Užtruksite 30 min.
Turbūt visi sutiks, kad prie alaus ar vyno reikia užkandžių 🙂 Aš siūlau sūrio duoną (batoną). Šiam patiekalui reikia lydyto sūrio (minkštas, riekelėmis supakuotas sūris (pvz. President)), nes su tokiu tikrai skaniau (jei netikite išmėginkite 🙂 ). Taigi labai paprasta, lengva ir skanu, nors žinoma, prie gero alaus ir paprastas batonas yra skanu 🙂
- batonas (nepjaustytas);
- 100 gr. sviesto;
- pakelis lydyto sūrio (President);
- 1 v.š. garstyčių miltelių;
- sauja svogūnų laiškų;
- druskos.
Pirmiausia supjaustome batoną. Tiksliau nesupjaustyti, o tik įpjauti batoną iki apačios.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Taip supjaustyti visą batoną piršto storumo riekėmis. Jei netyčia batonas “sugriūtų” nieko baisaus, su sviestu suklijuosim 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Kambario temperatūros sviestą reikia sumaišyti su garstyčiomis, druska ir svogūnų laiškais.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Šią masę tepame ant pražiodinto batono riekės. Stenkimės nesulaužyti batono, bet sviesto užtepti ant visos riekės.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Užtepę visas riekes sviestu į kiekvieną tarpą dedame riekelę sūrio. Batoną dedame ant folijos ir tvirtai suvyniojame į ją. Jei batonas buvo sulūžęs, tai vyniodami gerai jį suspaudžiame. Orkaitė jau turėtų būti įkaitinta iki 190 laipsnių. Taigi dedame batoną į orkaitę ir kepame 20–25 min. Iškepę, visas riekes atskiriame ir sudedam į lėkštę.
Skanaus alaus 🙂
Parašykite komentarą