinai ! 🙂 nesenai atradau jusu saita ir labai tuom dziugiuosi 🙂 Meginsiu viska 🙂
viską viska? 🙂
Vienas is skaniausiu patiekalu, valgytu siais metais 🙂 dekui uz recepta!
metinis receptas 🙂
Na bandysiu viska, gal tik kiauliena praleisiu,nes nelabai valgau…
Noreciau labai pasigaminti triusi, tik gyvenu Danijoj ir niekas nezino kur jo gauti 🙂 na ‚bet as pasiryzusi ji rasti 🙂
Vakar gaminau. Skanu. Tačiau tokia traški kaip kiniečių restoranuose man nesigauna. Beje vietoj acto naudojau citrinos sultis ir į padažą įdėjau šiaudeliais pjaustytą morką bei žalių šparaginių pupelių. Vyras pasakė “GOOD” 🙂
🙂 GOOD
Nu kaip skaniai atrodo, nebutu dabar desimta vakaro, tai tikrai lekciau i parde uzsipirkti visko ko reik 😀 laukiam laukiam rytojaus…:DD
🙂
Siandien gaminau si patiekala, tai mano bosui labai patiko. Bosas labai inoringas maistui, visa gyvenima valges tik geriausiuose restoranuose. O dabar yra amziuje, bet skanius ir gerai atrodancius patiekalus tebemegsta. O as nesu ypatingai gera kulinare. Labai dziaugiuosi suradusi si puslapi. Savininkui labai aciu. Viskas aiskiai, smulkiai aprasyta ir idetos foto gaminimo patiekalu etapai, kaip turetu atrodyti — tai labai palengvina patiekalu gaminima tokioms kaip as. Dar karta dekoju savininkui, patiekalas superinis gavosi.
Labai smagu, ir ačiū jums 🙂
Bandysiu gaminti, o vistienai jokiu prieskoniu nenaudojat? Rudo cukraus neturiu, meginsiu pakeisti ji medumi.
Gavosi skaniai, bet labiau noretus tokio tasaus padazo, kaip kinieciuose, kazin kaip toki isgaut? Naudojau medu vietoj rudojo cukraus, ir gal kiek ryziu actas per daug jauciasi
mėgint reiktų su cukrumi ir ilgiau jį pagarinti. Nepamirškit ir krakmolo 🙂
nelabai supratau, 2 APELSINU SULTYS? tai cia reikia dvieju apelsinu?
na taip 🙂
o ka daryti su 1 apelsino zievele?
Viskas puiku, isskyrus ta apelsino zievele…sugadino ji visa reikala…astrumas labai jautesi…
Dėkui labai už receptuką, tikrai puikus. Padažas gavosi nuostabus, tik šiek tiek pritruko saldumo, nes bijojau perduozot rudojo cukraus, bet tirštumas tobulas. didelis ačiū
Palikite komantarą čia…jeigu daryciau is kalakutienos ar labai skonis pasikeistu?
O aš vietoje apelsinų naudojau konservuotus ananasus. Žinokit man net dar skaniau nei su apelsinais 🙂
Man taip pat labai patiko šis receptas:) bet kita karta naudočiau tik ryžiu aCta, nes naudojau vyno acta ir dvieju saukstu buvo per daug 🙂
nemegstu gaminti valgyti, nesu gera kulinarė, bet šitas receptas nuostabus 🙂 gavosi laaaabai skaniai:) ačiū!!!!
Na sitiek isgirta recepta nori-nenori reikia eiti ir pradeti gaminti! 🙂
Eina sau kaip fantastiškai atrodo, šiandien būtinai gaminsiu vakarienei. Ačiū už receptą
Puikus receptai!