4 serija 🙂 40 — šimtas įrašas 🙂
Jau žinote, kad graikai valgo daug, labai daug 🙂 Daug mėsos, daug daržovių ir daug bulvių. Bulvės populiarios, populiaresnės už duoną. Reikia nepamiršti, kad ir tzatziki su bulvėm valgosi labai skaniai 🙂 Aš pastebėjau, kad graikai bulves valgo arba labai riebias — keptas orkaitėj, su daug sviesto ir rozmarinu, arba keptas orkaitėj, su trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrina. Ir vienos ir kitos skanios, su mėsa, graikiškomis salotomis ir tzatziki.
- 0,6 kg bulvių;
- 1 citrinos sulčių;
- keletas skiltelių česnako;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. raudonėlio;
- druskos, pipirų;
Nuskutame ir stambiai supjaustome bulves. Sudedame į skardą.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Pasiruošiame užpilą. Išspaudžiam citriną, susmulkinam česnaką, įpilam aliejaus, įdedame druskos pipirų, raudonėlio. Viską gerai sumaišome ir užpilame ant bulvių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Bulves gerai pamaišome, kad užpilas pasiskirstytų tolygiai, dar pabarstome druska.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Kepame 45–60 min, priklausomai nuo bulvių dydžio 200 laipsnių temperatūroje. Po pusės laiko vėl gerai reikia išmaišyti bulves. Valgome, su graikiškomis salotomis, souvlakiu, tzatziki.Jei dabar dar nepasijusite kaip Graikijoj, tai tada nebežinau ką ir bepasiūlyti 🙂
Parašykite komentarą