Užruksite 1,5 valandos.
Iš karto pasakau, kad žemiau pateiktas plovo receptas nebūtinai gali būti toks kokį žinote jūs, ar koks yra “tikrasis”.
Taigi, plovas — artimųjų rytų patiekalas. Turbūt labiausiai žinomas uzbekiškas plovas, gaminamas su aviena arba ėriena. Bet reikia nepamiršti, kad ispaniška paella arba itališkas risotto irgi labai primena plovą. Tai kaip atskirti tikrą plovą nuo ryžių košės su mėsa? Taigi, jei jūs gamindami plovą mėsą, morkas bei svogūnus pakepate, o po to dar troškinate vandenyje, ir ryžius verdate tame pačiame puode kaip ir mėsos-morkų-svogūnų troškinys — reiškia jūs darote tikrą (beveik tikrą) plovą, o ne ryžių košę 🙂 Ir net jei jūsų plove ryžiai bus sulipę — nesijaudinkite, su laiku išmoksite jų nesulipinti.
Plovas buvo mano pirmasis patiekalas, kurį aš mokėjau daryti atvažiavęs į Vilnių. Tuo tarpu, kai mano draugai sau virdavo šaldytus koldūnus, makaronus ar mikrobangėje šildydavosi mamos gamintus kotletus, aš virdavau plovą 🙂 Kurį, laiką jis buvo mano firminiu patiekalu 🙂 Beto būdavo labai patogu, nes plovo galima prisivirti, bent trim dienom, ir visą tą laiką jis būna skanus 🙂
Plovą galima gaminti su bet kokia mėsa, nors man skaniausias būna su kiauliena arba jautiena. Vištiena yra per liesa ir sauso, o avienos nemėgstu. Mėsa turėtų būti riebesnė. Morkos ir svogūnai — privalomi 🙂 Svarbiausias plovo prieskonis — kuminas (išvaizda panašus į kmyną, bet kitokio skonio). Beje, kefyras turbūt buvo išrastas plovui 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
- 0,5 kg jautienos kumpio (sultingesnio);
- 0,5 kg ryžių;
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg svogūnų;
- kumino, pipirų, druskos.
Šį kartą naudojau jautieną. Nusipirkau nuostabų kumpio gabaliuką.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Jautiena bus ir minkštesnė ir sultingesnė, jei joje matysis riebalų ruoželiai (pastebėkit nuotraukoje). Mėsą supjaustome kubeliais. Sutarkuojame morkas (jei netingite, galite supjaustyti šiaudeliais), pusžiedžiais supjaustome svogūną.
Plovui labiausiai tinka kuo storesnis puodas. Špižinis, ar storadugnis plieninis bus pats tas. Kodėl? Todėl, kad geriau pasiskirstytų karštis. Kuo jis geriau pasiskirstys, tuo mažiau prie dugno prikeps ryžių, tuo vienodžiau virs ryžiais, dėl ko jie nepervirs ir nesulips. Mano naujasis špižinis darbą atliko puikiai 🙂
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Puode gerai įkaitinam aliejų (aliejaus nepagailėkite), ir sudedam mėsą. Mėsą turi apskrusti iš visų pusių, perkepti nereikia. Paskrudus mėsai sudedam svogūnus.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Kepame, kol svogūnai pasidaro šviesiai rudi (maždaug 10–15 min). Po to sudedam morkas, ir vėl kepame, kol jos sukris. Karts nuo karto pamaišome. Kai morkos iškepa į puodą pilame vandens tiek, kad viską apsemtų. Sudedam prieskonius, druską, pipirus, česnaką. Troškiname atidengtame puode maždaug 30 min.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tada tolygiai paskirstydami supilame ryžius. Jų sluoksnį išlyginame ir ant viršaus pilame vandenį. Vandens pilti tiek, kad ryžius apsemtų maždaug per pirštus. Jokiu būdu nemaišome. Užviriname ir leidžiame keletą minučių pavirti. Tada ugnį sumažiname iki minumumo, puodą uždengiame ir viską pamirštame 45 minutėms.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Jei puodas storadugnis, gerai laikantis šilumą, tai ugnį po 45 min galima ir visai išjungti. Dar palaikome uždengtą 15 minučių. Plovas pagamintas 🙂 Nuostabus kvapas, skonis ir spalva. Ryžiai birūs ir nepervirę 🙂
Aš visą laiką puodą laikiau uždarytą. Jei būtų perdaug vandens, tai reiktų virti be dangčio, kad dalis vandens išgaruotų.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Labai skanu! Kas neragave butinai paragaukit su kuminu. Duoda ta “tikrojo” plovo skoni 🙂
Gaila, kad tiek mazai is to didziojo puodo teko paragauti 🙂
Puikus ir būsiantis išbandytas receptas. Pasigedau produktų sąraše česnako. Kiek jo rekomenduojama pagal šį receptą dėti?
