Kad užkandis puikus, tai net neberašysiu ir taip viskas aišku 🙂 Taip pat labai greit pagaminamas ir sulaukiantis daug gerų įvertinimų. Truputį apie ingredientus. Pirmiausia, apie „Ritz“ krekerius. Jie yra tobuliausi krekeriai, sviestiniai, kiek salstelėję, tirpstantys burnoj, su vos juntamu druskos skoniu. Tiks ir prie šio užkandžio, ir prie kitų, skanūs ir valgant vienus.
Džiovintus pomidorus galite naudoti ir marinuotus aliejuje ir nemarinuotus niekur. Svarbu, kad būtų skanūs ir saldūs. Galiausiai sūris. Rekomenduoju minkštą ožkos pieno sūrį, bet taip pat esu bandęs naudoti ir kietą avies pieno. Tiks bet koks aitresnio skonio sunkesnis sūris.
- „Ritz“ krekerių;
- ~150gr. lukštentų saulėgrąžų;
- ~100gr. džiovintų pomidorų;
- ~200gr. minkšto ožkos sūrio;
- Gero alyvuogių aliejaus;
- Druskos, džiovintų rozmarinų.
Saulėgrąžas truputį pakepinkite, taip labiau jausis jų skonis. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki miltų. Taip pat sutrinkite ir džiovintus pomidorus.
Viską sumaišykite, pagal skonį įdėkite druskos ir rozmarinų, įpilkite alyvuogių aliejaus. Aliejaus pilkite tiek, kokio tirštumo užtepėlę norite gauti. Jei nepadauginsite aliejaus galėsite iš užtepėlės rankomis padaryti rutuliukus ir juos gražiai patiekti. Užtepėlę sudėkite į indelį, kurį šaldytuve galėsite laikyti bent savaitę (įpylus daugiau aliejaus – ir ilgiau).
Imkite krekerį, užtepkite užtepėlę ir uždėkite sūrį.
Skanaus!
Parašykite komentarą