Keptas varškės sūris su medumi ir čili
Ką suvalgyti prie alaus žiūrint krepšinį, neinant į parduotuvę ir tingint ką nors sudėtingai galvoti… 🙂
Pirmasis receptas, kurį reikia aprašyti tvarkingai, nes bus skirtas platesnei auditorijai, nei kad tik keliems facebook’o skaitytojams. Kodėl keptas sūris? Todėl, kad jau gera savaitę šaldytuve guli lietuviškas varškės sūris iš parduotuvės, dar dėl to, kad vakare bus krepšinis ir reikės užkandos prie alaus:) O šis sūris šiam reikalui tinka labai. Aišku tinka jis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno, ir aišku tekilos.
Daug ką gali gąsdinti atrodo du nesuderinami skoniai — medaus ir čili. Nereikia nusigąsti, nes šie du dalykai čia labai puikiai dera, ir kaip sakė vienas mano sūrio skanautojas: “sofistikuoto skonio sūris”.
Taigi, norint paruošti sofistikuoto skonio patiekalą, tereikia visai nedaug 🙂 Sūrį rasite kiekvienoj parduotuvėj ar maisto turguj,o medaus turbūt net pirkti nereikės. Labai lietuviška, nors kartu ir visiškai ne. Beje, medus kurį naudosiu čia (čia dar viena priežastis šio patiekalo, kad turiu daug medaus) visai nelietuviškas, o graikiškas. Man labai keista, nes jam jau trys metai, o jis dar toks pat skystas, kaip ir šiemetinis lietuviškas natūralus medus. Negi mane graikai apgavo ir įkišo dirbtinį medų. Nesitiki, bet visko gali būti, o gal tiesiog graikiškas medus ir skiriasi nuo lietuviško, kad vienas kietėja, o kitas ne.
Jei dar ilgiau rašyčiau, tai gautųsi, kad sūrį ruošti reikia trumpiau, nei viską čia surašyti. Taigi..
- Varškės sūris
- medus
- čili milteliai
- druska
- kmynai
- žinoma čiobrelis
Varškės sūris turėtų būti kuo riebesnis — toks skanesnis, beto mažiau trupės. Taigi sūrį įpjauname, kad geriau įsisunktų medus ir aptepame medumi. Jei kažkada skystas buvęs medus jau sukietėjo — pašildykite jį. Reikia turėti kantrybės, nes medus nenori lipti prie sūrio. Ištepę medumi sūrį pabarstome čili milteliais, druska, kmynai ir aišku čiobreliais. Kiekvienam pagal skonį. Kmynai ir čiobreliai labai tinka prie varškės sūrio. Šitaip paruoštą sūrį reikia dėti į foliją, suvynioti ir palikti pastovėti porai valandų arba kol ateis draugai, prasidės krepšinis ar tiesiog išalksit.
Iš esmės galima jo ir nelaikyti, bet pastebėjau, kad palaikius jis būna kitoks — medus jaučiasi netik kraštuose, bet ir viduje.
Kepame orkaitėj 20 min 200 laipsnių temperatūroj. Aš 15 min kepu paprastai, o likusį laiką įjungęs griliaus funkciją, kad apskrustų viršus.
Tikiuosi pajusite sofistikuotą skonį.
Parašykite komentarą