Sulčių spaudimas, maisto produktų trynimas ar malimas – tai pagrindiniai veiksmai, kurie suteikia kur kas daugiau laisvės eksperimentuojant virtuvėje. Visgi, tam, kad šiuos darbus būtų galima atlikti idealiai, pravartu žinoti kelias svarbias gudrybes.
Sulčių spaudimas
- Pradėkite nuo sulčiaspaudės pasirinkimo. Jei šio įrenginio dar neturite, pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į tam tikrus jų skirtumus. Norintiems išlaikyti puikų produktų skonį ir jų maistingąsias savybes, rekomenduojama lėtaeigė sulčiaspaudė – nors tokie įrenginiai dažniausiai yra šiek tiek brangesni, sulčių kokybė taip pat yra gerokai aukštesnė.
- Sumažinkite cukraus kiekį. Tikriausiai puikiai žinote, jog vaisiai turi pakankamai daug cukraus, tad jeigu stengiatės juo pernelyg nepiktnaudžiauti, maišykite vaisius su daržovėmis santykiu 2:1. Šis patarimas aktualus nepriklausomai nuo to, ar naudositės lėtaeige sulčiaspaude, ar visgi nuspręsite pasirinkti kitą variantą.
- Eksperimentuokite su žievelėmis. Jei naudojate ekologiškus (galbūt net pačių užaugintus) produktus, spausdami sultis, galite palikti jų žievelę – tai pridės šiek tiek įdomesnio skonio Jūsų gėrimui. Visgi, jei žievelė atrodo tarsi vaškinė ir nesate tikri dėl naudojamo produkto kilmės, verčiau nerizikuokite ir ją nulupkite.
Vaisių ir daržovių trynimas
- Pasirinkite tinkamiausią prietaisą. Vaisių ir daržovių trynimui gali būti naudojami trintuvai (dar kitaip vadinami blenderiai) arba kokteilinės, tad pirmiausia turėtumėte nuspręsti, kuris iš jų Jums tinka labiau. Nors jų funkcionalumas iš esmės labai panašus, pagrindinis skirtumas tas, jog visos kokteilinės veikia mygtuko paspaudimu, o tarp trintuvų galima atrasti ir rankinių modelių.
- Nepamirškite supjaustyti produktų. Tai ypač aktualu tuomet, jei ketinate trinti produktus, kurių viduje yra kauliukai – jie labai stipriai gali pažeisti Jūsų naudojamo prietaiso mechanizmą. Tad būtinai turėtumėte juos išimti, o visais kitais atvejais užteks tik šiek tiek pasmulkinti vaisius ar daržoves.
- Prieš pradėdami trinti produktus, pirmiausia supilkite skysčius. Jei savo patiekalui ketinate naudoti vandenį, pieną ar kitus skysčius, juos į indą supilkite pirmiausiai. Ši gudrybė padės ingredientams lengviau susimaišyti, todėl ir galutinis rezultatas turėtų maloniai pradžiuginti.
Produktų malimas
- Pasirūpinkite reikiama įranga. Nors vaisių ar daržovių malimas nėra itin populiarus, galite išbandyti šį būdą naudodami įprastas mėsmales arba virtuvės kombainus – tikėtina, jog jas tikrai turite savo namuose. Tiek šiuos įrenginius, tiek jau minėtas sulčiaspaudes ir kokteilines taip pat galite įsigyti https://pigu.lt/lt/.
- Nebijokite eksperimentuoti. Jei iki šiol nebandėte taip pateikti daržovių ir nežinote, kokius produktus geriausia rinktis, drąsiai išbandykite bet ką, ką galite rasti sode ar parduotuvėje. Tam tiks kopūstai, agurkai, morkos ar bet kas kitas, ką mėgstate labiausiai! Kuo daugiau skirtingų produktų panaudosite, tuo Jūsų patiekalas bus įdomesnis.
- Sumalkite produktus kaip įmanoma smulkiau. Taip elgtis nėra būtina, tačiau patartina, kadangi labiau susmulkintas maistas bus kur kas geriau virškinamas – tikriausiai puikiai žinote, kokie rezultatai tuomet laukia. Tad jeigu turite galimybę rinktis, naudokite kuo smulkesnius malimo diskelius.
Įtraukti šiuos patarimus į savo kasdienybę neturėtų būti sudėtinga, tad jei prisiminsite juos ruošdami maistą, turėtumėte pasiekti dar geresnių rezultatų. O jei kurio nors būdo virtuvėje iki šiol neteko išbandyti, dabar puikus metas tai padaryti!
Parašykite komentarą