Jautienos kepsnys su rudenišku padažu ir karamelizuotais burokais

IMGP6560

Pui­kus recep­tas šal­tam dar­ga­no­tam orui. Juo labiau, kad visi pag­rin­di­niai patie­ka­lo ingre­dien­tai labai rude­niš­ki ir lie­tu­viš­ki – buro­kė­liai, sly­vos, svo­gū­nas. Kaip vėliau pama­ty­si­te, šio patie­ka­lo esmė visai ne keps­ny­je, t.y. mėso­je, o pada­že. Pada­žas labai gerai tin­ka prie jau­tie­nos keps­nio. Jo gali­te pasi­da­ry­ti ir dau­giau, šal­dy­tu­ve galė­si­te lai­ky­ti bent savai­tę. Šis pada­žas dar ypa­tin­gai gerai tiks prie mėsai­nio. Užte­p­ki­te jo ant jau­tie­nos mal­ti­nio, uždė­ki­te rau­do­no­jo svo­gū­no ir dėki­te tarp ban­de­lių – pama­ty­si­te koks ska­nus gali būti mėsai­nis ir be jokių salo­tų lapų, kečiu­pų  ar majo­ne­zų. Iš žino­ma – pui­kus deri­nys su Švy­tu­rio Bal­ti­jos alumi.

IMGP6568 IMGP6553

  • ~400gr. jau­tie­nos išpjovos;
  • 1 nedi­de­lis svogūnas;
  • 5–6 džio­vin­tos slyvos;
  • 4–5 v.š. rau­do­nų­jų sly­vų uogie­nės arba džemo;
  • 1–3 a.š. rudo­jo cukraus;
  • 3–4 nedi­de­li, švie­ži burokėliai;
  • 1 v.š. bal­za­mi­ko acto;
  • 2 v.š. grūs­tų pipirų;
  • 1 v.š. sviesto;
  • Drus­kos.

Nupjaus­ty­ki­te visas plė­ves ir saus­gy­sles nuo jau­tie­nos išpjo­vos. Ją supjaus­ty­ki­te tokio sto­rio keps­niais, kokius moka­te iškep­ti arba kokius mėgsta­te val­gy­ti. Nusau­sin­ki­te, pabars­ty­ki­te drus­ka ir pipi­rais. Mėsą kep­si­te pačią pas­ku­ti­nę, tad trum­pam ją pamirškite.

IMGP6537 IMGP6547 IMGP6549 IMGP6551

Buro­kė­lius nuplau­ki­te ir pavir­ki­te 5 minu­tes (jei dides­ni tai iki 10min). Tru­pu­tį apvir­tus buro­kus supjaus­ty­ki­te grie­ži­nė­liais ir sudė­ki­te kep­ti į kep­tu­vę su nedi­de­liu kie­kiu aly­vuo­gių alie­jaus. Kep­ki­te ant vidu­ti­nės ugnies pamai­šy­da­mi apie 20 min. Tada įpil­ki­te bal­za­mi­ko acto, actą gerai pakai­tin­ki­te, kad beveik visas išga­ruo­tų. Pabars­ty­ki­te buro­kus 1 a.š. rudo­jo cuk­raus, išmai­šy­ki­te, kep­tu­vę užden­ki­te ir pali­ki­te ant mini­ma­lios ugnies, karts nuo kar­to pamaišydami.

IMGP6535 IMGP6540 IMGP6541 IMGP6545

Kol virs buro­kai – dary­ki­te pada­žą. Pake­p­ki­te smul­kiai susmul­kin­tą svo­gū­ną, tada sudė­ki­te smul­kin­tas džio­vin­tas sly­vas ir dar pake­p­ki­te. Užuo­si­te, kaip malo­niai pakvips namie 🙂 Sudė­ki­te sly­vų uogie­nę ir įpil­ki­te pusę stik­li­nės van­dens arba jau­tie­nos sul­ti­nio. Kai­tin­ki­te ant vidu­ti­nės ugnies, kol pada­žas sutirš­tės. Jei jūsų sly­vų uogie­nė buvo rūgš­to­ka, įdė­ki­te cuk­raus. Taip pat įdė­ki­te 2 a.š. grūs­tų pipi­rų – nori­me gau­ti malo­niai jun­ta­mą aštru­mą, jokiu būdu ne per smar­kų, ne degi­nan­tį. Sutirš­tė­ju­sį pada­žą nuim­ki­te nuo ugnies ir pagar­din­ki­te svies­tu, kurį gerai išmaišykite.

IMGP6533 IMGP6539 IMGP6546 IMGP6550

Mėsą kep­ki­te ant gerai įkai­tin­tos kep­tu­vės po maž­daug 3 min iš vie­nos ir 2–3min iš kitos pusės. Val­gy­ki­te vis­ką su bul­vių koše ar špa­ra­gi­nė­mis pupelėmis.

IMGP6554 IMGP6553

Ska­naus!

IMGP6568

Komentarai

Įrašo “Jautienos kepsnys su rudenišku padažu ir karamelizuotais burokais” komentarų : 1

  1. agga

    Sei­le nutyyyso.…tikiuosi sek­ma­die­nio pie­tums tai ir bus:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.