Ką suvalgyti prie alaus žiūrint krepšinį, neinant į parduotuvę ir tingint ką nors sudėtingai galvoti… 🙂
Pirmasis receptas, kurį reikia aprašyti tvarkingai, nes bus skirtas platesnei auditorijai, nei kad tik keliems facebook’o skaitytojams. Kodėl keptas sūris? Todėl, kad jau gera savaitę šaldytuve guli lietuviškas varškės sūris iš parduotuvės, dar dėl to, kad vakare bus krepšinis ir reikės užkandos prie alaus:) O šis sūris šiam reikalui tinka labai. Aišku tinka jis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno, ir aišku tekilos.
Daug ką gali gąsdinti atrodo du nesuderinami skoniai — medaus ir čili. Nereikia nusigąsti, nes šie du dalykai čia labai puikiai dera, ir kaip sakė vienas mano sūrio skanautojas: “sofistikuoto skonio sūris”.
Taigi, norint paruošti sofistikuoto skonio patiekalą, tereikia visai nedaug 🙂 Sūrį rasite kiekvienoj parduotuvėj ar maisto turguj,o medaus turbūt net pirkti nereikės. Labai lietuviška, nors kartu ir visiškai ne. Beje, medus kurį naudosiu čia (čia dar viena priežastis šio patiekalo, kad turiu daug medaus) visai nelietuviškas, o graikiškas. Man labai keista, nes jam jau trys metai, o jis dar toks pat skystas, kaip ir šiemetinis lietuviškas natūralus medus. Negi mane graikai apgavo ir įkišo dirbtinį medų. Nesitiki, bet visko gali būti, o gal tiesiog graikiškas medus ir skiriasi nuo lietuviško, kad vienas kietėja, o kitas ne.
Jei dar ilgiau rašyčiau, tai gautųsi, kad sūrį ruošti reikia trumpiau, nei viską čia surašyti. Taigi..
- Varškės sūris
- medus
- čili milteliai
- druska
- kmynai
- žinoma čiobrelis
Varškės sūris turėtų būti kuo riebesnis — toks skanesnis, beto mažiau trupės. Taigi sūrį įpjauname, kad geriau įsisunktų medus ir aptepame medumi. Jei kažkada skystas buvęs medus jau sukietėjo — pašildykite jį. Reikia turėti kantrybės, nes medus nenori lipti prie sūrio. Ištepę medumi sūrį pabarstome čili milteliais, druska, kmynai ir aišku čiobreliais. Kiekvienam pagal skonį. Kmynai ir čiobreliai labai tinka prie varškės sūrio. Šitaip paruoštą sūrį reikia dėti į foliją, suvynioti ir palikti pastovėti porai valandų arba kol ateis draugai, prasidės krepšinis ar tiesiog išalksit.
Iš esmės galima jo ir nelaikyti, bet pastebėjau, kad palaikius jis būna kitoks — medus jaučiasi netik kraštuose, bet ir viduje.
Kepame orkaitėj 20 min 200 laipsnių temperatūroj. Aš 15 min kepu paprastai, o likusį laiką įjungęs griliaus funkciją, kad apskrustų viršus.
Tikiuosi pajusite sofistikuotą skonį.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
skanu 🙂
aha
beje, gal malonetumete parasyti ir saltini is kurio paemete recepta?
Mačiau keliuose bloguose 🙂
Ismokyk si patieka gaminti nuo pat pradziu — t.y. nuo paties surio slegimo 🙂
Būtinai reiks pamėginti 🙂
Man tai patinka tradiciskai: suris + druska + cinamonas + kmynai 🙂 Na bet reiks gal ir sita kada pabandyt
O kepti jį suvyniotą į tą foliją? nes kai kepiau kažkada suvyniotą„ gavosi sūrio bala :(…
uzdarius, o baigiant kepti galima pradaryti ir paskrudinti virsu. Gal suris buvo labai liesas arba plonas?
Esu bandęs šį receptą. Į foliją nevyniojau tai labai skaniai apskrudo įšorė, gavosi ruda plutelė. (:
Būtinas vertimas:
Sophisticated
1) prityręs; 2) sudėtingas; 3) rafinuotas
Mano mama tokius gamina… Prisiperka iš parduotuvės paskutinės dienos nupigintų sūrių kalną, o tada tėčiui prie alaus, o sau prie vyno… Tik ji be medaus, tiesiog su įvairiais prieskoniais.
Man patiko tik pluta, kadangi pačio sūrio nelabai mėgstu, o aštrumas man prie širdies. Tad teta sakė kartą su prieskoniais išminkė patį sūrį, iš naujo suformavo, o tik tada kepė. Čia tam, kad ne tik išorėje, bet ir viduje būtų malonumas…
Ir as viena karta bandziau kepti,bet nieko nesigavo-istizo,isbego skystimas kazkoks.….…ir suris buvo nei plonas,nei liesas.…buvo labai gaila.…
Visada išeina. Gal per ilgai kepėt?
Gali buti,kad perkepiau.…reiks butinai pabandyt dar karta,kai tik turesiu lietuvisko varskes surio.…
o įmanoma tokį sūrį ant laužo su grotelėm išsikept? spontaniškai sugalvojau ;]
O aš darau taip:perku keptą varškės sūrį (Zanavykų ar kt.) –jis jau būna skaniai suprieskoniuotas. Tada jį kišu į orkaitę arba mikrobangę, pašildau,kad suminkštėtų.
Dedi į lėkštę daug daržovių salotų su alyvų aliejum (kopūstas,pomidoras,agurkas,alyvuogės,žalumynai), pašildyto sūrio riekelių ir … gali liežuvį praryt iš skanumo.
Vakarienei ar prie vyno taurės –super.
reiks išmėginti 🙂
Niam niam patiekalas, tik paprikos padauginau 🙂
Super gavosi, labi skanu! darysiu dar!
tik jauciu medaus padauginau 🙂
O, Birute, pirmas komentaras 🙂
nu kad ne pirmas 🙂 vistiena komentavau, kur gaminai.
vistiena su makarais 😉
Nu tada antras 🙂
Wau…Kaip idomiai sugalvota…Reiks butinai isbandyt.
[…] in rock’n’roll Bix Bar, which I’m happy to recommend! Another local dish is delicious white cheese with spices, best enjoyed with beer, or a sweet version baked with honey. The “miracle […]
[…] kaip prieskonis įvairiems mėsiškiems patiekalams, nuostabiai tinka pagardinti orkaitėje apkepamam varškės sūriui su medumi ir čili. Prieskoniams ir arbatoms vartojamos čiobrelių šakelės su lapeliais. Daugiau informacijos apie […]
Super suris gavosi 🙂 Aciu 🙂
Nelabai seniai uzmaciau si puslapi, bet, jei nesumelavus, isbandziau apie 7 patiekalus 🙂 Niekad nekomentavau ir nepagyriau, bet dabar, kai burnoje tirpsta sis suris, neistengiau nutyleti :)) Visada ji kepdavau folijoje ant lauzo su prieskoniais, majonezu ir trupuciu garstyciu– skanu, bet sitas… kazkas tokio– mmmmmmm.… 🙂
Kristalizuota medu pasildyk, jis vel taps skystas ir nebesukietes visam (tai nereiskia kad jis geresnis).