Nustebot? 🙂 esu ne kartą rašęs, kad pyraguose ir desertuose aš nesispecializuojuosi. Nebent pyragas labai labai skanus, toks kaip amerikietiškas citrininis. Taigi šį kartą antrasis pyrago receptas — labai skanus, labai saldus ir riebus — labai šokoladinis pyragas, kuris originaliai vadinasi — “Belgiškas šokoladinis pyragas”. Tikiu, kad daugelis tokį ar labai panašų pyragą esate kepę ar bent ragavę, o aš pirmą kart jį paragavau prieš gerą mėnesį. Receptu pasidalinu pusbrolis, kuris šiuos pyragus kiekvieną dieną kepa viename Kopenhagos restoranų (ane, Pauliau? 🙂 ). Pyragas ne tik skanus, bet ir labai paprastai iškepamas. Bet toks vyrukas tokį be problemų padarys, net rankų nereikės susitepti 🙂
Beje, labai sunkiai sekėsi nusipirkti juodo šokolado (kur kakavos daugiau nei 70 proc.). Pasisekė rasti tik ketvirtoje parduotuvėje. Nesuprantu, kodėl jo nieks nebeturi? Todėl, kai radau šokoladą su 85 proc. kakavos, iškart nusipirkau 1 kg 🙂
- 300 gr. juodo šokolado (kuo daugiau kakavos);
- 300 gr. sviesto;
- 300 gr. cukraus;
- 1 v.š. miltų;
- 6 kiaušiniai.
Imam dubenį ir į jį sudedame sviestą ir šokoladą. Dubenį dedame ant verdančio vandens ir maišydami tirpdome. Kol tirps šokoladas su sviestu atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
Į trynius dedame miltus ir gerai išmaišome. Jau ištirpo sviestas su šokoladu. Dedame į masę cukrų ir maišome, kol cukrus ištirps (o gal galima cukrų tirpinti kartu su sviestu iš šokoladu???). Kol maišysime cukrų išplakime baltymus. Baltymus reikia plakti, kol jie pasidarys standūs ir purūs.
Į šokolado masę sudedame išmaišytus su miltais trynius. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir vėl viską gerai išmaišome. (SVARBU. Pilant trynius ir baltymus į šokolado masę įsitikinkit, kad masė nėra karšta). Viską sudedam į kepimo formą, išteptą sviestu, ir dedame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 valandą. Atvėsiname ir atšaldome šaldytuve.
Ypatingai skanu su ledų kokteiliu.
Skanaus.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Cukrus tirpinamas kartu su sviestu ir šokoladu — apačioj sviestas, tada šokoladas ir viršuj cukrus, kad neprisviltų dugnas.
P.S. Norint gražiai atpjauti šį pyragą reikia naudoti karštą peilį — tada krašteliai bus lygūs 🙂
nu bet šiaip ar gerai gavos? 🙂
ech.. seniai ką su šokoladu bekepiau… reiks išbandyti šį receptuką 🙂
viska atiduociau jei man kas dabar sio sokoladainio gabaliuka atnestu … (:
Labai labai skaniai atrodo! Parasykit sokolado pavadinima ir kurioje parduotuveje radot?
Radau IKI. O kaip vadinasi nepamenu, bet prancuziskas ir dideli skaciai nupiesti “85”
Iki pardej Laimos sokoladas 70% 😉
Reiks būtinai kepti!Šokoladas-jėga,o šokoladinis pyragas-geriausias desertas prie karštos,stiprios kavos puodelio.…
aciu uz atsakyma 🙂 butinai savaitgali kepsiu 😉
savaitgaliui labai geras pyragas 🙂
Tiesiog laaaaaabai šokoladinis pyragas.…Nors naudojau mažiau kakavos turintį,bet skirtą desertams ir kepiniams, šokoladą,gavos puikiai!
As kepu “pigesni’ pyraga su 4 kiausiniais ir smulkintais migdolais 🙂 Ir sokolada su sviestu tirpinu storadugniame puode ant nedideles ugnies.
patarkit!Jau antrą kartą kepu šitą skanutėlį pyragą ir antrą kartą man jis sukrenta,viršutinė plutelė sulūžinėja.…..ką ne taip darau?.….
