Dar vienas iššūkis. Padaryti ledus be ledų mašinos (ice maker). Turint šią mašiną viskas paprasta ir elementaru — sumaišei ką tik nori, supili į mašiną, įjungi ir po kelių valandų valgai ledus. Tuo tarpu, jei visa tai darysi be mašinos ir tik paprastai sudėsi į šaldytuvo kamerą, tai gausi ledo gabalą, kurį nebent galėsi tik pačiulpti.
Tai va. Viskas prasidėjo nuo išsiaiškinimo kaip veikia ledų mašina. Ir pasirodo nieko blatno. Mašina šaldo ir po truputį maišo ledų masę. Tai šiuos veiksmus gali padaryti kiekvienas ir be mašinos. Reikia tik reguliariai su plaktuvu išplakti šąlančią masę, kad pradėję formuotis ledo kristalai sutrupėtų į daug mažesnių, ir taip gautųsi vienalytė mažų ledo kristaliukų masė. Darant žemiau aprašytus veiksmus turėtų gautis bet kokie ledai.
- 200 gr. trintų spanguolių;
- 100 gr. cukraus (+/- pagal skonį);
- 400 gr. raudonų vynuogių sulčių (pagal skonį);
- 200 gr. vandens.
Sumaišome trintas spanguoles su cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Galima pakaitinti, bus lengviau išmaišyti. Įpilam sultis, vandenį ir viską gerai išmaišome su plaktuvu.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Visą šia masę reikia supilti į didesnį indą, kad paviršiaus plotas būtų kuo didesnis — taip greičiau šals ledai. Supylus masę dedame indą į šaldytuvo kamerą. Po ~30 min masės kraštai jau turėtų būti sustingę, o vidurys dar tik tirštas. Jei taip yra tai labai gerai, jei ne — irgi neblogai 🙂 Viską vėl gerai pervarom plaktuvu, ir vėl kišame į kamerą. Po 30 min vėl kartojame tą patį — viską gerai išmaišome. Taip masė nesušals į ledą, o tik tirštės ir tirštės. Aš tokių plakimų dariau gal 6. Po paskutinio ledus kameroj palikau per naktį. Kitą dieną jau buvo galima skanauti tikro šerbeto, šimtą kartų skanesnio negu siūlo mūsų vietinės itališkos ledainės 🙂
Beveik 900 gr. ledų.
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Man žiauriai žiauriai patinka braškinis šerbetas. ir dar citrininis su mėtomis ir trintomis žemuogėmis. Et, prisiminiau vasarą, o už lango balta. bet mažu reiks ir man kokį susimeistraut? Ačiū, kad nepamiršti baltą žiemą (juk jau žiema, ar ne?) atnešt biškiuką vasaros, kad ir šiek tiek rudeniško, t.y. spanguoliškos.
🙂 ledų norisi visada 🙂
Kam toks sudėtingas procesas? Aš paprasčiausiai dedu sušaldytas uogas (mėgstu braškes) į kombainą su peiliais mėsai kapoti, įpilu cukraus kiek norisi, ir sukapoju viską į ledo masę (kombainą reikia gerai laikyti, kad nepabėgtų). Kol dar nebaigė malti (turi likti matomi gabalėliai ledinių uogų), po truputį pradedu pilti grietinėlę (arba jogurtą). Tokiu būdu ir išsiplaka, ir sušąla. Pora minučių — ir turiu puodą ledų 🙂
Dėl to, kad čia gaunasi šerbetas, o tavuoju atveju šaldyta grietinėlė su uogiene 🙂
Tikrai ne — gaunasi jei ne šerbetas, tai bent jau vaisinis plombyras 🙂 Mes irgi taip darom ir tai puikus greitas būdas jei namie pritrūksta ledų, o jų labai norisi.
Uogienė nesigauna, nes šaldytos uogos pakankamai porėtos, ir peiliai jas sukapoja o ne sumala. Be to uogos turi didelę šalčio inerciją kuri momentaliai stingdo grietinėlės putas, todėl rezultatas yra šaltas ir purus.
O dabartinėms karštoms dienoms tai puiki idėja, kuria būtinai painaudosiu 😉 Aišku, iš turimų uogų.
Autore, pasidalinkite, prašau, šiuo receptuku su kitais konkurse — http://www.anonsas.lt/portal/index/article/28584
Autoriau, autoriau …