Užtruksite 15 min.
Įsivaizduojate, Vilniuje atsirado “Klaipėdos duonos” duonos ir batono. Pačios skaniausios duonos. Man, klaipėdiečiui buvo labai sunku pradžioj Vilniuj, nes nebuvo skanios duonos. Kiekvieną kart grįždamas iš Klaipėdos visada parsiveždavau daug duonos. Ir sau ir dar kambariokams 🙂 Būtinai pamėginkit Klaipėdos plikytą arba Močiučių duoną.
O dabar apie batoną 🙂 Taip atsitiko, kad pastovėjo nevalgytas batonas, paliko kietas ir nebe toks skanus kaip šviežias. Bet pats tinkamiausias kepimui 🙂 Aš visada galvojau, kad keptas batonas, kurį dažnai valgydavau vaikystėj, yra grynai mūsų regiono patiekalas. Labai taupus, paprastas ir prieinamas. Bet pasirodo aš labai klydau. Šitaip keptas batonas žinomas ir Vakarų Europoj ir net Amerikoj, ir vadinasi labai netgi gurmaniškai — french toast (prancūziškas skrebutis). Va koks atradimas.
Kepto batono skonis yra tarpinis tarp blynų ir vaflių. Jei neturite vaflinės, o su blynais tingite terliotis, keptas batonas kaip tik jums. O ir produktai randami beveiki visada ir beveik pas kiekvieną. Valgoma su cukrumi, uogiene arba kaip kas nori 🙂
- padžiūvusio batono;
- 2kiaušinių;
- 2 v.š. cukraus;
- 200 ml pieno;
Taip pat galima įdėti cinamono, medaus.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Kiaušinius su pienu ir cukrumi išplakame. Kelioms sekundėms pamerkiame batono riekes, pamirkome ir dedame į keptuvę su sviestu. Pakepam, kol gražiai paskrus.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jųMatot kaip paprasta:)
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
tai išeina, kad mano mama prancūzė kokia ar ką — mus dažnai vaikystėj tokiu valgiu lepindavo. įdomu čia tik pajūry pas mus lietuvoj ši prancūziška kulinarinė tradicija gaji ar ir kitur?…
Manau, kad visur, nes ir laikai tokie buvo, kad reikdavo viską suvalgyti, o čia geras būdas panaudoti padžiūvusį batoną 🙂
Oi, tikrai visur, Egidija. Tikrai visur. Mano mama irgi tokius darydavo.
O kalbant apie French toast, tai skanu vos pagerintas variantas — su Burbono vanile (jau prabangokas desertas išeina :D) ir ledų kaušeliu.
Visuomet darydavau taip kaip ir mama, bet turiu tokią nerealią knygą “Culina Mundi”, ten įvairių pasaulio regionų šefų sudėti žinomiausi tradiciniai šalių patiekalai. Tai ten siūlo pagerinti skrebutį dalį pieno keičiant grietinėle. NEREALUS skonis!!
Jei įdomu, receptas buvo čia —> http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/06/pusryciai-i-lova-prancuziski-skrebuciai.html
Atrodo skaniai ir prabangiai:)
Senas geras vaikystės patiekalas 🙂
ja ja 🙂 o tavasis tai šimtasis komentaras buvo. Prizą galėsi ryt atsiimti 🙂
su duona yra toks fenomenas — klaipėdietis, panevežietis ar marijamppolietis — kiekvienas savo krašto valgo 🙂 aš dar ir dabar vežiuojuos 😀
Čia tik iki tol, kol neparagauja Klaipėdos duonos 🙂 mes ją ir į svečius veždavome, nes visi jos prašydavo 🙂
nian, o mums būtinai dar reikdavo vaikystėj užsibarsyt cinamono su cukrum, dieviška 🙂
Aišku, cukrus tai čia būtinai 🙂 ir dar būtiniau pienas 🙂
Audriau, gal aš neobjektyvi, nes esu gimusi ir augusi Klaipėdoje, bet man Klaipėdos duona irgi pati pati! 🙂 Beje, ji pati natūraliausia, nes nenaudojami konservantai ir daug kitų priedų kuriais tiesiog prikimšta Vilniaus duona.
Gal gali išduoti “tašką” kur gauti Vilniuje Klaipėdos duonos? 😉
Taip, konservantų tikrai nėra.
O taškas — maxima 🙂
Once I click on it, a pop up wonidw appears and I get a ‘Webpage cannot be found’ ..Not sure what exactly I did wrong?