Dieviškai skanus šis labai šokoladinis pyragas. Ačiū už receptą!
[…] Tai bus mano pusbrolis Paulius, pagal kurio receptą jau yra pagamintas ir įdėtas čia šokoladinis pyragas. Bloge turėtų atsirasti daugiau pyragų, kuriuos Paulius mėgsta gaminti. Žinoma aš […]
Nu, vaikinai, su tuo pyragu pas mane kazkas negerai… Kepa jau antra valanda. Vidurys jau nebekliurksi. .. Miltu 1 v.s. tai cia turejot omeny virtuvinis saukstas? Kazko jis netirsteja:) Na, bent jau namai skaniai sokoladu kvepia:)))
junkit lauk ir leiskit atvesti, o po to i saldytuva 🙂
Pavyko! Ir labai sokoladinis. Po tremties balkone, kur buvo –10 jis labai skaniai sustingo.
Šokoladainis — tai gėris, greit neliko 🙂 Ačiū už receptą!
aha, jo greit nelieka
Kovo 11-osios proga nusprendziau seimyna nustebinti ir pagaminti kazka is saldziuju skanestu…Drauge buvo minejusi apie apie sokoladini pyraga, tad panarsiau ir aptikau si Audriaus “Labai sokoladini pyraga”. Iskepe kuo pukiausiai per 30 min. ir istiesu labai skanus! Problema tame kad labai kaloringas, tad tiks tik ypatingoms progoms, bet tikrai vertas demesio desertas!!
Aciu Audriau uz recepta 🙂
Kovo 11-ąjai šis pyragas labai tinkamas 🙂 smagu, kad patiko
na man tai keistai gavosi,ispradziu issipute kaip arbuzas,o kaip isemiau is skardos supliusko ir pasidare dvieju pirstu storio.naudojau 90 poc.kakavos sokolada,bet man jo vistiek truko,manau perdaug kiausiniu dedasi…ir seip jau jei ideda recepta,butu neblogai zinoti kokioje skersmens skardoje kepti.is lietuvio smagu gauti toki recepta, nes tikrai kazkas idomesnio,bet nepasakyciau kad be protiskai skanus,esu valgiusi ir skanesiu.
Dėl skonio, kaip ir dėl dar kelių dalykų — nesiginčijama 🙂
Dariau maždaug 23-25cm skersmens skardoje ir dėjau tik 5 kiaušinius. Gavosi labai skaniai!!
Taip, dėl skonio nesiginčyjama 🙂 Aš dažnai palepinu draugus savo gamintais desertais, kepiniais, o šis šokoladainis sulaukė ypač daug pagyrų, visiems patiko ir visi prašė recepto 🙂
oho, tik 1 šaukštas miltų…
aha
kepa kepa 🙂 Jauciu kad bus gerai :))) jau 25min orkaitei, issipute gerai, kiek suprantu poto suses 🙂
Issikepiau dabar valgau bet galvoju ar taip turejo gautis. Virsus gerai iskepes trapus, sausas, o apacia dregna toks jausmas kad neiskepus ar cia taip ir turi but?
taip. Pyragas yra šlapias. Nuotraukoj matosi 🙂
Aš vis maišau ir maišau tą šokoladą su sviestu, o cukrus jame kaip netirpsta, taip netirpsta. Ištraukus šaukštą ant jo likę dar cukraus kruopelių ir pabeldus į dugną caksi. O gal čia taip ir turi būti? Ar cukraus par daug įdėjau? Ir dar, kokio šiltumo šokolado masė nėra karšta? Čia prieš pilant trynius ir baltymus. Ar ją visiškai ataušinti?
cukrų reikia ilgai maišyti 🙂 visiškai ataušinti nereikia, gali būti dar likusi šilta, kad pirštui nebūtų labai karšta
Labai sokoladinis ir labai skanus, tokio sokoladinio dar kazi ar esu ragavusi :).