kiek kas mėgsta. Aš dėjau 5 skilteles. Bet jei kas mėgsta česnaką gali dėti visą galvą perpjautą per pusę.
Aš šią vasarą mokiausi kryme plovą gamintą ant laužo — skonis neapsakomas. Tik jie kažkaip keistai ten kuminą vadina, bet paragavęs atpažinau 🙂 Davė man tuomet virėjas jo, bėja jis dar dėjo kelias uogeles barbariso. Nežinau ar taip lietuviškai vadinasi 🙂
Lietuviškai raugerškio 🙂 aš jo jau turiu, todėl kitą kartą darydamas tikrai įdėsiu
O gal žinote kur galima gauti to barbariso? Visą laiką nežinojau kaip lietuviškai vadinasi tai nenaudodavom…
senais laikais kuomet mama gamindavo naudodavo parsivesta is tu kaukazo krastu…
Barbariso arba lietuviškai raugerškio yra prieskonių parduotuvėse. Aš pirkau iš http://www.delona.lt
Viriau šitą plovą, tik be kumino (neturėjau, kur jo galima nusipirkti?). Labai patiko — paprastas receptas, labai gardus rezultatas. Tik kitą kartą aš dėsiu ryžių dvigubai mažiau negu mėsos, o ne tiek pat, ir česnako dėsiu daugiau — aš dedu nepjaustytas skilteles, jos tada tokios… na… persitroškinusios, nebeaštrios, skanios-skanios. Ačiū,Audriau, labai skanius dalykus vis primenate. 🙂
Ačiū 🙂 O kumino tai dabar jau rasite prieskonių parduotuvėse. Aš irgi naudoju nemaltą — kai reikia susitrinu.
Tikrai pabandykit su kuminu, man tas kuminas labiausiai ir patinka plove, tas jo salstelejes skonis ir aitrus kvapas.. Kaip tik siuo metu gaminu si plova 🙂 dar koks 30 min ir bus galima isjungti kaitra 🙂
Laima, kumino turėtum rasti bet kurioje prieskonių parduotuvėlėje. Tik būna maltas ir nemaltas kuminas. Tai nemaltas yra geriau (iš mano asmeninės praktikos, daugiau kur panaudojamas)
O aš dar norėjau paklaut, kokie ryžiai yra skanūs? Kažkaip galintos nei vieni man nepatiko, o atradau tik bamati ryžius (IKI, prancūziški) kuriuos ne visuoe patiekaluoe gerai naudoti 🙂
Turbūt nuskambės juokingai, bet aš naudoju visur, ir man patys skaniausi yra plikyti auksiniai ar tai aukselis. Parduodami maximoj, maišelyje.
