Dar vienas iššūkis. Padaryti ledus be ledų mašinos (ice maker). Turint šią mašiną viskas paprasta ir elementaru — sumaišei ką tik nori, supili į mašiną, įjungi ir po kelių valandų valgai ledus. Tuo tarpu, jei visa tai darysi be mašinos ir tik paprastai sudėsi į šaldytuvo kamerą, tai gausi ledo gabalą, kurį nebent galėsi tik pačiulpti.
Tai va. Viskas prasidėjo nuo išsiaiškinimo kaip veikia ledų mašina. Ir pasirodo nieko blatno. Mašina šaldo ir po truputį maišo ledų masę. Tai šiuos veiksmus gali padaryti kiekvienas ir be mašinos. Reikia tik reguliariai su plaktuvu išplakti šąlančią masę, kad pradėję formuotis ledo kristalai sutrupėtų į daug mažesnių, ir taip gautųsi vienalytė mažų ledo kristaliukų masė. Darant žemiau aprašytus veiksmus turėtų gautis bet kokie ledai.
- 200 gr. trintų spanguolių;
- 100 gr. cukraus (+/- pagal skonį);
- 400 gr. raudonų vynuogių sulčių (pagal skonį);
- 200 gr. vandens.
Sumaišome trintas spanguoles su cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Galima pakaitinti, bus lengviau išmaišyti. Įpilam sultis, vandenį ir viską gerai išmaišome su plaktuvu.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Visą šia masę reikia supilti į didesnį indą, kad paviršiaus plotas būtų kuo didesnis — taip greičiau šals ledai. Supylus masę dedame indą į šaldytuvo kamerą. Po ~30 min masės kraštai jau turėtų būti sustingę, o vidurys dar tik tirštas. Jei taip yra tai labai gerai, jei ne — irgi neblogai 🙂 Viską vėl gerai pervarom plaktuvu, ir vėl kišame į kamerą. Po 30 min vėl kartojame tą patį — viską gerai išmaišome. Taip masė nesušals į ledą, o tik tirštės ir tirštės. Aš tokių plakimų dariau gal 6. Po paskutinio ledus kameroj palikau per naktį. Kitą dieną jau buvo galima skanauti tikro šerbeto, šimtą kartų skanesnio negu siūlo mūsų vietinės itališkos ledainės 🙂
Beveik 900 gr. ledų.
Parašykite komentarą