Ką Suvalgyti?

Šernienos kepsniukai
Publikuota 13. Gru, 2009, autorius - kategorija 30min, Padažai, Pagrindinis patiekalas, Pamokymai, Vakarienė, Žvėriena

skanaus

Turiu naują pir­kinį — ema­liuotą ketaus kep­tuvę :) Ketus (špi­žius) — metalo ir ang­lies lydi­nys. Ketaus indai labai sun­kūs, bet užtat ilga­am­žiai, labai gerai paskirsto ir išlaiko šilumą. Minu­sas, kad labai rei­kia pri­žiū­rėti, kad nesu­rū­dytų :) Bet jei indas ema­liuo­tas, tai visi minu­sai dingsta, išsky­rus aišku svorį :)


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Mano nau­joji kep­tuvė ne šiaip įprastą, o skirta keps­niams:) su grio­ve­liais, kurie labai gra­žiai įsi­re­žia į mėsą. Mėsa atrodo, lyg būtų kepta ant gro­te­lių. Beto, į grio­ve­lius subėga rie­ba­lai, taigi mėsa kepa ne alie­juje, o tik dėl karš­čio. Jei turite ketaus arba plieno kep­tuvę tur­būt žinote, kad labai svarbu tin­ka­mai įkai­tinti kep­tuvę, kad mėsą nepri­liptų. Dau­ge­lis to nežino, ir mano, kad tokios kep­tu­vės nie­kam tiku­sios. Apie tai kaip kepti plieno ar ketaus kep­tu­vėse rei­kės para­šyti vėliau :) Šį kartą trum­pas pamo­ky­mas, kaip daryti padažą :)

 Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Taigi, naują daiktą rei­kia išban­dyti :) Kadangi kame­roj buvo šer­nie­nos išpjo­vos, tai ilgai gal­voti nerei­kėjo :) Šer­niena — kie­tesnė, tam­sesnė, lie­sesnė negu kiau­liena. Ypač tinka tiems, kurie nevalgo kiau­lie­nos :) Nors mėsa ir patik­rinta, bet ją rei­kia gerai iškepti, tik­rai ne medium ar medium rare.

  • 6 šerno išpjo­vos kepsniai;
  • 3 v.š. vor­čes­te­rio padažo;
  • drus­kos, pipirų;
  • 200 gr. rie­bios grietinėlės;
  • 200 gr. viš­tie­nos sultinio;
  • 1 svo­gū­nas.

Mėsą pabars­tome druska, pipi­rais, palais­tome vor­čes­te­rio padažu ir iki­šam į mai­šelį, kur ją mari­nuo­sime pus­dienį ar per naktį.

šerniena pabarstome, pašlakstome marinuojam
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Gerai įkai­ti­nam kep­tuvę, sude­dame mėsą. Kepame kelias minu­tes iš vie­nos pusės, po to iš kitos, ir vėl kar­to­jam taip keletą kartų. Kadangi tai yra ne jau­tiena, o šer­niena, rei­kia  gerai iškepti.Iškeptą mėsą dedame į lėkštę, užden­giame folija ir palai­kome 15 min arba kol gami­nam padažą.

kepam kepam
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Norint pasi­ga­minti skanų padažą labai svarbu turėti ir panau­doti viską kas liko kep­tu­vėj iške­pus mėsą. Todėl svarbu kepant mėsą jos nepri­de­ginti, nes tada po mėsos kepimo rei­kės keisti arba plauti kep­tuvę. Taigi iške­pus mėsą:

  • toje pačioje kep­tu­vėje pake­pam svo­gūną, nesu­de­gi­nam. Jei rie­balų per daug — nupi­lame dalį, jei per mažai — įpilame;
  • pake­pus svo­gūną, pilame van­denį, sul­tinį arba vyną. Jei kep­tuvė plie­ninė arba ketaus su skys­čiu ir len­tele nuva­lome visus prie­ke­pus :) . Lei­džiame nuga­ruoti bent pusei skysčio;
  • bai­giame padažą, įdė­dami sviesto arba grie­ti­nė­lės, prieskonių.

Šį kartą pada­žas su grie­ti­nėle. Pavi­ri­nus svo­gū­nus su sul­ti­niu įpi­lam grie­ti­nėlę, ir vėl kai­ti­nam kol nuga­ruos maž­daug pusė skys­čio. Pada­žas pasi­da­rys tirš­tas, sod­raus skonio.

pavirinam sultinį Supilam grietinėlę, laukiam kol sutirštės
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Ska­naus.

Skanaus

Žymos: , , , , , , ,



9 komentarai straipsniui “Šernienos kepsniukai”

  1. Egle B2009.12.14.

    Ture­jau as lygiai tokia pacia, bet teko ismesti. Labai sun­kiai plau­nasi ir del neai­skiu prie­zas­ciu sus­ki­li­nejo ema­lis. Dabar turiu nee­ma­liuota. Sun­kiai plau­nasi, bet visa kita liuks

    • Audrius2009.12.14.

      Išsi­plovė visai leng­vai. Aišku plauti sudė­tin­giau, nei lygią kep­tuvę. Žiū­rė­siu kaip ji laikys :)

  2. egidija2009.12.14.

    o aš sva­joju apie kati­liuką špi­žinį, kurį būtų galima į orkaitę kišti. ot pri­ga­min­čiau viso­kiu troškinukų…

  3. aguonele2009.12.16.

    as ir uz spi­zine kep­tuve :)) bet keps­niuka pri­glaus­ciau mie­lai dabar !!! kaip ska­niai atrodo, tai ne tas zodis …

  4. svogerka2010.01.31.

    Taigi issi­ke­pem sian­dien ser­niena. labai ska­niai gavos, pau­liui irgi labai patiko,o tai svar­bau­sia! Pada­zas skanus,o mari­na­vau su soja ir bal­za­mico, nu ka ture­jau ta supyliau :)

  5. Rasa2012.04.21.

    LABAI SVARBU: Nepa­mirš­kit patik­rint, ar žvė­rie­noje neliko šratų. Jei ką — įspė­kit tuos, kurie valgo 😀

    • Audrius2012.06.01.

      haha :) šra­tus visada galima išspjauti, svar­biau prieš tai patik­rinti pas vete­ri­narą ar nesirgo.

Palikti komentarą

 

Naujausi Komentarai

Populiariausi

      

hipster.lt

Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!

5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“

1a

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