Užtruksite 15 min.
Įsivaizduojate, Vilniuje atsirado “Klaipėdos duonos” duonos ir batono. Pačios skaniausios duonos. Man, klaipėdiečiui buvo labai sunku pradžioj Vilniuj, nes nebuvo skanios duonos. Kiekvieną kart grįždamas iš Klaipėdos visada parsiveždavau daug duonos. Ir sau ir dar kambariokams 🙂 Būtinai pamėginkit Klaipėdos plikytą arba Močiučių duoną.
O dabar apie batoną 🙂 Taip atsitiko, kad pastovėjo nevalgytas batonas, paliko kietas ir nebe toks skanus kaip šviežias. Bet pats tinkamiausias kepimui 🙂 Aš visada galvojau, kad keptas batonas, kurį dažnai valgydavau vaikystėj, yra grynai mūsų regiono patiekalas. Labai taupus, paprastas ir prieinamas. Bet pasirodo aš labai klydau. Šitaip keptas batonas žinomas ir Vakarų Europoj ir net Amerikoj, ir vadinasi labai netgi gurmaniškai — french toast (prancūziškas skrebutis). Va koks atradimas.
Kepto batono skonis yra tarpinis tarp blynų ir vaflių. Jei neturite vaflinės, o su blynais tingite terliotis, keptas batonas kaip tik jums. O ir produktai randami beveiki visada ir beveik pas kiekvieną. Valgoma su cukrumi, uogiene arba kaip kas nori 🙂
- padžiūvusio batono;
- 2kiaušinių;
- 2 v.š. cukraus;
- 200 ml pieno;
Taip pat galima įdėti cinamono, medaus.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Kiaušinius su pienu ir cukrumi išplakame. Kelioms sekundėms pamerkiame batono riekes, pamirkome ir dedame į keptuvę su sviestu. Pakepam, kol gražiai paskrus.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jųMatot kaip paprasta:)
Parašykite komentarą