O vat aš ir neesu bandęs plykitų ryžių 🙂 Reiks pabandyt vadinasi 🙂
P.S. Išbandžiau savaitgalį šio plovo pateiktas proporcijas, tai man irgi pasirodė per daug ryžių.
plykiti, bent man patys geriausi 🙂
O dėl proporcijų, tai matyt aš pratęs prie tokių proporcijų, nes man kaip tik 🙂 Svarbiausia, kad būtų skanu.
Tai dėl skanumo, tai žinoma — skanu 🙂 Be kumino, beje, plovas netenka viso savo žavesio (čia Laimai jei ką 🙂
žavesio — galbūt, bet skanumo — tikrai ne :p
O kumina dedate nemalta?
taip maltą
O aš dedu nemaltą 🙂 Bent jau tada, kai mokiausi ir virėjas dėjo nemaltą.
pasigaminau plovą! Sužinojau ryžių virimo paslaptį. superb! Tiesa, man su tuo kuminu neaišku, kiek ten jo dėti?
Bet šiaip super, ryžiai birūs. Tiesa, dar vienu G.Vilpišausko patarimu pasinaudojau (ką daryti jei ryžiai dar traška, o vandens nebėra) 🙂
Thumbs up!
Kumino as dedu gerą arbatinį šaukštą (su kaupu). Bet viską reikia pasireguliuoti pagal skonį 🙂 O tai jei ryžiai dar traška, tai turbūt vandens reikia dar įpilti?
na taip, logiškas ir taip žingsnis atrodo, bet Giedrius triukų visada paruošęs turi 😀 senas vilkas juk.
Žiauriai skanu buvo. nu tikrai. pati savim neatsistebiu 😀 😀
kaip tik dabar gaminu plova pagal si recepta, liko 7m ir ryzius desiu…laukiu nesulaukiu kada pasigamins 😛 O nieko jeigu ant dugno keli svoguniukai pasvilo?
ne, tikrai nebeda 🙂
Sveiki, katik pasigaminau plovą, skanu buvo. Ačiū už receptuką. Tačiau mano šeima mėgsta aštriau, mėgsta jog prieskonių daugiau būtų. Tad pasigaminusi plovą į lėkštę įdėjau šaukštelį pomidorų padažo, tada plovas pasidarė dar skanesnis.
visada prašom 🙂
Skanu, gražu. Mėsytė (kiauliena) tirpo burnoje, ryžiai tirkrai birūs. Tik kumino neturėjau, tai turbūt nekvepėjo ypatingai. Vienintelė bėda — prisvilo prie puodo dugno. Plovui virti susiradau sandėliuke tikrą ketaus puodą, dar sveikas, neparūdijęs, nors naudotas buvo gan seniai. Vidus toks pat emaliuotas kaip ir Audriaus puodo. Kodėl prisvilo? Neramu buvo palikti uždengtą puodą 45 minutėms. Pabaigoj jau pasklido svilėsių kvapelis…
Gal per stipri ugnis buvo? beto, supylus ryžius, puodo nereikia maišyti, kad mėsa ir riebalai liktų puodo apačioje. Tokiu atveju svilti neturėtų
Gaminau paprastam puode,gavosi tiesiog idealiausias patiekalas.…niekas neprisvilo,ryžiai birūs,jautiena minkštutė.…..šeimyna valgė apsilaižydama.….
Sveiki,
Ar galit kas patikslinti per kelis pirštus turi vanduo apsemti ryžius? 🙂 o gal galima cm (nes pirštas pirštui nelygus)?
Iš anksto ačiū ir skanaus jei kas valgot 🙂
Na maždaug 3–4 cm.
Aš vandens pilu maždaug per du pirštus,gal kokius tris-keturis cm.O kiek reikia ištikrųjų,tai nežinau.….Manau ir nuo naudojamų ryžių priklauso,nes nevisi vienodai vandenį sugeria.…
teisingai, vandens kiekis yra tik apytikslis, bet dažniausiai tinkantis. Viskas priklauso ir nuo ryžių, ir nuo ugnies stiprumo ir t.t. Bet “2 pirštai” dažniausiai nepaveda 🙂
Audriau, ačiū už naudingus patarimus, laukiam naujų receptukų! Ko nors skanaus, bet seniai pamiršto.
