Nepamiršote, kad šiandien pasninkas? 🙂
Užtruksite ~60 min
Čili troškinys — patiekalas, kurį norėjau padaryti jau labai senai, bet vis ruošiaus morališkai, nes įsivaizdavau, kad sudėtinga. O kai padariau — paaiškėjo, kad labai lengva ir paprasta, o ir labai skanu 🙂 Prisiskaičiau 327 čili troškinio receptus, iš visų sudėjau, kas man patinka, išmečiau, kas nepatinka, ir gavau savo čili 🙂 Labai nustebau perskaitęs, kad skoniui pagerinti į troškinį reikia įdėti kakavos. Ir aš įdėjau, gavosi skaniai, bet nežinau, kaip būtų buvę be jos. Matyt taip pat skaniai 🙂
Troškinio užteks dviem dienom 🙂
- 500 gr. faršo (liesesnio) arba mėsos, kurią reikės susipjaustyti;
- 2 didelių svogūnų;
- 3 česnako skiltelių;
- 2 čili pipirų;
- 2 a.š. malto kumino;
- 2 a.š. maltos paprikos miltelių;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų (sveikų arba trintų);
- 700 gr. pomidorų tyrės (naudojau savo, naminę, galima pakeisti skardine pomidorų ir dar įpilti vandens);
- 1 skardinė raudonųjų pupelių;
- sūrio;
- druskos, pipirų.
Pirmiausiai pakepiname padruskintą papipirintą faršą. Apkepinus sudėti į puodą, kuriame virsime čili. Toje pačioj keptuvėj pakepam svogūną, česnaką.
Baigiant juos kepti sudedame pjaustytą čili pipirą, kuminą, paprikos miltelius ir dar trumpai viską pakepiname. Viską sudedam į tą patį puodą. Ten pat dar supilam pomidorus (jei netrinti — su šaukštu sutrinti), pomidorų tyrę (arba dar tokių pat konservuotų pomidorų skardinę ir kokia pusę stiklinės vandens).
Puodą užviriname. Ir tada ugnį sumažiname iki minimumo, puodą uždengiame ir pamirštame 45 min. Po 45 min paragaujame. Įdedame cukraus, druskos. Jei pomidorai buvo rūgštesni, tai cukraus reikės dar įdėti. Sudedam pupeles, įdedam šaukštelį kakavos.
Dar paverdame ant silpnos ugnies ~ 15 min ir valgome 🙂 Nepamirškit sūrio 🙂
Parašykite komentarą