Kai iš Latvijos grįžtu į Lietuvą stengiuosi lauktuvėms nusipirkti šokoladinių Laimos triufelių. Nežinau kodėl, bet jie labai skanūs, o Lietuvoj jų neteko matyti. Tai buvo, viena iš priežasčių, dėl ko nusprendžiau padaryti naminių triufelių.
Internete daug triufelių receptų, ir visi jie skiriasi. Vieni deda, sviesto, riešutų kremo, kondensuoto pieno, džiuvėsių, pila likerio, romo ar viskio. Triufelį padengia taip pat įvairiai — kakava, pienišku šokoladu, druska ar čili milteliais. Tai iš viso šito, atsirinkau, kas man patinka, ir dariau triufelius. Receptas paprastas, ingridientų nedaug, tačiau darbo yra 🙂 Sunkiausia suformuoti triufelį, bei nesuvalgyti visko bedarant 🙂 Ir dar, tai pirmasis desertas 🙂
- 200 gr. grietinėlės;
- 400 gr. labai juodo šokolado (70 proc. kakavos);
- paprastos kakavos.
Pirmiausia pakaitinam, bet neužvirinam, grietinėlę. Puodą nuimame nuo ugnies, ir į grietinėlę sudedam plytelėm sulaužytą šokoladą. Viską maišom maišom maišom, kol gaunam vienalytę masę. Šia masę reikia pora valandų palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Po poros valandų prasideda didysis žaidimas su saldainiu darymu. Šokoladas, greit lydosi rankose, todėl reikia suktis, ir greitai sukti saldainius:) Suformuotą saldainį dedame į kakavą ir lengvai pavoliojame joje. kakava greit prikibs prie šokolado — gausis gražus triufelis. Dedame į lėkštę ar dėžutę, ir dar dedame į šaldytuvą.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gausime 70 skanių, rankų darbo triufelių.
Parašykite komentarą