Išbandžiau ir aš šiandien pietums. Liuks! Labai skaniai gavosi ir ryžiai birūs, tikrai geras receptukas. Tik pasiskaičiusi komentarus ryžių dėjau mažiau — 400 gr, o mėsos 700 gr. Ačiū!
Beje,plovas antra diena dar skanesnis 🙂
Turėsim ryt progą tuo įsitinkinti — pusė puodo liko 🙂
Vakar plovo diena buvo?.…..Aš ir gaminau.Kaip visad gavos puikiai.…Dar šiandien galėsim vertint antros dienos plovo skonį.…
tik nesupratau, kiek vandens reikia ant ryziu zupilti “Mazdaug per pirstus” ??
atrodo, radau, lyg ir 2 pirstus, ane?
aha 🙂
gavos liuks liuks. labai skanu!
Labai skanus plovas,jau antra karta gaminu ir tik viska padvigubinau nes labai greit seimyna suvalgo,ACIU uz nuostabu recepta
Gavau užduotį namiškiams paruošti vištą, bet labai užsimaniau šiandien plovo. Kadangi maniškis nuolat sulipdavo (nors aš jo niekad nemaišydavau). Ir šiandien mane aplankė sėkmė, nes beieškodama recepto atradau šį blogą. Puikus receptas ir kažkaip plovas nesulipo. Nuostabu. 🙂
Smagu girdėti 🙂
darem su kuminu pirma ir paskutini karta. labai nepatiko ir man ir zmonai :(. neimanoma valgyti. galu gale pridejom pipiru pagal savo skoni ir akyse prasviesejo 🙂
kuminas yra gan specifinis prieskonis, todėl žinoma reikia prieš tai jį paragauti ir tik po to dėti.
uzbekišką plovą gaminu jau kelis dešimtmečius, bet be kumino, nes jis man siejasi su arabiškos (Magrebo) virtuvės kuskusu, tadžinu ar pilavu. visos medinos juo prakvipusios.
Norintiems aštrumo, siūlyčiau be juodųjų pipirų įdėti aitriosios paprikos.
Kai vanduo su ryžiais užkunkuliuoja, pabadau skylių, kad zervakas geriau pasklistų po ryžius, nes puodo nedengiu.
ale užviro skrandis skaityti jus 🙂 lekiu į pardę ir eisiu virt! parašysiu, kaip sekės 😉
labai įdomu kaip sekės 🙂
Viskas super! išmokau virti plovą 🙂 Kadangi viską puoliau daryti paskutinę minutę, tai kumyno negavau, bet nusipirksiu jo vėliau. Man svarbiau buvo išmokti “KAIP”. Viskas pagal aprašą ėjosi sklandžiai, tik paskutiniame etape supanikavau: užpyliau ryžiais troškinį, ant jo vandens per tris pirštus ir turėjau palikti 45 minutėm. Bet po kiek laiko norėjau pažiūrėt, kas daros. Na gi va, vandens nebėra!! Išsigandau ir vėl uždengiau, po to atidengiau. Pasiblaškiau, bet skanumėlis gavos. Svogūnai, česnakai ir morkos dingo 😀 liko tik jautiena ir ryžiai. Mėsa minkšta, o ryžiai drėgnoki. Reikės dar pavarijuotin su puodais, skysčiu kiekiais ir prieskoniais. Ačiū 🙂
Pažiūrėjau — dar nebuvau pagyrom apipylus, tai šitai darau dabar, kadangi ir genialiai paprastas receptas labai puikus, ir šiaip vyriška logika atgaivina, kadangi moteriški valgymų blogai baisiausiai estetizuoti ir mistifikuoti [ar sutapimas, ar dar vienas gerasis “akmuo į vyrų daržą”, bet būtent tėvas buvo tas žmogus, kuris man įkalė alergiją visokiems kečupams plove].