Cukrus man irgi neistirpo, bet kai iskepe — jo jau nesijaute,viskas buvo ciki :D.
Labai šokoladinis ir labai skanus pyragas. Tiesa, man taip pat gavosi toks plonas, tačiau su vaniliniais ledais — tikras gėris 🙂
kokio dydžio kepimo formą naudojote?
taip.labai skanus pyragas net labai skaniai atrodo.mes su drauge bandem daryti ir mums isejo. visiems siulom su drauge suvalgyti sita patrauku pyraga. SKANAUS;
neesu pyragų kepėja, ir šį receptą pasirinkau dėl jo nesudėtingo ruošimo… Yummie! labai šokoladinis, šlapias, krašteliai skaniai kietoki, pagardinau plakta grietinėle su vanile.. kitąkart jamsiu citrininį pyragą 🙂
As gaminau sokoladini pyraga pagal si recepta ir po to dar kepiau pagal kita, kuri radau facebook’e
http://www.uk…yte.com/2012/10/sokoladinis-pyragas.html. Tai man anas siek tiek labiau patiko, nes gal maziau kartumo is pacio sokolado, siek tiek saldesnis.
Dėl skonio nesiginčyjama. Kas kaip nori tas taip daro 🙂
KEPSIU!!!!!
Dėjau tik penkis kiaušinius, o naudojau maždaug 57% kakavos šokoladą. Taip pat pasidariau tirštą glaistą iš pieniško šokolado, kuris per naktį skaniai sustingo ir pyragas įgavo trapumo. Liuks receptas :)!!
Kepiau šį pyragą ne kartą, labai skanus, bet nesuprantu kodėl kepant man jis smarkiai pakyla, o baigus kepti staigiai susmunka, viršus lieka suskeldėjęs. Žinau, kad neturi būti staigios temperatūrų kaitos, bet jis vistiek susmunka ir suskeldėja. Ką aš negerai darau??
jis purus nesigaus. pas mane nuotraukose irgi matosi, kad jis toks tankus ir šlapias.
Gali būti bėda dėl orkaitės — mums jis irgi išsipūsdavo, bet labai sausoj konvekcinėj krosnyje viršus pyrago pasidaro traškus. Ir dar kepant ta plutelė įlūžta viduryje ir pyrago viršus tampa sriubinės lėkštės formos. Būtent ta plutelė ir laiko visą pyragą, jį padaro kiek puresnį. Man pačiam ne kaskart gaunasi namų orkaitėje.
sVEIKI, Kepiau ir as si torciuka. Padariau kaip nurodyta viskas, bet po valandos kepimo ir pastovejimo saldytume, pas mane visvien liko kose, tik virsus kietesnis… Kodel?
Speju del didelio kiekio sviesto? O klausimas iskilo, kam tiek daug to sviesto reikia?
Mėginsiu ir aš šį pyragą. Kadangi orkaitė neveikia, tai kepsiu konvekcinėje krosnelėje… Ačiū už receptą 🙂
as ragavau pyraga ne sviesto idejau o margarino labai skanu
tikrai
taip
Puikiai pavyko! Kol kas bene geriausias mano deserto receptas; su šiuo labai šokoladiniu pyragu gali konkuruoti nebent morenginiai sausainiai. 🙂
gavosi!!!!!!! dar įdėjau smulkintų migdolų ir dalį juodo šokolado trūkumo puikiai kompensavo konditerinės kakavos milteliai. su plakta grietinėle.… ačiū labai už receptą;)
nepatariu mėginti ištirpinti cukraus:D Jis man niekaip netirpo. Po gero pusvalandžio maišymo neištvėręs sumaniau išsijoti kristalus ir ištirpinti atskirai. galvojau, — nejaugi žmonės valgys pyragą su cukraus gabaliukais?? — visiškas ištirpimas atrodė gan logiškas sprendimas. Mano džiaugsmui, likusį cukrų supylus į verdanti vandenį maišant, cukrus kaip man ištirpo, bet nugarinus vandenį ir supylus atgal į mišinį belekaip susikristalizavo…