Nustebot? 🙂 esu ne kartą rašęs, kad pyraguose ir desertuose aš nesispecializuojuosi. Nebent pyragas labai labai skanus, toks kaip amerikietiškas citrininis. Taigi šį kartą antrasis pyrago receptas — labai skanus, labai saldus ir riebus — labai šokoladinis pyragas, kuris originaliai vadinasi — “Belgiškas šokoladinis pyragas”. Tikiu, kad daugelis tokį ar labai panašų pyragą esate kepę ar bent ragavę, o aš pirmą kart jį paragavau prieš gerą mėnesį. Receptu pasidalinu pusbrolis, kuris šiuos pyragus kiekvieną dieną kepa viename Kopenhagos restoranų (ane, Pauliau? 🙂 ). Pyragas ne tik skanus, bet ir labai paprastai iškepamas. Bet toks vyrukas tokį be problemų padarys, net rankų nereikės susitepti 🙂
Beje, labai sunkiai sekėsi nusipirkti juodo šokolado (kur kakavos daugiau nei 70 proc.). Pasisekė rasti tik ketvirtoje parduotuvėje. Nesuprantu, kodėl jo nieks nebeturi? Todėl, kai radau šokoladą su 85 proc. kakavos, iškart nusipirkau 1 kg 🙂
- 300 gr. juodo šokolado (kuo daugiau kakavos);
- 300 gr. sviesto;
- 300 gr. cukraus;
- 1 v.š. miltų;
- 6 kiaušiniai.
Imam dubenį ir į jį sudedame sviestą ir šokoladą. Dubenį dedame ant verdančio vandens ir maišydami tirpdome. Kol tirps šokoladas su sviestu atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
Į trynius dedame miltus ir gerai išmaišome. Jau ištirpo sviestas su šokoladu. Dedame į masę cukrų ir maišome, kol cukrus ištirps (o gal galima cukrų tirpinti kartu su sviestu iš šokoladu???). Kol maišysime cukrų išplakime baltymus. Baltymus reikia plakti, kol jie pasidarys standūs ir purūs.
Į šokolado masę sudedame išmaišytus su miltais trynius. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir vėl viską gerai išmaišome. (SVARBU. Pilant trynius ir baltymus į šokolado masę įsitikinkit, kad masė nėra karšta). Viską sudedam į kepimo formą, išteptą sviestu, ir dedame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 valandą. Atvėsiname ir atšaldome šaldytuve.
Ypatingai skanu su ledų kokteiliu.
Skanaus.
Parašykite komentarą