Taigi tataigi, taip ir toliau — skaniai ir aiškiai. Ar aiškiai skaniai… :))
Didelis ačiū 🙂 Ir labai pritariu jums 🙂
Sveiki, norejau paklaust, o jei vietoj jautienos desi kiaulienos sonine, kazin nesugadinsiu skonio? 🙂
žinoma, kad nesugadins 🙂
plovas isejo nuostabus !!!
🙂
aciu buvo labai skanu 🙂
p.s. idejau dar barbariso niammmm 🙂
o as specialiai pilu daugiau vandens, kad plovas nebutu birus. Mano seimynai taip labiau “eina”…
bet tada jau gaunasi ne plovas o ryziu kose su mesa 😉
Ka tik pasigaminau ir pavalgiau…ka as galiu pasakyti — super!!!
o man kaip tik patinka tik birus plovas kaip daro mama,o man gaunasi košė,bet rytoj vėl bandysiu gal pavyks
plovas ir turi būti birus 🙂
o ryzius nevirtus ar jau isvirtus berti ant tos koses kur pasidarom patroskinam:)
nevirtus, tik pamirkytus vandeny
Palikite komantarą čia…gal kas zinote kaip kuminas vadinasi angliskai?
Cumin
sveiki, ieškau tokio puodo kaip jūsų, gal pasidalintumėte, kur įsigijote, labai ačiū!
aš savąjį pirkau http://www.amazon.co.uk
Labai aciu, nuostabus skonis. Pirma karta savo berniukui gaminau plova ir man puikiai pavyko. Tikuosi rasiu dar ne viena puiku recepta, dar tiek daug turiu ismokti:)
rasi 🙂
Receptas tikrai puikus! Siandien gaminsiu plova… Tik beda– neturiu KUMINO! Net nezinau, kas tai yra…
Na, ir be kumino bus gerai 🙂
..Labai nuosirdziai dekoju uz si recepta. jis nuostabus.…gamint visiems=)))…pirma karta gaminau plova ir gavosi supper
Pabandykite su kalakuto slauneliu mesa, man plovui tobuliausia mesa 🙂
O kur pomidoru padazas?
o kam to padažo?
Geras receptas,aciukas:)birus ryziai man svarbiausia ir man Pavyko;)
ir be pomidorų padažo? 🙂
na nejaugi niekas lietuvoje neisverte kumino? kmynai tai, kmynai.. 🙂
kmynai tai yra tie, kurie auga pas močiutę kaime. O čia yra kuminas.
Andriau, tu nuostabus! 🙂 Dar tik neseniai pamegau gaminti, ir kekviena diena vis darau nauja patiekala. Na, neturejau tokio puodo, tai teko keptuvej troskinti, bet gavosi burnoje tirpstantis su puikiu skonio balansu plovas! Pagardinau marinuotais agurkeliais ir uzgerti kefyro pridejau– pasaka! Aciu! 🙂
ačiū ačiū 🙂
o taip, kefyras čia labai labai tinka 🙂
Be padazo irgi skanu, bet, mano aplinkos zmonems ir man taip pat skaniau su ymaisytu pomidoru padazu 🙂 Taip pirpratinti senoliu esame ir mum skanu, bet esu valgius ir be jo ir taip ir taip skanu! 🙂 Padazas truputy daugiau rugstumo, saldumo, astrumo prideda, be padazo svelnesnis skonis 🙂 Skanaus visiem, isbandyti galima visaip, svarbu skanu butu! 😉
No.1 receptas! 🙂
Tiesiog smalsu: receptuko pabaigoje kefyras paminėtas, tai koks jo vaidmuo šiam skaniam reikale?
