Keptas batonas su alyvuogėmis

Užtruk­si­te ~20min.

Dar vie­nas užkan­dis prie vyno ar alaus, vaka­ri­niams pasi­sė­dė­ji­mams ir naktinėjimams.

  • pran­cū­ziš­kas ilgas batonas;
  • 100 gr. kam­ba­rio temp. sviesto;
  • 100 gr. majonezo;
  • 150 gr. tar­kuo­to sūrio;
  • svo­gū­no laiš­ku šakelė;
  • ~200 gr. smul­kin­tų alyvuogių.

Sudė­tin­giau­sia šia­me recep­te susmul­kin­ti aly­vuo­ges 🙂 Nau­do­jam aly­vuo­ges be kau­liu­ku, ir jas susmulkinam.

Tada sumai­šo­me ir gerai išsu­ka­me svies­tą, majo­ne­zą, sūrį. Sude­dam smul­kin­tus svo­gū­no laiš­kus. Kadan­gi pas mus namie yra neval­gan­čių aly­vuo­gių, tai daliai bato­no nau­do­si­me tokį užtepą 🙂

Bato­ną per­pjau­na­me sker­sai ir tepa­me masę ant vir­šaus. Por­ci­ja be aly­vuo­gių baig­ta 🙂 tada į užte­pą sude­dam pjaus­ty­tas aly­vuo­ges ir vėl gerai išmai­šo­me. Sute­pam liku­sius batonus.

Deda­me į įkai­tin­tą iki 180 laips­nių orkai­tę 15 min.
Skanaus 🙂

Komentarai

Atsakymų į “Keptas batonas su alyvuogėmis”: 17

  1. agga

    Labai ska­nu ir be aly­vuo­giu 😛 Kas tin­gi smul­kin­ti aly­vuo­ges ar siaip ju nemegsta 🙂

  2. svogerka

    jau sei­le tis­ta, gar­bes zodis

    1. taip ska­niai buvo… 🙂

  3. almanta

    Suža­vė­jo receptukas,einu į par­duo­tu­vę produktų..

    1. Tikiuos patiks 🙂

  4. almanta

    Patiko,tik aš,vietoj majo­ne­zo dėjau dar vie­nos rūšies sūrį.
    Nebe­mėgs­tu majonezo.

    1. Vat majo­ne­zas čia labai page­ri­na sko­nį, o jo paties sko­nio nebe­lie­ka. Pamėginkit 🙂

    2. agga

      Pra­som pasi­da­lin­ti pata­ri­mais, kuo dar pakeis­ti majoneza.

  5. MadameV

    Ban­džiau, labai pati­ko. Nau­do­jau 2 rūšių sūrį — papras­tą­jį fer­men­ti­nį ir Džiu­gą. Gerai. O majo­ne­zas tin­ka visai, jis pri­duo­da rie­bu­mo, bet vis­ką gerai “suka­bi­na”. Neži­nau, ar pavyk­tų be jo. Dar gal­vo­ju įdo­mu būtų paban­dy­ti vie­toj aly­vuo­gių panau­do­ti džio­vin­tus pomi­do­rus, ką manot?

    1. manau turė­tų irgi būti skanu 🙂

  6. astyte

    Vie­toj svo­gū­no laiš­kų dėjau laiš­ki­nio čes­na­ko-pui­kus skonis.Manau,kad tik­tų įvai­riau­sios švie­žios prie­sko­ni­nės žolytės-petražolės,bazilikai,krapai.……

    1. aš irgi manau, kad čia tik­tų bet kokios žolelės

  7. Kartman

    teko jau kelis kart dary­tis sia uzkan­da ir visi su pasi­me­ga­vi­mu val­gy­da­vo ir klaus­da­vo kaip daryti.

    Ir as visa­da dary­da­mas, dar dedu kre­ve­ciu, kas man tubut dvi­gu­bai pade­ri­na skoni

    1. tikiu tikiu 🙂

  8. tomas

    tik­rai gar­dus uzkan­dis , tik tru­pu­ti pada­riau kitaip , ant vir­saus dar uzde­jau “memell blue” surio , gavo­si liuxxx 🙂

  9. Man ir suris ir aly­vuo­ges patin­ka tai dariau ir sita, tik dariau dides­niais mas­tais vis­ka 🙂 tik­rai labai ska­nu, val­gy­da­vau ir pie­tum ir pus­ry­ciam ;DD

  10. Ves­tu­vi­nes suk­ne­les, pro­gi­nes sukneles
    http://www.vestuviukarstine.lt/jai.htm

Komentuoti: Audrius Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.