O man mama dare vaikysteje “grienkas” sitas surias, druska pabarstydavo, nes as saldaus nemegstu, taip darau ir savo vaikams. niam niam.ryte, vietoj saldumo siek tiek paskaninti druskyte ir tiek ziniu…
geras!! as sita reikala nuolat vaikystej valgydavau!! bet as siaip jau irgi is tu zemaitisku krastu tai ir svarstau, kad kitose Lietuvos dalyse zmones kazkaip ko klausiu nelabai zino sito “gurmanisko patiekalo” :DDD ziauriai skanu ir dar labiau paprasta :)) aciu, uz priminima, buvau.. uzmirsus :p 😀
prašau 🙂
Mmmm… vaikystės skonis… Būtinai reikės pabandyti su grietinėle, kokiu nors ekstraktu, ledų rutuliuku… 🙂 risidedu prie padėkų už gero seno skanėsto priminimą. Beje, mes sėkmingai naudojome jam visai nepadžiūvusį, ką tik nupirktą šviežią batoną — skanu lygiai taip pat 🙂
MInkštas batonas labiau pritraukia riebalų, tik dėl to padžiuvęs geriau.
Geras receptukas 🙂 Aš irgi vaikystėj šitą valgydavau. Jaučiu, kad mėgstamiausi pusryčiai/vakarienė būdavo. Bet dabar jau tikrai seniai bevalgiau, būtinai reiks kada pasidaryti.
Kaip tik praejui savaitgalimama aplankiau ir pusryciams kepiau sita skanesta,- toki pat mama vaikystej kepdavo. Man tai ir pausryciai ir desertas,- ziauriai skanu. Beje, manau, kad su regionais jis nieko bendra neturi, nes mes jis kirsdavom zanavyku kraste ;]
tai taip, jis populiarus visur 🙂
Tikrai skanus valgymukas. Tikiu, kad Klaipėdos duona skani, bet man tai Joniškio skaniausia. Čia, matyt, kiekvienam savo…
matyt neragavot Klaipėdos 😀
Tikrai neragavau, bandysiu dairytis. Ačiū už įdomius, ekspresyvius valgių gaminimo aprašymus. Turite gyvą stilių!
Na Klaipėdos Duonos nebandžiau, bet vat Klaipėdos batonas vienintelis batonas kurio pabandęs pasakiau “vat ČIA yra batonas” . O žiūrint duonos atžvilgiu, tai lietuvių duona yra šedevras lyginant su tuo kas parduodama Vokietijoje ar Danijoje (kažkokios pasūdytos pjuvenos su gabalėliu plastmasės :D),
pritariu visu 100 % 🙂
Taigi per atostogas praleidom porą dienelių prie mylimos Baltijos, nepamiršau specialiai paieškoti Klaipėdos duonos. Labai skani! Komplimentai pajūrio kraštui už gardžią duonelę! Tačiau siūlyčiau Audriui progai esant paragauti ir Joniškio duonytės.
Aš dažniausiai ir perku mažų kepyklėlių duoną 🙂
Man sis patiekalas taip pat asocijuojasi su vaikyste, nors esu vilniete iki pat saknu, man ir mama, ir dar mociute gamindavo si “imantru” patiekaliuka 😛
Kas del Klaipedos batono — tai jis nuostabus, pradejome ji valgyti vasarodami pajuryje. Nors esu vilniete gyvenanti Kaune, taciau jokiu sentimentu neturiu nei Kauno, nei Vilniaus batonams 😀
Netycia atradau sia svetaine, nes uzsimaniau kazko skanaus ir greito pasigaminti…Audriau, didelis aciu uz nuostabias foto ir smaikscius aprasymus.
ačiū 🙂
O batonas butinai turi buti padziuves? Su minkstu netaip gausis?
nebūtina 🙂
Oj, mamyte… Aš lygiai tą patį išgyvenau:-) Kol studijavau ilgėjausi Klaipėdos duonos Vilniuje… Kai išvykau ilgėjausi Lietuviškos duonos apskritai… Jau nekalbant apie Klaipėdos duoną… 🙂
Nepažįstu klaipėdiečio, kuriam taip nebūtų nutikę 🙂
Mano močiutė tokius irgi kepdavo, labai skanu 🙂 nors mes ir ne iš Klaipėdos 😉
o sitas geris pas mus vadinosi Teveliu Blynais 🙂 tik iskeliavus i platuji pasauli paaiskejo, kad koks tai prancuziskas reikalas… As batona storokai supjaustau ir pamirkau piene, tada i plakta kiausini ir keptuven. Tokio neapsakomo purumo skanestas…