Desertas — Fondant au chocolat, kurį rekomenduosiu pirmiausia prie tamsaus alaus (pvz. Švyturio Baltijos arba panašių — tamsių, sodrių, kiek saldokų) ir tik po to prie kavos, arbatos ar ledų.
Jei skaitote mano blogą, tai esate pastebėję, kad aš desertų beveik negaminu, nebent tai būtų, kažkas ypatingo beigi paprastai pagaminamo. Šį kartą, be to, kad šis desertas ypatingas, labai lengvai ir greitai pagaminamas, jis dar puikiai tinka prie tamsiojo alaus. Šokolado saldumas labai dera prie karamelinio salyklo, o šokoladinis kartumas – prie alaus apynių kartumo. Būtinai išmėginkite – nustebsite 🙂 Tad tamsus alus ne tik tinka prie tamsios mėsos patiekalų, bet ir prie šokoladinių arba karamelinių desertų.
Ačiū pusbroliui Pauliui, dirbančiam restorane, kad pasidalino receptu ir formelėmis 🙂 Tikiuos paliksi jas man?? 🙂
- 100 gr. juodo juodo šokolado (pvz. su 85% kakavos)
- 100 gr. sviesto
- 2 didesnių kiaušinių
- 3–5 v.š. cukraus pudros
- 2 v.š. miltų
- Kakavos
Virš verdančio vandens puode ištirpinkite šokoladą su sviestu. Tirpinkite kol viskas ištirps.
Kol lėtai tirpsta šokoladas su sviestu, išplakite kiaušinių baltymus. Plakti reikia kol visa masė bus standi, bet dar ne tokia, kokios reikia morengų gaminimui. Į išplaktus baltymus sudėkite cukraus pudrą bei trynius ir vėl viską gerai išplakite. Turi gautis standi tiršta šviesiai gelsva masė.
Įsitikinę, kad ištirpintas šokoladas dar nesustingęs ir, kad ši masė ne per karšta, supikite suplaktus kiaušinius ir sudėkite miltus. Nei indas su šokoladu, nei pati šokolado masė neturi būti karšta, kitu atveju gausite kiaušinienę su šokoladu, ir ar ji derės prie alaus – negaliu pasakyti :). Taigi, viską atsargiai sumaišykite. Maišykite ranka, ne plakikliu (mikseriu) ir nepersistenkite, nes masė turi gautis tokia standi bet kartu ir spyruokliuojanti (neradau kitokio žodžio 🙂 ).
Šią masę sudėkite į molinius, silikoninius ar dar kokius nors indelius. Nepridėkite iki pat viršaus – palikite vietos, nes masė pakils. Dalį pyragėlių galite užšaldyti šaldytuvo kameroje.
Kepimas. Jei kepate iškart, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite indelius tik į gerai įkaitusią orkaitę. Kepkite ~7–8 min. Jei kepsite užšaldytus – atitirpinti nebūtina, tereikia kepti ilgiau 2–3 min.
Skanaus!
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Nuostabiai paprastai-neprastas desertas, tikras šedevras gaunasi ir atgaiva sielai! 🙂 Deja, patenka į nuodėmingų gyvenime dalykų sąrašą (tarp amoralių, nelegalių, ir storinančių) 😀
haha 🙂 galėtų vadintis — žiauriai nuodėmingu desertu 🙂
rekomenduokit kas nors, kur galima gauti tokių silikoninių formelių, nes iš molinių man pyragėlių iškrapštyti nepavyksta, kad ir kiek sviesto ten pritepčiau…
kaip tik tokias ir dar nebrangiai mačiau IKEA’joj
Neparasyta kur ir kada kakava deti, nors ji recepte pamineta 🙂
Kakava tik šiaip — pabarstymui 🙂
Smagu, kad pagaliau atradom jog alus dera su šokaladinaisi desertais. o tai Lietuvoje į mane žiūrėdavo kaip į nesveiką, kai užsisakydavau tamsaus alaus su šokoladiniu desertu. Myliu šį derinį, bet su labai aukštos kokybės šokloladu. Tai kad šis desertas mane labai pradžiugino 🙂 Įtariu, kad jis iš Belgijos atkeliavo??? Nes labai tinka prie belgiško tamsaus alaus 🙂 Gal pagaliau mada užeis Lietuvoje gerti alų su šokoladiniais desertais, pas mus juk niekas nieko nedaro be madų 😀 Ir beje, kartais pusbrolis nepažeidžia restorano kuriame dirba teisių? Juk savus receptus restoranai dažniausiai saugoja nuo konkurentų 🙁
Audriau!!!!!! didžiausias atradimas šis skanėstas!!!!! ir šiaip, imu į virtuvę jus dažnai ;d
You’re the one with the brains here. I’m wahinctg for your posts.
O kaip juos gražiai išimti iš formelių, nesusidrasko, neišyra?
Tikrai naujas, neatrastas skonis! Tiesa, su nuotykiais. beplakant mikseris baige savo dienas, o taip paprastai atsisakyti juk negalejau. Toptelejo mintis panaudoti darbinius irankius, t.y. suktuka — tokio tipo https://www.elremta.lt/lt/shop/akumuliatoriniai-suktuvai kiek neiprastam darbui . Ir galiu pasakyti tiek, jog iseitis visuomet yra, tereikia paziureti kurybiskai 🙂 Desertas ir alus mano meniu buvo pirma karta gyvenime — tikrai kazkas wow!
Fantastiškas receptas! Dar klausimėlis — gal žinotumėt receptą ir pyrago (labiau man tortas) kaip čia: https://www.soulkitchen.lt/produkto-kategorija/tortai/ ? Kartą ragavau — sužavėjo, tik recepto visur ieškau ir nerandu 🙁