Užtruksite 15 min.
Greitukas svečiams. Žinoma maisto blogerių šis receptas visai nenustebins, bet gal atsiras tokių, kuriems tai pasirodys negirdėta, nematyta, neskanauta. Labai tinakantis dalykas pavaišinti netikėtą svečią arba patiems sunaudoti mėsos ir daržovių likučius. Ir šį kart namie buvo kokie 200 gr. faršo, iš kurio nieko normalaus nepadarysi, buvo visokių daržovių, ir buvo svetys, ir nebuvo laiko 🙂 Trūko tik lavašo, kurį reikėjo nupirkti parduovėje 🙂
- 200 gr. faršo;
- 1 didelis lavašas;
- 100 gr. sūrio;
- 5 salotų lapai;
- 2 nedideli pomidorai;
- trečdalis ilgo agurko;
- sovgūno laišku;
- majonezo;
- prieskonių.
Su druska ir pipirais pakepiname faršą. Ant stalo klojame ilgą gabalą folijos (ilgesnį negu lavašą), ant jos klojame lavašą.
Lavašą patepame majonezu arba majoneziniu padažu, užklojam salotų lapais. Per lavašo vidurį paberiam keptą faršą. Ant viršaus tolygiai paskirstom smulkiai pjaustytą pomidorą, per burokinę tarką tarkuotą agurką. Užberiame prieskoninių žolelių, tarkuoto sūrio.
Lavašą suvyniojame išilgai ir susukam į apačioje buvusią foliją. Dedame į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.
Iškeptą suktinį supjaustome į tiek dalių, kiek reikia porcijų ir valgome 🙂
Parašykite komentarą