Uzsigerti 🙂
Gal blogai įsiskaičiau, bet man neaišku kaip su ryžiais. Ar juos dėti jau išvirtus, ar žalius? kada išmaišyti visą patiekalą?
Kadangi ryžius turiu jau išvirtus, tikiuosi reik dėt tokius į puodą :)?
Ką tik išviriau plovą pagal šį receptą su labai nežymiais nukrypimais dėl prieskonių, bet kuminą dėjau. Ir žinote ką? Labai pasigailėjau.…., kad nevalgau mėsos:))) Valgiusių nuomone gavosi tobulai skanus. Ačiū autoriui!
visada galima persigalvoti dėl mėsos nevalgymo 🙂
Labai geras receptas! :))))
Na, jau plovas beveik pagamintas. 🙂 pirma kart gaminu plova, ziuresim kaip cia bus. 😀
Plovas nerealaus skanumo.Tobulo grozio 😉
visiškai sutinku!
Labai ačiū už receptą, tikrai paprasta ir skonis nepaprastas;-)!!!
Ką tik pagaminau, tobula 🙂 kadangi mėgstam aštriau, įdėjau čili pipiriuką. Džiaugiuos atradus šį tinklapį, išbandysiu dar ne vieną receptą 😉
Palikite komantarą čia…
Palikite komantarą čia…svarbus ryziu ir vandens
isasmenines praktikos
santykis1:2i r gaminimo laikas 3min stipri ugnis, 7min. viduriniska,8 min silpna.….ant puodo uzmesti ranksluosti ir20min palaikyt neatidengent,
Ryžiai verdami 45 min???? Išprotėjimas 🙂
NA KA paBANDOM NEKOX IS MANES KULINARAS TAI MANAU NEPAVYX 🙂 PARASYSIU KAIP SEKES
na gavos ryziu kose su mesa bet skanu kita karta tusinsiu adidares puoda ir maziau aliejaus pilsiu ir kas labiausiai patiko kad mesa gavos minksta ir lb skani dekui uz recepta ir kita kart pameginsiu pasimokyt is klaidu 🙂
Būtinai dar mėgink 🙂
IŠ PIRMO KARTO PAVYKO PASIDARYTI, NORS IR PIRMĄ KARTĄ GAMINAU :)! Labai džiaugiuosi, jog radau šį puslapį! SKONIS BUVO TOBULAS! MMM…
tobulas plovas:)
jau trečią kartą gaminu pagal šį receptą ir kaskart puikiai gaunasi 🙂 Ačiū labai
o kiek aliejaus pilti?
Bet koks grozis. Taip Uzbekija primena… ir toks paprastas
katik viriau, labai skaniai gavosi
krutas plovas gavosi
zinote jus esate baige vireju kokius kursu?cia receptas nebent tiems kurie ant tiek zali gyvenime,plovas netroskinamas 45m is jo bus tada ne plovas o kose,ir nereikia rasyti nesamones as nesu baigusi bet visad pasidarydavau plova skanu vyras pirsteliu su sunumi aplaizo.pabanciau jusu taj kose gavosi be skonio metamas lauk ir mesa ir ryziai.
nereikia kursu baigti, kad suprast kas parašyta ir pagal tai daryti. Daugumai, o ir man, ir ne kartą viskas gaunasi 🙂 tai kas tada kaltas?
Gerb. Lina, tikras plovas kazane ant atviros ugnies verdamas apie 3 val. (įskaitant visas procedūras). Audriaus (pagarba jam) pateiktas plovo receptas labai artimas tikro plovo gamybai buitinėmis (ne lauko) sąlygomis. Sekmės
Haha… sakot kose gausis? nifiga nesigauna ta kose… galima ir valanda trosint ir tai nera problemu… o tai ka jus vadinat plovu kuri pasidarot per 30 minuciu, geriausiu atveju tik ryziu kose su mesa, o ne tikrasis plovas.
LABaI Patiko! Iš prieskonių dėjau kario šiek tiek tai labai tiko. gaminsiu dar ne kartą 🙂
DAUG AUDRIAUS RECEPTŲ IŠBANDŽIAU, VISI PUIKŪS. o PONIA LINA YRA ŠIAIP JAU PIKTAS ŽMOGUS, DĖL TO IR PATIEKALAI NEPAVYKSTA.
sĖKMĖS, AUDRIAU, GAMINK IR DALINKIS, LAUKAIM NAUJŲ PATIEKALŲ NAUJŲ IDĖJŲ.
Visada plovą gaminu pagal šitą receptą. tOBULAS SKONIS!
Dar būtinai dedamas tomatas kai u=pilama vandeniu ir česnako skiltelių kartu kai kepamas svog8nas su morkomis, suteikia nuostabų skonį.
į tikrą plovą įpiltas tomatas (kečupas) tai tas pats, kas į gerą vyną įpilta coca-cola. Gal kam taip ir patinka…
Turiu tokią problemą: viskas einasi kuo puikiausiai, kol neužpilu ryžių ir vandens. Tada iš karto pradeda svilti. Gal pilti vandenį taip, kad nubėgtų į dugną? O gal problema ta, kad verdu ant kaitlentės ir niekaip negaliu sureguliuoti karščio? Nesuprantu, kur klaida.
Pasidalinsiu savo patirtimi gaminant plovą. Tikrajame plove naudojamas ne aliejus, o riebalai (dažniausiai — iš avies pauodegio). Česnakas dedamas neluptas, pora galvų dideliam puodui, išvirus plovui — išimami, skanūs valgyti atskirai :). DĖl košės ir ne košės. Esmė plovo paruošime, kad ryžiai plove ne verdami, o jiems duodama apdegti riebaluose, vandeniui leidžiantis žemyn, riebalai apdegina ryžius, dėl to nesigauna košė. Vandenį reikia reguliuOti cikliškai: vanduo nusileidžia, riebalai apdegina ryžius, vėl papildoma vandens. Ir taip kartojant kelis kartus, tikrai košės neišvirsite.
O gal gali išduot paslaptį kur pirkai tą stebuklingąjį špižinį puodą?
Labai skanu!!! ir laiko daug nereikia. dariau su kiaulienos sprandine. ačiū!
Puodas pirktas iš internetinio puslapio, ankstesniuose komentaruose aiškiai parašyta — netingėkit paieškoti :] Audriau, Ačiū už receptą, kaip tik dabar mano tos 45min eina 😀 bijau ir pagalvoti, jei kažkas nepavyks. Bet bent kvapas tai nuostabus. 😀
Smagu, kad beveik 7 metai dar vis kažkas gamina pagal jūsų receptą 🙂 ir aš išbandžiau, turėčiau porą pastebėjimų: aš irgi dėčiau mažiau ryžių ir man norėtųsi nupilti nuo mėsos troškinimosi susidariusį vandenį. Arba gal ją pakepti ir pavirti atskirame puode, nežinau.. bet kokiu atveju, ačiū, buvo nuostabi vakarienė, anksčiau tikrai tik ryžių košę su mėsa darydavau 😀
Veiki, siandien ir as ketinu gaminti plova pagal si recepta. tik… apsizioplinusi isigijau keramikini inda skirta labaiu orkaiteje gaminti. Ar receptas del sito laiko skirto troskinimui, skiriasi?
Labai skanus, tik aš kepiau orkaitėje.AČIŪ UŽ RECEPTĄ
Audriau, pagal jusu recepta gaminu plova jau 5 metai. Stebinu juo netik savo draugus, bet ir vietinius kaimynus (gyvenu lotynu amerikoje) . Plovas visuomet gaunasi superinis .Ir tos 45 minutes daro stebuklus
Aciu jums !.
LABAI labai gardus plovas pavyko, ačiū už receptą